Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tan Morgül

6.3/10
7 Kişi
12
Okunma
0
Beğeni
1.223
Görüntülenme

Hakkında

1973 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi İngilizce Matematik Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Lisansüstü eğitimini Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Bölümü'nde tamamladı. Açık Radyo'da radyo programcılığı yaptı. Birikim, Express, İstanbul, Bantdergilerinde, Birgün ve Taraf gazetelerinde, bianet, ntvmsnbc, açıksite web sitelerinde toplumsal hareketler, futbolun siyasi, sosyal ve kültürel boyutları, kent ve sivil toplum meseleleri, gezi, siyaset gibi çeşitli konularda yazmaktadır.
Unvan:
Yazar
Doğum:
İstanbul, 1973

Okurlar

12 okur okudu.
5 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
ne gerzek bir ülkeyiz
Denizli'de görüştüğümüz bir kadın öğretmen, içkili mekânların kent dışına taşınmasını eleştirdiği, "öğrencilere cihat çağrıları yapan ve intihar komandosu olmayı öven" kitapların dağıtılmasını ortaya çıkardığı için telefonla tehdit edildiğini, oğlunun cevap verdiği telefondaki kişinin "ananın boynunu keseceğiz" dediğini, bu nedenle iki kez Terörle Mücadele Şubesi'ne giderek sorgulandığını anlatıyordu.
Sayfa 140Kitabı okudu
Reklam
cemaat tarzı evlilik
Sivas'ta öğrenim gören bir kız öğrenci, farklı evlerde kalan kız ve erkek öğrencilerin birbirleriyle isterlerse evlenebileceklerini, bu amaçla kızlara "defter açıldığını", bu defterlerin içinde evlenilecek adayların resimlerinin bulunduğunu, resim altlarında kişinin özelliklerinin yazıldığını, resimlerden beğendiği erkeği seçen kızların o kişiyle tanıştırıldığını anlatıyordu.
Sayfa 165Kitabı okudu
Batman'daki kadın intiharları hk.
Bu konuda bilgi edinebildiğimiz tek kişi, bir kadın kuruluşunun eski başkanıydı. İntiharların gerçek nedenini çekinmeden açıklıyor, bunların genellikle aile içindeki ensest ya da tecavüz olaylarıyla bağlantılı olduğunu söylüyordu. Bu kızların bazılarının ise aile baskısıyla intihara zorlandıklarını, hatta intihar etmiş süsü verilerek öldürüldüklerini, feminist örgütler dile getirmiş, bu durum kimi mahkeme kararlarınca da kanıtlanmıştır.
Alevilere karşı toplumsal önyargılar arasında en sık duyduğumuz şikâyet, "yemek" konusundaydı. Örneğin, Erzurumlu Aleviler yaşamları boyunca pek çok kez, "Alevilerin yemekleri yenmez" sözünü duymuşlardı. Komşularına dağıttıkları kurban etlerinin gözlerinin önünde köpeklere atıldığından, komşularına aşure gönderdiklerinde çöpe döküldüğünden bahsettiler.
Balıkesir'de görüştüğümüz bir öğretmen, on yıldır merkeze bağlı bir köyde öğretmenlik yaptığını, eskiden milli bayramlarda okula bütün köy çocuklarının geldiğini, piyesler sahneye konduğunu, köylülerin tümünün okulun bu gösterilerinde hazır bulunduğunu anlatıyordu. Köy okullarında ulusal bayramları kutlamanın yerini Kutlu Doğum Haftası'nın aldığını iddia ediyordu.
Sayfa 153Kitabı okudu
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok