Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tuğçe Ersoy Ceylan

Tuğçe Ersoy Ceylanİsrail’de Çatışan Kimlikler yazarı
Yazar
Çevirmen
8.0/10
1 Kişi
7
Okunma
3
Beğeni
527
Görüntülenme

Hakkında

Galatasaray Üniversitesi’nden mezun oldu. Fransa’da Université Lyon II’ye bağlı Institut d’Etudes Politiques (IEP)’de Yakındoğu ve Akdeniz Araştırmaları Merkezi’nde eğitimine devam etti. Yüksek Lisans derecesini ODTÜ Ortadoğu Araştırmaları programından; doktora derecesini Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü’nden aldı. Alan araştırması için 2015’te İsrail Hayfa Üniversitesi’nde bulundu. Halen İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesidir. Hâlihazırda İsrail’deki dindar ve seküler Yahudilerin çatışan ilişkileriyle ilgili bir araştırma sürdürmektedir.
Unvan:
Akademisyen, Yazar, Çevirmen

Okurlar

3 okur beğendi.
7 okur okudu.
11 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Britanya İkinci Dünya Savaşı’nın sonuna kadar Ortadoğu’da kaldı ama en sonunda Ortadoğu’ya girmenin oradan ayrılmaktan daha kolay olacağının farkına vardı. Ortadoğu’yu terk ettiğinde ise ardında kendisinin Birinci Dünya Savaşı’ndan itibaren izlediği politikalar vesilesiyle bizzat körükledi kaynayan bir kazan bıraktı.
Sayfa 119Kitabı okudu
Reklam
Kurulduğundan beri altı savaş görmüş bir ülkede kamusal söylemin savaşlara, milli güvenliğe önem atfeden mitler, normlar, değerler ve imajlarla dolu olması kaçınılmazdır. Diğer yandan Avrupa’da yaşanan soykırım tecrübesi İsrail idraki üzerinde güvenliği sağlama açısından silinmez izler bırakmıştır. Son olarak, liderlerinin de kabul ettiği üzere, Yahudiler başka bir topluluğun yaşadığı topraklar üzerinde onları sürmek suretiyle bir devlet kurmuştur.
Sayfa 247Kitabı okudu
Her ne kadar çatışmalar sırasındaki eylemler neticesinde oluşmuş bir korku ortamından bahsedilse de bir Yahudi devleti kurmak için Arapların Filistin’den gönderilmesi gerektiği (Siyonist kargoda transfer) olgusu Siyonist projenin prensiplerinden biridir.
Sayfa 161Kitabı okudu
Siyonizm Avrupa’da yükselen bir Yahudi karşıtlığına yine Avrupalı fikirlerin etkisiyle verilmiş milliyetçi bir cevaptı, ancak ulusun yeniden canlandırılması vizyonun Filistin’de uygulanmaya karar verilmesinden sonra kolonyalist bir hareket halini aldı.
Kırım Savaşı’nı sona erdiren Paris Kongresi (1856) ise Avrupalı yatırımcıların, tüccarların ve bankerlerin Osmanlı’ya bağlı eyaletlerde ticari faaliyet yapabilmesinin önünü açarken aynı zamanda yabancıların gittikleri yerlerde arazi ve mülk satın alabilmesine de imkan tanıdı. Bu tarihten itibaren bölgeye gelen yatırımcılarla artan faaliyetler sayesinde Filistin’de modernleşmenin ve ekonomik gelişmenin önü açıldı. Avrupalı girişimciler Filistin’de beş yatırım alanıyla ilgilendiler: Arsa alım-satımı, endüstri, doğal kaynaklar, bankacılık ve kamu işleri.
Sayfa 74 - küreKitabı okudu
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
279 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
Nasıl anlatsam size bu kitabı bilemiyorum. O kadar fazla bilgi vardı ki... Her satırı çizilmesi gereken bir kitap. Ve o kadar bereketli ki bir türlü bitmiyor. Elhamdülillah ama bitti. Eğer israilin nasıl filistine girip onları nasıl yurtlarından ettiklerini merak ediyorsanız okumalısınız. Filistinlileri anlayıp israilden bir kez daha nefret etmek isteyenler okumalısınız. Birçok kitap okudum ama bu kitaptan çok şey öğrendim. Mutlaka okumalısınız. İstifadeli olsun..
İsrail’de Çatışan Kimlikler
İsrail’de Çatışan KimliklerTuğçe Ersoy Ceylan · Küre Yayınları · 20208 okunma