Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Suat Aşcı

Türklerden Deha Çıkmaz (!) yazarı
Yazar
6.9/10
29 Kişi
131
Okunma
5
Beğeni
2.883
Görüntülenme

Suat Aşcı Sözleri ve Alıntıları

Suat Aşcı sözleri ve alıntılarını, Suat Aşcı kitap alıntılarını, Suat Aşcı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Herkesten üstün değiliz ama kimseden de aşağı değiliz." Aziz Sancar
Sayfa 197Kitabı okudu
O kadar sıkıldım ki kendimle bile aynı fikirde değilim.
Sayfa 16 - Yakamoz Y.Kitabı okudu
Reklam
Einstein'in beyninin nasıl bir mucize olduğunu merak eden öğrencilerime, olayın aslını anlatmaktan çok sıkıldım. Yozgat Bozok Üniversitesinde yapılmak yerine Berkeley Üniversitesi'nde yapılmış aile değerleri konulu bir araştırmanın sonuçlarını sanki bizim ailelerimizde de durum aynıymış gibi paylaşmaktan çok sıkıldım. Yozgat bozkırlarında doğmuş, liseye başlayıncaya kadar dağda kırda bayırda mal gütmüş, ırgatlık yapmış, acının dil bilgisi kurallarını çok iyi bilen bir gence Amerikan psikoloji literatüründen aparma kalıplarla rehberlik yapmaktan çok sıkıldım.
Sayfa 12 - Yakamoz Y.Kitabı okudu
Arka kapakk
Müzik dehası” dendiğinde aklınıza ilk kim geliyor? Mozart, Beethoven ya da Bach, değil mi? Peki ya Neşet Ertaş desem? Ya da Aşık Veysel? Kimse bunun farkında olmasa da Neşet Ertaş, muazzam bir modern zaman dahisidir. Neşet Ertaş’ın eserleri ve yaşantısı ile verdiği mesaj, ciltler dolusu yazılmış felsefi ansiklopedilerden daha yalın, daha ezeli ve ebedidir. Neşet Ertaş bir semboldür. Bir başarı modelidir. Bu toprakların yetiştirdiği gerçek bir dâhidir. Mozart, “Ne üstün zeka ne hayal gücü ne de her ikisi beraber, bir dâhi yapmaya yeter. Sevgi, sevgi, sevgi… İşte bu dehanın ta kendisidir,” der. Neşet, “Bildiğim bir şey varsa kim olursa olsun, ister ozan, ister şair, her âşık, her bilim adamı ne söylerse söylesin yâre dayanır,” der. Bilimsel bir konuda deha ve yaratıcılık daha kolay kabul edilebilir bir şeydir. Fakat sanatsal bir çalışmada “neye göre dehadır, kime göre dehadır?” sorusu ortaya çıkar. Bach dinlerken buharın kapattığı bir cama bakıyormuş hissi yaşayan biri, Neşet Ertaş’ın sazının tınısını duyduğu anda gözleri doluyorsa hangi evrensel dehadan bahsedebiliriz ki?
:D
"Burası Türkiye ; Koreli olman,Japon olduğun gerçeğini degiştirmez."
Sayfa 150 - Yakamoz kitapKitabı okudu
Bu süreçte en büyük desteği, dünya üzerinde başıma gelen en güzel şey olan karımdan aldım. Ona, huzurlarınızda minnetimi ifade etmeliyim.
Sayfa 17 - Yakamoz Y.Kitabı okudu
Reklam
Bence de:)
Önsözler, kitaplar bittikten sonra okunmalıdır.
Sayfa 9 - Yakamoz Y.Kitabı okudu
“İki Yahudi bir araya gelse şirket, iki Türk bir araya gelse devlet kurar.”
Cilalama dedikleri..
Mozart ile Neşet Ertaş'ın yaptığı iş teorik olarak aynıdır .Mozart da döneminde düğünlere, eğlencelere çağırılıyor ve para karşılığında çalıyordu.Hatta ölümünden hemen önce evine gelen siyahlar içinde bir adam Mozart 'tan, ölen bir kadının anısına ağıt bestelemesini istemiştir. aynısını Neşet Ertaş da yapıyordu.Oysa bizim Kafamızda biçimlenen algı ,Neşet Ertaş düğün şarkıcısıdır ,Mozart 'ı ise yalnızca Seçkinler dinler şeklindedir.
Sayfa 175Kitabı okudu
"Zaman ilerledikçe insanların daha mutlu olduklarına dair hiçbir kanıt yoktur. Buna rağmen ilginç bir şekilde insanı yaşama bağlayan, güzel bir geleceğinin olduğu düşüncesidir."
Sayfa 5 - Yakamoz Y.Kitabı okudu
343 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.