Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tobias Dantzig

Tobias DantzigSayı - Bilimin Dili yazarı
Yazar
7.5/10
3 Kişi
8
Okunma
0
Beğeni
839
Görüntülenme

Tobias Dantzig Gönderileri

Tobias Dantzig kitaplarını, Tobias Dantzig sözleri ve alıntılarını, Tobias Dantzig yazarlarını, Tobias Dantzig yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zira böyle insanların cehaletleri genelde kendilerini aldatma kapasitelerine eşittir.
Sayfa 111 - Metis BilimKitabı okudu
Soyut Matematik
Eğitim Kitapları ve Notlar: ● 📄 Şeyden Sayılara, Zafer Ercan, nesinkoyleri.org/wp-content/uplo... ● 📄 Doğal Sayılar Yapısı, Ali Nesin, nesinkoyleri.org/wp-content/uplo... ● 📄 Tamsayılar Yapısı, Ali Nesin, nesinkoyleri.org/wp-content/uplo... ● 📕 Sayılar
Reklam
Bilinciniz şimdiyi doğrular; zihniniz geçmişe gittikçe netliğini kaybeden ve sonunda belleğin puslu şafağında yok olan diğer şimdileri anımsar. Muğlak ve örtüşen bu zamansal serileri siz bir bireye bağlarsınız, adına da ben dersiniz. Birkaç yıl içinde bu bireyin vücudundaki bütün hücreler değişmiştir; düşünceleri, kararları, duyguları ve özlemleri de benzer bir başkalaşım geçirmiştir. O zaman ben adını verdiğiniz bu kalıcılık nedir? Kuşkusuz sadece bireyi diğer insanlardan ayıran bir ad değildir! O zaman bellek ipine boncuk gibi dizilmiş bu zamansal seriler midir?
Sayfa 278 - MetisKitabı okudu
Matematikçiler nesnelerle değil nesneler arasındaki ilişkilerle uğraşır; bu nedenle ilişkiler aynı kaldığı sürece bazı nesnelerin yerine başka nesneler koymakta serbesttirler. Onlar için içerik anlamsızdır: Yalnızca biçimle ilgilenirler. POINCARE
Sayfa 270 - MetisKitabı okudu
Sonsuz! Başka hiçbir mesele insan ruhunu böyle derinlemesine etkilememiştir; başka hiçbir fikir insan zekasını böylesine verimli bir biçimde canlandınnamıştır; yine de başka hiçbir kavram sonsuzdan daha fazla açıklığa kavuşturulma ihtiyacı içinde değildir . ... Sonsuzun özü nedir sorusuna dönersek, öncelikle sonsuzun gerçeklik açısından ne anlama geldiğini kendimize açıklamalıyız. Öyleyse fiziğin bize bu konuda ne öğrettiğine bakalım. "Doğa sıçrama yapmaz"
Sayfa 202 - MetisKitabı okudu
Görelilik..
Evren kendi başına bir varlığa sahip mi, yoksa bu varlık yalnızca insanın zihninde mi? Biliminsanlarına göre, o veya bu hipotezin kabulü kesinlikle bir "olmak ya da olmamak" sorunu değildir; zira mantık açısından her iki hipotez de kabul edilebilirdir ve deneyim açısından hiç biri kanıtlanamaz. O halde tercih daima yararlılık ve uygunluk meselesi olacaktır.
Sayfa 199 - MetisKitabı okudu
Reklam
Matematik matematik içindir! İnsanlar bu formül karşısında şok geçirdiler, diyor Poincare, "ama yaşam sadece ıstırapsa, bu formül de 'Yaşam yaşam içindir' kadar iyidir."
Sayfa 199 - MetisKitabı okudu
Acaba zihnim bu keşifte ne rol oynadı? Sonsuzluk havuzunda gördüğüm güzel imge bu sonsuzluğun doğasını mı ortaya çıkarıyor, yoksa kendi zihnimin yansımasından başka bir şey değil mi?
Sayfa 199 - MetisKitabı okudu
"Numeri mundum regnant." Dünyayı sayılar yönetir..
Sayfa 158 - MetisKitabı okudu
Zaman her şeyin özüdür. Doğa Ana sıçrama yapmaz, zira Zaman Baba sıçramayı bilmez. Zamanın kesintiye uğratılması düşünülemez bile, o yüzden doğada kendiliğinden olan hiçbir şey yoktur. Zaman akıp gider ve akla gelen her şeyi de beraberinde taşır.
Sayfa 150 - MetisKitabı okudu
Reklam
Matematikte bütün yollar Yunanistan'a çıkar..
Sayfa 113 - MetisKitabı okudu
Tanrı tamsayıları yarattı, gerisi insanlığın işi.. LEOPOLD KRONECKER
Sayfa 97 - MetisKitabı okudu
En son sayı vardır, ama buna ulaşmak insanların yapabileceği bir şey değildir, çünkü o tanrılara aittir..
Sayfa 68 - MetisKitabı okudu
Bir küpü iki küpe, dördüncü üssü iki dördüncü üsse ya da genel olarak kareden büyük herhangi bir üssü aynı dereceden iki üsse ayırmak imkansızdır. Buna dair gerçekten harika bir ispat keşfettim, ancak ne yazık ki bu kenar bunun için çok dar..
Sayfa 60 - MetisKitabı okudu
"Arkadaş nedir?" sorusunu Pisagor şöyle cevaplamış; Diğer ben olan, tıpkı 220 ile 284 gibi. 284'ün bölenleri 1, 2, 4, 71 ve 142'dir ve bunların toplamı 220 yapar; öte yandan 220'nin bölenleri 1, 2, 4, 5, 10, 11, 20, 22, 44, 55 ve 110'dur; bunların toplamı da 284 yapar..
Sayfa 53 - MetisKitabı okudu
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.