Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Turgut Güler

Turgut GülerDeğirmen Taşı yazarı
Yazar
8.3/10
17 Kişi
52
Okunma
12
Beğeni
2.301
Görüntülenme

Turgut Güler Gönderileri

Turgut Güler kitaplarını, Turgut Güler sözleri ve alıntılarını, Turgut Güler yazarlarını, Turgut Güler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
335 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
turgut Güler’in revnaklı kaleminde bu defa tarihin içinde gözalıcı bir parıldamayla beliren Osmanlı-Türk asırlarının, Altın Çağ’ımızın muhteşem kadrosundan bir başka büyük isim beliriyor: Mimarbaşı Koca Sinan! Daha önce Yahya Kemal’in mihmandarlığında Yavuz Sultan Selim’in “ufuk çizgisi Dünyâ’yı içine alan tûğlar”ının zülüflerinde bizi millî tarihimizin şâhikalarında gezdiren Turgut Güler, bu defa Yahya Kemal’le birlikte Sâ’î Mustafa Çelebi ve Rif’at Osman Bey’in Sinan’a hasredilmiş yazmalarının rehberliğinde, “tozlu zaman perde”lerini aradan kaldırarak, gönlümüzü, ”Ser-Mîmârân-ı Hâssa Koca Sinan”ın, o “zafer mâbedinin mîmârının emir ve kumandası altında”, taşı yendiğimiz “mehâbetli sabah”lara kanatlandırıyor. Böylece, “ehl-i hünerin kadrini bilmek de hünerdir” fehvasınca sa’yini ortaya koyuyor. “Bendeniz Ağırnaslı Neccâr Sinan, Âhiret Yurdu’na girmek için yapılacak en güzel hazırlığın, Dünyâ bahçesinde iyi bahçevân olmaktan geçtiğini idrâk ettim. (…) Hayli uzun yaşadım ve bu Devrân, ağrıyan dişimi, dönen başımı, kendi değirmen taşında iyice öğüttü, beni pîr-i nâtüvân kıldı. (…) Yaptığım işi iyi ve sağlam yaptım. Onların, Kıyâmet’e kadar ayakta kalmalarını murâd ediyorum. Beni seven, yaptıklarımı takdîr eden dost ve kardeşlerimden bir isteğim var. Ne olur bu Fakîr’i unutmasınlar ve hesâbının kolay görülmesi için Cenâb-ı Yezdan’a duâ eylesinler.”
Taşı Yenen Adam
Taşı Yenen AdamTurgut Güler · Ötüken Neşriyat · 20185 okunma
İstiklalini,devletini,vatanını,haysiyetini ve nihayet insanlığını yitirmiş Türk olabilir miydi?
Reklam
İnsanın en büyük keşfi, herhalde 'hadd'ine çekmeyi başardığı 'sed' olmalı.
Ömrünün geçtiği sahilden uzaklaştıkça Ve hayalinde doğan aleme yaklaştıkça, Dalga kıvrımları ardında büyür tenhalık, Başka bir çerçevedir, git gide, Dünya artık.”
Sayfa 601 - Ötüken neşriyatKitabı okudu
Kabilin Habil’i öldürdüğü demden beri, insanın mayasında, harekete geçmeye hazır bir kötülük, pusuya yatmış bekliyor.
Sayfa 215 - Ötüken neşriyatKitabı okudu
...Ordunun başında sefere çıkarken, nihâi hedef hakkında kendisi dışında kimsenin en ufak bilgisi olmazdı. Hatta o, bunu "Ordumun nereye gideceğini sakalımın kılı bilse, koparır atarım." vecizesiyle harb tarihi arşivine koymuştur. ...
Reklam
Söz cezbesinin, hakkı ve hakikati arama yolundaki kudretinden haberdar olmayanlar, manevi ruh coşkunluğundan maddi zillet sahneleri çıkarmakta hiç zorluk çekmezler.
"Tarih, üç şeyin en lâzım oldukları vakitte bir araya gelmesidir. O üç şey de insan, zaman ve mekândır."
Lâkin insanın içinde hangi fırtınalar koparsa kopsun, hangi sarsarlar eserse essin, bir tarafdan hayat devam ediyordu.
57 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.