Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Semihi Vural

Semihi VuralSoloi / Pompeiopolis yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
2
Okunma
3
Beğeni
1.232
Görüntülenme

Hakkında

Semihi Vural, 1976 yılında Mersin e yerleşti. Mersin de çeşitli kültür projelerinin başında yer aldı, kültür ve sanat amaçlı sivil toplum kuruluşuna öncülük etti. Mersin ve çevresinin kültürel varlıklarının korunmasına yönelik birçok çalışmanın içinde aktif rol aldı. Son çalışmaları arasında Kilikya nın Kapısı Gülek Boğazı adlı incelemesi dikkat çekiyor. Semihi Vural, İstanbul da doğdu; 1967 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Yüksek İç Mimarlık tan mezun oldu. Bir süre TRT İstanbul, Trabzon, Çukurova Radyolarında çalıştıktan sonra 1976 yılında Mersin e yerleşti. Kendi İç Mimarlık Bürosu ve Mobilya Dekorasyon Atelyesi ni yürütürken, 1988 yılında Eski Mersin Yapıları projesi kapsamında bir Sokak Sergisi açtı. 1989 yılında kurulan İçel Sanat Kulübü nün kurucu üyesi ve Kurucu başkanı, 1990 da kurulan Mersin Kültür Merkezi Derneği nin de kurucu üyesi olan Semihi Vural 1992 yılından bu yana da ÇEKÜL Vakfı nın Mersin Temsilcisi… 1994-2002 yılları arasında Mersin Üniversitesi nde öğretim görevlisi olarak çalışan Semihi Vural, 1997 yılında İçel Vali Danışmanı olarak Cumhuriyetin 75. Yıl projelerini yönetti; Nüvit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi nin proje yönetmenliğini yaptı. Uluslararası Mersin Müzik Festivali nin kurucu üyeliği ve Mersin Urartu Günleri proje sorumluluğunu üstlendi. 2005 yılında Aydın Doğan Vakfı Kentsel Dönüşüm Projesi Yarışması için Mersin Sanat Sokağı projesini hazırladı, 2007 de Mersin Halkevi Binası Kitabı nı yayımladı. 2013 yılında İçel Sanat Kulübü XXI. Mersin Arkeoloji Günleri kapsamında “Kent Kültürüne Katkı Ödülü”ne layık görüldü. 2017'de Tarihteki Mersin Kadınları adlı kitabı, İçel Soroptimist Derneği tarafından ‘Kilikya’ın Kadınları’ adıyla oyunlaştırıldı ve sahnelendi. Dr. Ayşe Vural ile evli. Sinan adlı bir oğlu ve Mavi adlı bir torunu vardır.
Unvan:
Türk İç Mimar, Yazar
Doğum:
İstanbul, Türkiye, 1942

Okurlar

3 okur beğendi.
2 okur okudu.
1 okur okuyor.
2 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kilikyalı = Korsan
MÖ 2.yüzyılın ortalarında Anadolu'nun güzey sahillerini koruyan Rodos Deniz Birliği'nin dağılması sonucu ilk korsanlık hareketleri bu bölgeden yani "Coracesium" dan (Alanya), "Seleukeia (Silifke) 'ya kadar uzanan sahil kesiminde başlamış ve kısa bir süre sonra komşu bölgelere yayılmıştır. Bu nedenle korsan tabiri yerine "Kilikyalı" adı kullanılmıştır Türkçemize Arapça'dan geçen "Korsan" sözcüğünün aslı İtalyanca'dır. "Corsale" aslından, "kursal" veya "kursan" olarak Arapçaya geçen sözcük, bizde de "korsan" olarak söylenegelmiştir.
Sayfa 118 - Mezitli Belediyesi Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
147 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Mersin'den yola çıkıp Erdemli'yi geçtikten sonra, Kızkalesi'ne birkaç km kala, yolun kuzeyinde yer alır Kanlıdivane (Kanytelis). 19. yüzyıl ortalarında Fransız gezgin Victor Langlois tarafından keşfedilmiş ve 1970'li yıllarda yapılan kazılarla ortaya çıkarılmıştır. Doğal bir çökük olan 30 metre derinliğindeki geniş bir obruk etrafında kurulan kent hakkında pek fazla yayın yoktur. Kendimin de defalarca gezdiği ve bu mekan hakkında en detaylı ve doyurucu bilgiyi bu kitapta buldum. Mersin sevdalısı kişilerin katkılarıyla hazırlanan yayında kullanılan metinler ve resimler son derece etkileyici. Bir nefeste okudum ve sık sık da referans kitabı olarak kullanıyorum.
Kanlıdivane - Kanytelis
Kanlıdivane - KanytelisSemihi Vural · Kültür ve Turizm Bakanlığı · 20112 okunma