Sungur Savran

Türkiye'de Sınıf Mücadeleleri yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
7.5/10
13 Kişi
80
Okunma
8
Beğeni
3.124
Görüntülenme

Sungur Savran Sözleri ve Alıntıları

Sungur Savran sözleri ve alıntılarını, Sungur Savran kitap alıntılarını, Sungur Savran en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Marksizmin en büyük, en vazgeçilmez teorik kazanımlarından biri, devletin sınıf karakterini ikirciksiz biçimde ortaya koymuş olmasıdır. Devrimci proletaryanın mücadelesi açısından bu nirengi noktasıdır
21. yüzyılın sosyalist/komünist/Marksist hareketinin bugün düştüğü durumdan sonra yeniden ayağa kalkışı, bu yüz yıllık tarihin anlaşılmasına ve aşılmasına bağlıdır.
Reklam
Bir ulus kendi kurtuluş mücadelesini veriyorsa başka bir ulusu baskı altına alamaz
Sayfa 100Kitabı okudu
Mülkiyet
Ekonomi politiğe göre mülkiyet herkesin emeğinin ürünlerine sahip olmasının sonucudur. Oysa kapitalist koşullar altında, bu tersine döner: Mülkiyet başkalarının emeğinin ürünüdür..
Sayfa 119 - Yordam KitapKitabı okudu
Tarihte hiçbir şey kalıcı değildir. Nasıl geçmişte en kudretli imparatorluklar nihayetinde bir çöküş süreci yaşadıysa, bugün varılan devletler de er ya da geç bir gün mutlaka çökecektir.
“Bilgi çağı”nın ya da “kapitalizm ötesi toplum”un nice burjuva teorisyeni, ve onlara paralel biçimde nice sol düşünür, artık sınıfların ve sınıf mücadelesinin geçmişte olduğu gibi insan toplumunun gelişme dinamikleri üzerinde etkili olmadığını tekrarlayıp duruyorlar. Oysa sınıf mücadelesi günümüzde azgın biçimde sürüyor; üstelik, bu dönemde mücadeleyi yükselten de (genel kural olarak) işçi sınıfı değil, burjuvazi. Solda genellikle sınıf mücadelesi dendiği zaman proletarya ve müttefiklerinin hâkim sınıflara ve devlete karşı verdiği mücadele anlaşılır. Oysa sınıf mücadelesi çift yanlıdır. Bazen işçi sınıfı taarruza kalkar; bazen de burjuvazi saldırır, işçi sınıfı savunma mevzilerine çekilmek, hatta gerilemek zorunda kalır. Son otuz yıldır, dünya çapında, burjuvazi kapitalizmin krizine kendi çıkarları doğrultusunda bir çözüm getirmek için işçi sınıfına ve emekçilere karşı ağır bir taarruz başlatmıştır. Yeni-liberalizm ve onun bir çeşitlemesi olan küreselcilik, işte bu taarruzun adıdır.
Reklam
Geri110
110 öğeden 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.