Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sümeyye Haşimi Nejad

Sümeyye Haşimi Nejadİran İslam Cumhuriyeti'nde Kadın Hakları yazarı
Yazar
10.0/10
1 Kişi
2
Okunma
0
Beğeni
287
Görüntülenme

Sümeyye Haşimi Nejad Sözleri ve Alıntıları

Sümeyye Haşimi Nejad sözleri ve alıntılarını, Sümeyye Haşimi Nejad kitap alıntılarını, Sümeyye Haşimi Nejad en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İmam Hamanei:...... İnsan araba değildir, insan ruh, maneviyat, duygular ve hislerdir. Şimdi sükunet bulmak istiyor. Sükunet nerededir? Aile ortamında.
İmam Hamanei: İslam'da erkek bütün konumlara müdahil olduğu gibi kadın da bütün konumlara müdahildir. Erkek fesattan uzak durması gerektiği gibi kadın da fesattan uzak durmalıdır... Kadınlar keramet makamına sahiptirler. Erkeklerin tercih hakkı olduğu gibi kadınların da tercih hakkı vardır.
Reklam
İslam'da kadın ve erkek fıtrat ve yararılışta, yaratılış hedefinde, yetenekler ve imkanlardan faydalanmada, değerleri kazanma imkanında, değerlerde öne düşmede, cinsiyete bakılmaksızın amellerin mükafat ve karşılığında Allah huzurunda eşittirler.
İmam Humeyni: Kamil insan; sözünün hak olduğunu anladığı zaman, delil ile onu açıklayan ve konularını delilleri ile anlatan insandır. Kuran'ı Kerim'de "Dinde zorlama yoktur ayeti" inançta zorlama yapılmaması içindir.
Geçmişteki bedbahtlıklarının sebebi, genellikle kadının insan olduğunun unutulmasından kaynaklanıyordu. Bugün içinde bulunduğu yeni bedbahtlıkların sebebi ise bilerek veya farkında olmaksızın kadının "kadın" olduğunun unutulmaz olmasıdır. Onun fıtri ve tabii konumunun, kadınlık yörünge ve vazifelerinin, içgüdüsel istek ve özel yeteneklerinin göz ardı edilmesidir.
"Özgürlük ve eşitlik, insanın, insan olduğu için hemcinslerine karşı sahip olduğu bir haktır." O halde kadın da bir insan olduğuna göre, her insan gibi o da hür yaratılmıştır ve eşit haklara sahiptir. Ancak kadın kendine has özelliklere sahip bir insabdır. Nitekim erkek de yine kendine has başka özelliklere sahiptir. Evet," insan olma" konusunda erkekle kadın "eşit"tir; fakat iki tür insan söz konusudur burada, iki çeşit haslet ve iki çeşit psikolojiyle... Keza bu farklılığın sebebi coğrafi, tarihi veya sosyal meseleler de değildir; bilakis, yatatılıştan kaynaklanan bir farklılıktır bu.