Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Selim Demirci

Selim DemirciKriz Döneminde Hadis ve Yorum yazarı
Yazar
9.0/10
1 Kişi
14
Okunma
2
Beğeni
367
Görüntülenme

Selim Demirci Sözleri ve Alıntıları

Selim Demirci sözleri ve alıntılarını, Selim Demirci kitap alıntılarını, Selim Demirci en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İlim edinmek için riâyet edilecek usuller şunlardır: Sükût edip dinlemek, ezberlemek, bildiğini tatbik etmek ve sonra da başkalarına öğretmektir... Bilmeyene öğret, bilenden öğren ki, bildiğini korumuş ve bilmediğini öğrenmiş olasın.
İlim hikmettir, Allah'ın kendisiyle dilediğine hidayet verdiği bir nurdur yoksa çok bilmek mesele değildir.
Sayfa 198Kitabı okudu
Reklam
Kişi ilmi, Allah (rızası) dışında başka gayeler için ister. Ancak ilim, Allah için oluncaya kadar ona direnir/gelmez.
Her türlü yabanî bitkiden, çalı çırpıdan temizlenip ayıklandığı gibi, öğrenci de nefsini her türlü kötü ahlâktan arındırmalıdır... Temiz kimse temiz evde oturur.
Kim bana, söylemediğim bir sözü kasten isnad ederse cehennemdeki yerine hazırlansın.
Sayfa 110Kitabı okudu
Bilgi kaynağı olan ilim ile varlık kaynağı olan ilim farklıdır. Kur'an-ı Kerîm'deki bilgi yüklü merkepler ifadesini de dikkate aldığımızda ilmin amelle varlık kazandığı söylenebilir.
Reklam
Hayır, Râgıb el-İsfahanî tarafından ''akıl, adalet ve fazilet gibi herkesin arzuladığı şey'' diye tanımlamıştır.
Önemli sorular..
Yakın dönemde kendine has bir yorumculuktan söz edebilir miyiz? Hadisler hangi konular tartışılırken gündeme gelmiştir? Hadis yorumculuğu- nu etkileyen unsurlar neler olmuştur? Dergilerde gündeme getirilen hadisler ve yorumlar, dergilerin ideolojik/cemaat/grup aidiyeti ile ne ölçüde örtüşmektedir? Hadislerin modern dünyaya taşınması noktasında bir dil yakalanabilmiş midir? Modernitenin düşünme biçimi, anlam dünyası hadislere bakışta kendisini hangi noktalarda göstermiştir?
Sayfa 133 - İlemKitabı okudu
Sizden birini, kendisine benim emirlerimden bir emir veya yasaklarımdan bir yasak geldiğinde, koltuğuna yaslanmış bir şekilde şöyle derken bulmayayım: 'Bunu bilmiyorum, biz ancak Allah'ın kitabında neyi bulursak ona ittiba ederiz.'
Sayfa 123Kitabı okudu
Allah, bizden herhangi bir şey işitip onu duyduğu gibi nakleden kimsenin yüzünü ağartsın. Çünkü nice kendisine söz ulaştırılan/tebliğ edilen kimse vardır ki, sözü o bizzat dinleyenden daha iyi idrak eder.
Sayfa 102Kitabı okudu
Reklam
Kim İslâm'ın temellerini ve onlarla ilgili diğer konuları öğrenmezse her türlü hayırdan mahrum olur.
Sayfa 61 - MübârekpûrîKitabı okudu
Hamidullah Hoca ve İlim Aşkının Talebelerine Yansıması...
Onun (Hamidullah Hoca'nın) kendini hep ilme vermesi, diğer bir ifadeyle ilimle evlenmesi, kütüphanelerden çıkmaması, az yemesi gibi özellikleri bizi kendine hayran bırakırdı. Raşit Küçük Hoca
Sayfa 20 - İlemKitabı okudu
İslamcı Dergilerde Hadis ve İçeriğine Dair..
Hadis literatürü açısından İslamcı dergilere bakıldığında tenkit mahiyetli yazıların müdafaa eksenli yazılara göre nicelik itibariyle daha az olduğu söylenebilir. Yine hadis ilmindeki geleceği savunan veya muhafazakar hadis anlayışı İslamcı dergiler açısından daha baskın bir durum arz etmektedir, denilebilir.
Sayfa 129 - İlemKitabı okudu
Diyanet İslam Ansiklopedisi (Dia) ve Hadis...
Diyanet İslam Ansiklopedisi (Dia) hakkında yapılan bir araştırmada, hadis ilmiyle ilgili 1321 madde olduğu belirtilmiş, dolaylı ilgisi olan maddelerle birlikte bu sayının 2005'e yükseldiğini dikkat çekmiştir. Buna göre "ansiklopedinin yaklaşık %13'ü hadis ilmiyle alakalı olmaktadır. Hadis sahasıyla ilgili olarak en fazla madde yazan hadisçi akademisyenler ise şöyle sıralanmıştır: "M. Yaşar Kandemir (188), Mehmet Efendioğlu (89), İ,Lütfi Çakan (70), İbrahim Hatiboğlu (64), Abdullah Aydınlı (61), Mücteba Uğur(53)" (Karagözoğlu,2013,s. 491).
Sayfa 36 - İlemKitabı okudu
Cumhuriyet Türkiyesi'nde İlk Müstakil Hadis Usulü Kitabı..
-Babanzade'nin Tecrid mukaddimesini hariç tutarsak müstakil ilk usul kitabı olarak- Hadis Usulü (İstanbul, 1965) Hayrettin Karaman tarafından yazılmıştır. Aynı tarihlerde Talât Koçyiğit'in telif etmiş olduğu Hadis Usulü (Ankara, 1967) ismiyle neşredilen bir başka genel nitelikli kitap da bu dönemde ikinci hadis usulü çalışması olarak literatürde yerini almıştır. (İlk müstakil hadis usulü kitabını bir fıkıhçının yazmasını da dikkatinize sunuyorum :D)
Sayfa 25 - İlemKitabı okudu
31 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.