Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Turgay Aldemir

Turgay AldemirO’na Yolculuk yazarı
Yazar
Editör
8.2/10
34 Kişi
162
Okunma
7
Beğeni
2.058
Görüntülenme

Turgay Aldemir Gönderileri

Turgay Aldemir kitaplarını, Turgay Aldemir sözleri ve alıntılarını, Turgay Aldemir yazarlarını, Turgay Aldemir yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bugün eğer kötüler gücünü iyilerin sessizliğinden alıyor ise, sözümüzün ve eylemlerimizn kimin sözünü ve eylemini cogalttığını düşünmemiz gerekiyor. Bizler, hayatın her alanında evrensel iyilik projeleri yapabilecek gayret, cehd ve ortama sahibiz. Bunun için bilginin örgütlenmesini tekrardan önümüze koyup kendimizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Hayatta olan ve biten karşısında yeterince sesimizi çıkarmayışımız, tepki gostermeyisimiz, projeler ortaya koymayışımız, tıpkı Hadid süresinde ifade edildiği gibi 'zamanın uzamasıyla kalplerimizi katılaştırıyor.' ve bizi bozuyor. Kur'an'da anlatıldığı üzere samirilerin yaptıklarına duyarsız davranmamız, erteleyici yaklaşımlarımız kötülüklere davetiye çıkarıyor. Halbuki hayat boşluk kabul etmiyor. Sizin boş bıraktığınız her alan bir başkası tarafından bir şekilde dolduruluyor."
“Gölge hayatlarla, hayata temas etmeyen düşüncelerle geleceğimizi oluşturamayız. Dünün güneşi ile bugünümüzü ve yarınımızı aydınlatamayız.”
Tire Kitap
Reklam
272 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Korunması gereken pek çok değerimiz arasında aile, en ön sıralarda yer almaktadır. Aile, toplumun temel birimidir, ancak aynı zamanda İslami mücadelenin ve sivil toplum çalışmalarının sürekliliği ve başarısının da temel zeminidir. Aileye dayanmayan yapılar lokal alanlarda geçici başarılar sergileyebilirler ancak bunlar saman alevi gibi çabucak sönecektir. Yapılan herhangi bir işteki hayır, çok olmasından değil, sürekliliğinden kaynaklanır. Toplumsal hareketlerde sürekliliği sağlayacak olan da aile kurumudur. Ailenin bu kadar önemli olması, bu kurumda ortaya çıkan aksaklık ve sorunları da toplumun en önemli gündem maddelerinden biri haline getirmektedir. Bugün aile kurumu pek çok yönüyle tartışılır hale gelmiş ve bu kurumun işlevselliği üzerinde ciddi kuşkular oluşmaya başlamıştır. Bu çalışmanın hazırlanmasının nedeni, aile ile ilgili sorunları ele almak, bunlara çözüm aramak, böylece salih ve sahih bir geleceğin yollarını ortaya koymaktır. Kendi değerlerimizle uyumlu bir aile tasavvuru için gerekli kavramsal çerçeveyi belirleyerek İslam dünyasındaki aile ile ilgili sorunların çözüm imkânını sorgulamaktır.
Aile Olmak
Aile OlmakKemal Sayar · Tire Kitap Yayınları · 202065 okunma
İşi ehli olmayana tevdi ettiğinizde kıyameti bekleyiniz .
Kalabalık bir grup içindedirler.Bir arkadaşı uzun zamandır merak ettiği bir soruyu sorar: "Ey Allah'ın elçisi!En çok kimi seviyorsunuz?" Cevapta hiçbir çekingenlik ve kompleks yoktur. -Aişe'yi Benzer bir soru evliliklerin başında Hz. Aişe tarafından sorulur. -Beni nasıl seviyorsun -Kördüğüm gibi Hz.Aişe aldığı cevaptan o kadar hoşnut olur ki ilerleyen yıllarda sık sık sorusunu yineler. -Ey Allah'ın elçisi! Kördüğüm ne alemde? -İlj günkü gibi
Sa'y; bir çabanın, bir arayışın, bir direnişin adıdır. İsmail'in ayaklarının altından akan zemzem, bu arayışın bir sonucu, kulun "Bittim!" dediği noktada yücelerden gelen ilahi yardımın "Yettim kulum!" demesinin yerküredeki tezahürüdür.
Sayfa 253Kitabı okudu
Reklam
İslam alimleri, devleti, adalet mekanizması içinde yürüyen bir kurum olarak tanımladıktan sonra toplumun fertleri arasındaki ilişkileri muhabbet üzerine kurarlar. Adalet, hak edene hak ettiğini vermektir. Muhabbetin olduğu yerde hak davası olmaz. Bazen hak eden hakkından feragat eder, bazen hak edene hak ettiğinden fazlası verilir. Dolayısıyla muhabbet, adaleti aşan bir değerdir.
Sayfa 118 - Saffet KöseKitabı okudu
Bugünkü aile sorunumuzun temelinde şahsiyet problemi yer alıyor. Güçlü şahsiyetler olmayınca güçlü aileler de kurulamıyor.
Sayfa 48 - Ramazan KayanKitabı okudu
Allah Resulü buyurur ki: "Her dinin temel bir ahlakı vardır. İslam'ın temel ahlakı hayâdır."
Sayfa 31 - Mehmet GörmezKitabı okudu
Müslümanın evindeki harem-selamlık tasnifi , kadın ve ailenin hürmetini, yüceliğini ve dokunulmazlığını ifade eder. Bu hürmetin dünyayı, evleri, okulları, medreseleri, üniversiteleri, ikiye ayırarak; yarısını erkeklerin yarısını kadınların kullanımına tahsis ederek gerçekleşmesi mümkün değildir. Başka bir ifadeyle haremi selamdan, selamı hürmetten mahrum ederek bunu gerçekleştiremeyiz. Bunu sağlayacak olan yüksek ahlaktır. Bu yüksek ahlakın en temel esası hayâdır. Hayâ; hayattır, hay ve diri olmaktır.
Sayfa 31 - Mehmet GörmezKitabı okudu
Reklam
Cahiliye söyleminin din söylemine bulaştığı konulardan biri olan mahremiyeti; haram kavramından ziyade öncelikle hürmet kavramı üzerine bina etmeliyiz. Zira kötü ve necis olan bir şeye haram denilmesi ile Mescid-i Haram'a haram denilmesi arasında fark vardır. İkinci ifadedeki haram, kötülüğü değil bir hürmet ve yüceliği ifade eder.
Sayfa 31 - Mehmet GörmezKitabı okudu
Erkeğin kadınlaşmayı, kadının da erkekleşmeyi ( birbirini bütünleme yerine, mutlak eşitliği) istemesi, fıtrata, Yaratıcının istediği ve toplum için zaruri olan dengeye aykırıdır.
501 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.