Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Saïda Bédar

Saïda BédarKim Korkar 21. Yüzyıldan yazarı
Yazar
5.3/10
18 Kişi
59
Okunma
0
Beğeni
585
Görüntülenme

Saïda Bédar Sözleri ve Alıntıları

Saïda Bédar sözleri ve alıntılarını, Saïda Bédar kitap alıntılarını, Saïda Bédar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Birinci Dünya Savaşı sonunda çokuluslu imparatorlukların dağılması sadece birçok yeni devleti ortaya çıkarmakla kalmadı, aynı zamanda ulusal azınlıkları "icat etti." İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemse, kültürel içe kapanmayi öven ve bilinçli olarak kendilerini getto şeklinde kuran devletlerin oluşumunun hızlanmasına şahit oldu.
Sayfa 100Kitabı okudu
Bugün herkesin herkesle iletişim kurabilmesi, sınırları zayıflatma eğiliminde ya da her halükarda sınırlara yeni bir anlam veriyor; mekansal yetki etkilerken, mesafe siyasal çare olma özelliğini kaybediyor. Her birey potansiyel bir uluslararası aktöre dönüşüyor.
Reklam
Batılı devletin evrenselleşmesinin başarısızlığı sömürgelikten kurtulma sürecini belirginleştirdi. Başarısız devletlerin ve çökmüş devletlerin hızla çoğalması Afrika ve Asya'yı kana boğan birçok çatışmanın kökeninde.
Her yerde olduğu gibi düzensizlik ve şiddet aslında, küresel bozulmanın şokuna doğrudan maruz kaldıklarında kötü gelişmiş ülkeleri vuran ekonomik ve toplumsal dengesizlikten doğuyor.
Bundan böyle, kendi başına hareket etmenin mümkün olduğunu düşünmek büyük bir güç için bile yanıltıcıdır.
Reklam
20. Yüzyılın sonundaki çatışmalar açıkça gösterdi ki, uluslararası güvenliğin bozulması öncelikle ulusal güvenliği tehlikeye atıyor.
Sayfa 108Kitabı okudu
Düşmansız bir güç göründüğünden daha kırılgandır: Koruyucu rolünü kaybeder ve bu role eşlik eden çıkar ilişkilerini kullanarak şantaj yapar; şekillendirdiği ve soğuk savaş döneminde olduğu gibi kendisine direnene karşı kullanabileceği değerler bütününü referans almayı terk etmek zorundadır; gücü ezici olarak kabul edilir; dolayısıyla şüphelidir ve oynadığı kaçınılmaz aracı rolü, tehlikeli bir şekilde gladyatör rolü ile karışarak her türlü kin duygusunu besler.
Tek kutup görünümü özellikle tuhaf bir değişime yol açtı: Egemen kutup, tek başına ortaya çıktığından beri isteklerin muhatabı olmaktan çok, daha fazla tepkinin konusu haline geldi.
Reklam
Biliyoruz ki savaş, siyasetin başka araçlarla devamıdır; Avrupalıların stratejik vizyon eksikliği, doğal devamını, askeri kaynaklarının sürekli olarak azalmasında buluyor. Nedeni bilinince silahlanılır. Birçok ülke artık önemini yitiren toprağı savunma modelinden vazgeçti.
Batının savunma ittifakının lideri olarak ABD'nin Doğudaki yetki ve meşruluğu bariz biçimde tartışmalıdır.
Küreselleşmiş bir dünyada karşılıklı bağımlılık egemenliğe üstün geliyor.
Küreselleşmiş bir dünyada karşılıklı bağımlılık egemenliğe üstün geliyor.
Sayfa 3 - NTV YayınlarıKitabı okudu
53 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.