Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şehabeddin Sühreverdi

Şehabeddin SühreverdiCebrail'in Kanat Sesi yazarı
Yazar
8.6/10
40 Kişi
224
Okunma
16
Beğeni
604
Görüntülenme

Şehabeddin Sühreverdi Sözleri ve Alıntıları

Şehabeddin Sühreverdi sözleri ve alıntılarını, Şehabeddin Sühreverdi kitap alıntılarını, Şehabeddin Sühreverdi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Afiyetle yenebilen kuru bir ekmek parçası, cihan padişahı olmaktan ve büyük bir servete sahip bulunmaktan çok daha iyidir.
Sayfa 80
Bil ki nimet, mal ve makam insanı kendisiyle meşgul eden ve ilerlemesine engel olan hicaplardır.
Sayfa 77
Reklam
Herkesin isteği olan Cemâl'e kavuşmak zordur. Zira Cemâl'e ancak aşkın aracılığıyla ulaşılır. Aşk da herkese yol vermez, her yere yerleşmez ve her göze bakmaz.
Sayfa 34
“Arayan herkes için de az veya çok Allah’ın ışığından bir pay vardır”
Sayfa 27
Cömertlik, ihtiyaç duyulan şeyi bir karşılık olmaksızın vermektir. O halde bir övgü ve mükâfat için veren, alışverişçi gibidir. Suçlama ve ayıplama gibi şeylerden kurtulmak için veren de alışverişçi gibidir.
Sayfa 297
Reklam
Eşitlik birbirine denk iki miktar sahibi arasında olur. Miktarı olmadığı halde araz, arazla ölçülmüş olur; dolayısıyla eşitlik de olmaz.
Sayfa 167
bütün mümkünlerin varlıkları Allah'tan başkasına tevakkuf etmez. Çünkü bütün bunlardan önce Bari'den gayri bir mevcut yoktur. Bizim işlerimizde olduğu gibi vakit ve şarta tevakkuf edecek sebepler dahi mutasavver değildir. Çünkü bunlardan önce hiçbirinin varlığı olmadığı müsellemdir. Yaratıcı Bari mütegayyir değildir ki, istemediğini istemiş ve takdir etmiş olsun. Işıkların güneşten geldiğini ve güneşin ışıklardan hasıl olmadığını bildiğin halde yaratıcı Bari'nin adaletle kaim olduğuna nasıl taaccüp edilir? Işıkların devamından, yahut nurların arasındaki zerrelerin parlamasından güneşe bir eksiklik ve zarar gelebilir mi?
Cömertlik bir garaz olmaksızın gereken bir şeyi vermektir. Kendisine teşekkür edilmesi, övülmesi yahut bir eleştirilen kurtulması için veren kimse cömert değil, karşılık bekleyendir. İlk Hak yaptığı bir işte gaye gütmez. Onun gerekli kılmadığı şeyler var olmaz. Yüce olan aşağıdakini gaye edinerek bir şey yapmaz.
Sayfa 126 - Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı 1. BasımKitabı okudu
Çocukluk Halleri
Gönlün serkeş olmasının nedeni hakikatleri görmemesidir. Bir kişi, kendine gelip hasta olduğunu anlarsa hastalığı, iyileşmeye yüz tutar ve zihni kuvvetlenmeye başlar başlar. Yok eğer, hasta olduğunu bilmezse, gönlü serkeş olmaya devam eder, hakikatleri de görmez...
Sayfa 74
376 öğeden 251 ile 260 arasındakiler gösteriliyor.