Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tanguy Viel

Tanguy VielCeza Kanunu, 353. Madde yazarı
Yazar
8.1/10
58 Kişi
204
Okunma
6
Beğeni
1.151
Görüntülenme

Hakkında

İlk kitabı Le Black Note 1998’de yayımlandı. Cinéma (1999), L’Absolue perfection du crime (2001), Paris-Brest (2009) ve La Disparition de Jim Sullivan (2013) gibi kitaplarıyla tanındı. Fénéon ve Edebi Yetenek ödüllerini kazandı. Ceza Kanunu, 353. Madde RTL-Okuma büyük ödülü ve François Mauriac ödüllerine değer görüldü.
Unvan:
Fransız Yazar
Doğum:
Brest, Fransa, 27 Aralık 1973

Okurlar

6 okur beğendi.
204 okur okudu.
6 okur okuyor.
101 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Nereye zincirlenmiştiniz, yoksa gururunuza mı? Hayır sayın hakim. Umut. Umuda...
Belki de çocukluk diye bir şey de yoktur. Belki de hangi yaşta olursa olsun, dünyayı olduğu gibi hazmederiz ve hepsi bu. Ve sadece bazı saatler akıp giderken sizi inşa edecek siyah işaretler bırakır.
Sayfa 73 - İletişim Yayınları
Reklam
Denizin en koyu derinliklerine ışığını yansıtan şey şimdiki zamandır.
Sayfa 29 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
...ben de ona benziyorum, hep yeşil kalan yaşlı bir çam ağacı.
Sayfa 25 - Iletişim
insanları asla tam olarak bilemeyiz, anlıyorsunuz ya.
Sayfa 105 - İletişim Yayınları
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
132 syf.
·
Puan vermedi
·
33 saatte okudu
Merhaba. Henüz okuyup bitirdiğim Ceza Kanunu 353. Madde kitabından söz etmek istiyorum. İsmi çok ilgimi çektiği için okumak istemiştim ama içerik biraz şaşırttı beni çünkü pek bekledigim gibi değildi. Ben daha çok "Bir İdam Mahkumunun Son Günü" tadında beklemiştim ama öyle olmadı. Tanguy Viel genç bir Fransız yazar. İlk defa okudum bu yazardan bir kitap, bizde ki tek kitabı bu eğer başka yazdığı kitabı varsa da dilimize çevrilmemiş. İçerikten söz edecek olursam(spoiler vermeden); tüm kitap suç işleyen bir adamın hakim karşısında olayların nasıl başladığı, geliştiği ve sonuçlandığını anlatması ile devam ediyor. Sanığın suçu nasıl işlediği, kendi üzerinde, hayatında ve hayatındaki insanlar üzerinde ne gibi etkiler yarattığından bahsediyor. Ayrıca yazar adalet ve suç kavramları üzerinde durmaya çalışmış. Yazarın üslubu gayet açık ve anlaşılır,kolay olasına rağmen sevmediğim bazı kısımlar oldu. Örneğin; hakim karşısında konuşan sanığı bir mahkeme salonunda hayal edemiyorsunuz. Anlatımıyla, diyaloglarıyla öyle bir noktaya getiriyor ki ben sanık ve hakimi bir masada oturmuşlar viskilerini almışlar karşılıklı sohbet ediyorlar olarak kafamda canlandırdım. Yani kitabın oturmamış kısımları var ama genel olarak beğendim. Genç bir yazar olması dolayısıyla başka kitap yazarsa çok daha iyi şeyler yapacağını düşünüyorum çünkü bu kitabının detaylar dışında ki alt yapısı olukça iyi bence. (Beğendim, olmuş.:)) farklı bir tür okumak isteyenlere tavsiyemdir. Kitapla kalın Dipnot: Duruşma yani kitap sonunda sanığa Ceza Kanunu 353. Madde uygulanıyor.
Ceza Kanunu, 353. Madde
Ceza Kanunu, 353. MaddeTanguy Viel · İletişim Yayınları · 2020194 okunma
132 syf.
8/10 puan verdi
Tüm kitap boyunca işlenen cinayetin nedenlerinin çok detaylı bir şekilde mahkemede anlatılışını okuyoruz. Sanki sanık ve hakim duruşma salonunda değiller de başka bir ortamda meselenin kritiğini yapıyorlar gibi.Ölenden de öldürenden de aralarında geçen mevzudan da ülkemizde o kadar çok var ki mesele çok tanıdık geldi.Seri bir şekilde ilerleyen, merak duygusunu canlı tutan, fazla yormayan bir kitap.
Ceza Kanunu, 353. Madde
Ceza Kanunu, 353. MaddeTanguy Viel · İletişim Yayınları · 2020194 okunma
132 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 saatte okudu
Her şey, tekneyle denize açılan iki adamdan birinin ölümüyle başlıyor. Martial Kermeur, balık avındaki ekürisi Antoine Lazenec’i denize atmıştır. Üstelik bunu sanki ağ atar gibi, oltayı yavaş yavaş denize salar gibi öyle kolay, öyle akışkan biçimde yapmıştır ki, Lazenec, yani “daha bir iki saniye önce, teknenin havuzluğunda oturmuş, bir yandan
Ceza Kanunu, 353. Madde
Ceza Kanunu, 353. MaddeTanguy Viel · İletişim Yayınları · 2020194 okunma