Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tamer Topsakal

Tamer TopsakalPsikolojik Sorgu Teknikleri yazarı
Yazar
8.9/10
8 Kişi
32
Okunma
4
Beğeni
1.902
Görüntülenme

Hakkında

Tamer TOPSAKAL, 1975 Ankara doğumludur. 1989 yılında başladığı Ankara Polis Koleji’ nden mezun olduktan sonra devam ettiği Polis Akademisi’ ni 1997 yılında bitirmiştir. Çeşitli Emniyet birimlerinde çalıştıktan sonra Asayiş Daire Başkanlığı’ nda Merkez Cinayet Büro Amiri olarak yedi yıl görev yaptı. Bu dönemde hem fail-i meçhul cinayet olaylarının araştırılması için kurulan özel ekibin amirliğini hem de Polis teşkilatının uzmanlaşması için hazırlanan Türkiye genelinde hizmet içi eğitim programlarında öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Görev sürecinde, yüzden fazla faili meçhul cinayetin aydınlatılmasını sağladı. Seri cinayet ve tecavüz olaylarının soruşturulmasında koordinasyonu sağladı. Psikapatoloji ve Suç Profili Çıkarma (Kriminal Profillendirme) Kursu, Teesside University- Scothland Yard Cinsel suçların soruşturulması eğitimi, Adli Mülakat Teknikleri Kursu, Kriminal Teknik Eğitim Ve Araştırma Eğiticilerin Eğitimi, Kanada Atlı Polis Teşkilatı- Adli Mülakat Teknikleri Kursu, IV.İnterpol Kursu, Asayiş Polisliği Kursu, Fuhuşla Mücadele Görev başı Eğitimi programların tamamladıktan sonra bu konularda oluşturulan uzman ekiplerin eğitimi için çalıştı. Psikolojik sorgu teknikleri konusunda geliştirdiği tekniklerle sorgu uzmanlığı konusunda ülkenin en iyi sorgu uzmanları arasına girdi. 2009 yılında Karınca Yayınlarınca ilk baskısı yapılan “ Psikolojik Sorgu Teknikleri” isimli kitabı bu konuda yazılan ilk ve tek Türkçe eser özelliğini taşımakta olup Psikolojik Sorgu teknikleri konusunda birçok üniversite ve özel eğitim kurumunda konferans ve eğitimler vermektedir.
Unvan:
Türk Eğitimci Emniyet Görevlisi, Yazar
Doğum:
Ankara, Türkiye, 1975

Okurlar

4 okur beğendi.
32 okur okudu.
3 okur okuyor.
35 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
... Çünkü gerçek duygularla ağlayan insanlar aynı anda konuşamazlar.
Sayfa 23 - KarıncaKitabı okudu
En güzel yalan söyleme yolu doğruya en yakın yalanı söyleyerek olur. Böylece yalanın açığa çıkma riski azaltılmış olur. İnsan doğru olan hikâyeyi anlatırken sadece doğruyu söylemek istemediği noktalarda gerçek hikâyeden saparak yalan söyler ve hemen gerçek hikâyeye döner. Beynin sağ ve sol yarım küreleri bilindiği gibi farklı işlevlere sahiptir. Gerçek hikâyeyi anlatan insan, hafıza işlevinin bulunduğu beynin sağ tarafını kullanırlar. Yalan söylediklerinde ise düşünme, fikir yürütme ve icat gibi işlevlerin bulunduğu beynin sol tarafına geçiş yaparlar. İşte bu geçişler esnasında insan istemese de, bilinçaltının etkisiyle, irade dışı birtakım sinyaller gönderirler. Adli mülakat tekniklerinin temeli de bu sinyalleri yakalamaya dayalıdır.
Sayfa 6 - KarıncaKitabı okudu
Reklam
... Çünkü doğru söyleyen insanlar kısa, net ve doğrudan inkârlarda bulunurlar. Masumiyetlerini ispat için dürüstlüklerini ön plana çıkarma gereği duymazlar.
Sayfa 38 - KarıncaKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
208 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
İçeriği bakımından bugüne kadar okuduğum en farklı kitaptı diyebilirim. Okuyucu olarak muhatabı olmadığım bir kitap her şeyden önce, adli mülakat konusundaki ders notlarından oluşuyor. Bu konudaki öznel deneyimler değil, bilimsel teknikler anlatılıyor. Beni cezbeden yanı ise "psikolojik" olması ve "doğru-yalan" tezatına ışık tutmasıydı. Kitaptan yaptığım alıntılar da bu yöndeydi zaten. Yalan söyleyen bir insanın bilinçatı ile bilinci arasında sapmalar olurken bunun kaçınılmaz yansımalarını yakalamak, sıradan biri için günlük hayatta yıkıcı fakat değerli deneyimlere neden olabilir.
Psikolojik Sorgu Teknikleri
Psikolojik Sorgu TeknikleriTamer Topsakal · Karınca Yayınları · 201020 okunma