Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Suniti Namjoshi

Suniti NamjoshiBüyüklere Feminist Masallar yazarı
Yazar
5.2/10
6 Kişi
17
Okunma
0
Beğeni
526
Görüntülenme

Hakkında

Suniti Namjoshi, 1941 yılında Hindistan'ın Mumbai kentinde doğdu. O bir şair ve fabulist. Hindistan'da büyüdü, Kanada'da çalıştı ve şu anda İngiltere'nin güneybatısında İngilizce yazar Gillian Hanscombe ile birlikte yaşıyor.
Unvan:
Şair
Doğum:
Hindistan, 1941

Okurlar

17 okur okudu.
4 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
YILAN VE FİIAVUN FARESİ
Bir varmış bir yokmuş. Zamanın birinde, tatlı mı tatlı bir firavun faresine yılan aşık olmuş. Dişi farenin küçük pembe suratı, başını sağa sola ve geriye döndürürken sergilediği hali tavrı yılanın aklını başından almış. Sıcak ve aydınlık bir öğle sonunda, yılan bir Hint incirinin altında fareye aşkını ilan etmiş. "Ben bir prensim, yılanlar
Sayfa 61 - Güldünya Yayınları
sen de benim kızımsın. Bir oğlum olmasını ummuştum fakat önemli değil. Sana bildiğim her şeyi öğreteceğim
Sayfa 7 - Güldünya Yayınları
Reklam
"Ben bir makineyim, başka bir şey olabilmek için gereken zamanı da hiç bulamadım. Şarkı bile söyleyemiyorum'' diye düşündü. Bunun üzerine günlük plankton alımını azalttı. Bir süre açlık içinde kıvrandı sonra da öldü. Fakat ölmeden önce şarkı söylemeyi öğrenmişti. Çok da başarılı olmuştu. Bir ya da iki etkinlikte oldukça güzel söylemişti.
Sayfa 179 - Güldünya Yayınları
Genç olan olduğu yere kıvrıldı. Yaşlı kertenkelenin anlattıklarında hoşuna gitmeyen bir şeyler vardı fakat ne diyebilirdi ki? Anlatılan kadim bilgelikti.
Sayfa 188 - Güldünya Yayınları
Dişi Kuğu
Şimdi anlatacağım masal, kuğu olmaya özenen bir yavru ördek hakkındadır. Dişi yavru ördek gecesini gündüzüne katar; kuğuların tarihini, edebiyatını, kuğuluğun şartlarını, umutlarını, ideallerini ve nesillerdir saygı duyulan geleneklerini öğrenir. Çabalarının sonunda kuğular ördek yavrusunun onlar için faydalı olacağını kabul ederler. Ördeklerin davet edilmediği bir ziyafet tertip edip bu yavru ördeğe Fahri Kuğu olduğuna dair bir belge verirler. Ördek çok mutludur, kuğu olmayı arzulayan ördekler için de umut olmuştur. Bazı ördekler bunu hiç ciddiye almaz, hatta kahkahalarla gülerler: Ördek ördektir ve bir ördek kuğu olmaya heves etmemelidir. Bir ördek, doğası gereği bir kuğunun daha alt sınıfında yer alır. Bu onların kabullendikleri gerçektir. Bazı ördekler bu olayı hemen unutup badi badi su üzerinde ilerlerler. Bir grup ördek ise olayı unutmaz, çünkü öfkelidirler: "Gerçeği görmek lazım. Çıkarmamız gereken ders, bu ördeğin bizi aldattığıdır. Bundan sonra ondan ördek diye söz edilemez. O bir kuğudur artık:' Andersen'e giderler. "Hımmm bir sürü ördek ve ördek havuzu var. Ne olacak biri eksilse? " der, fakat bu cümle ördekleri tatmin etmez. Şöyle bir açıklama daha yapar: "Üzerinde durulması gereken şudur ki, sizler ördekliğin doğasını ve kuğuluğun değerlerini sorguluyorsunuz:' "Biliyoruz. Peki, bundan ne zaman vazgeçeceğiz?" "Bilmiyorum" der Andersen. "Sizler kendi fabllarınızı yazıyorsunuz:'
Sayfa 33 - Güldünya Yayınları

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
208 syf.
·
Puan vermedi
Sadece bitirmek için bitirdiğim bir kitap. Ne yazık ki çok anlam veremediğim masalların olduğu biraz da “feminizm”in yanlış aktarıldığını düşündüğüm bir kitap
Büyüklere Feminist Masallar
Büyüklere Feminist MasallarSuniti Namjoshi · Güldünya Yayınevi · 201918 okunma
208 syf.
8/10 puan verdi
·
16 saatte okudu
İnsanın her yaşta masala ihtiyacı var. Peri masallarından Yunan ve Sanskrit mitolojisine kadar uzanan yelpazeden ilham alınarak yazılmış olan içinde pek çok farklı kısa masal bulunduran bir kitap. En güzel yanı da gidişatı kestirelemeyen ve zamansız bir kitap olması. Okurken yüzünüzde gülümseme oluşturacak akıcı ve anlamlı bir kitap. Her yaştan insanın okuyabileceği yaratıcı ve derin bir mitolojik eser. Ben beğendim. Tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar.
Büyüklere Feminist Masallar
Büyüklere Feminist MasallarSuniti Namjoshi · Güldünya Yayınevi · 201918 okunma
208 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
29 günde okudu
kısa kısa feminist masallar
Her biri bir sayfadan oluşan, kısa ama beyni zorlayıcı masallar. Bazılarını çok iyi anladım bazılarını da düşünüp düşünüp anlayamadım. Bazı masallar mitolojiden bazıları da Hindu öğretisinden öğeler taşıyor. Okuması keyifliydi diyebilirim. Kitap kulübünde masalların okunup o an tartışılması için çok uygun olduğunu düşünüyorum. Yazarın ve çevirmenin emeğine sağlık.
Büyüklere Feminist Masallar
Büyüklere Feminist MasallarSuniti Namjoshi · Güldünya Yayınevi · 201918 okunma