Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Uğur Dolgun

Uğur DolgunBiri Bizi Gözetliyor yazarı
Yazar
Editör
6.9/10
31 Kişi
83
Okunma
2
Beğeni
1.391
Görüntülenme

Uğur Dolgun Gönderileri

Uğur Dolgun kitaplarını, Uğur Dolgun sözleri ve alıntılarını, Uğur Dolgun yazarlarını, Uğur Dolgun yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
317 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Dr. Uğur Dolgun 'un "Şeffaf Hapishane Yahut Gözetim Toplumu" bir diğer başlık ile "Küreselleşen Dünyada Denetim ve İktidar İlişkileri" kitabı içinde yasamaya çalistiğimız modern dünyada ne olup bittiğini anlayabilmek açısından bize ayna tutan zihin açıcı bir kitap. Kitabın adından da anlaşılacağı üzere zengin ve farklı bakış açılarına sahip dolu dolu bir eser. Dijital dünyaki insanı her yönü ile ele alınmış. İnsanın bu teslim olmuşluğunun iktidar çevreleri tarafından nasıl elverişli olarak kullanılmaya müsait olduğu örnekleri ile anlatılmış. Özgür olduğumuzu ve yalnız kaldığımızı sandığımız elektronik dünyada aslında sürekli iz bıraktığımız için ha bire takip edildiğimiz, bütün kişisel mahremiyetimizi kaybettiğimiz, yönlendirilmeye ve kanalize edilmeye çok müsait olduğumuzu bilgi toplumu ile gözetim toplumu arasında çok ince bir çizgi olduğunu açıklayan harika bir eser. Bilgi ve iletişime ilgi duyanların kitabı okumalarını tavsiye ederim.
Şeffaf Hapishane Yahut Gözetim Toplumu
Şeffaf Hapishane Yahut Gözetim ToplumuUğur Dolgun · Ötüken Neşriyat · 201520 okunma
240 syf.
·
Puan vermedi
Merhaba arakadaşlar en sevdiğim kitaplardan biri olan #1984georgeorwell kitabına ve #cesuryenidünya kitaplarına çok göndermesi olduğu için okumak istedim ve pişman olmadim.Günümüzün paranoyası "acaba gözetleniyor muyum?" Aslında paranoya değil gerçeğin ta kendisi olduğunu çok akıcı bi üslupla anlatıyor sizi sıkmayan türden bi kitap. Gözetlemenin tarihçesi yıllar içindeki değişimi çok güzel anlatılıyor. Okurken aklım hep #1984 e gitti çünkü o kitapla hayatım çoook değişti iyi ki değişti. Düşünün doğduğumuz andan itibaren sürekli herşeyimiz kayıt altında kameralar, uydular,akıllı telefonlar,doğum raporları,ölüm belgeleri,parmak izleri,yüz tanıma sistemleri vb bir çok peki bunlar ne için kayıt altına alınıyor? Amaçları nedir? Bir çıkarları var mıdır? Yada hangi yöntemler kullanıyor? Bunlar gibi daha bir çok deli soru sizi bekliyor .Umarim keyif alırsıniz
Biri Bizi Gözetliyor
Biri Bizi GözetliyorUğur Dolgun · Kutu Yayınları · 201940 okunma
Reklam
...gerçek dünya ile sanal dünya hızla yer değiştiriyor.
Sayfa 231Kitabı okudu
...seçim yapma özgürlüğünü yaşamakta oldukları kanısı içinde aslında kendi dışlarındaki güçlerce oluşturulan etkilerin baskısıyla hareket etmekte olduklarını farkına varamamanın da güçsüzlüğünü yaşamaktalar.
Sayfa 226Kitabı okudu
Bir şifreleme sistemi ancak birisi onu çözene kadar güvenli sayılabilir. ... Kısacası, siber uzayda güvenlik ciddi bir problemdir ve aslında güvenlik diye bir şey de yoktur.
Sayfa 115Kitabı okudu
Bugün insanlık, enformasyon teknolojileri sayesinde, görünürlüğü bir tuzağa dönüştüren panoptik bir toplumda hapis durumundadır ; bu aynı zamanda, iktidarların tüm çağlarda düşünü kurduğu bir ütopyadır.
Reklam
Eğer size ait bilgiler bir yerlerde kayıtlıysa- ki günümüz koşullarında bunun aksi ne yazık ki mümkün değil- gözetim altındasınız demektir.
Denetçinin gözünün sürekli üzerlerinde olduğunu düşünen kapatılanlar, artık kendi başlarına davranamaz hale geldiklerinden, iradelerini de özgürce ortaya koyamazlar ve iradeleri zamanla zayıflayarak ortadan kalkar. Bu durum, kapatılanları özgürlüklerinden yoksun bırakmakla kalmaz; eylemlerini yönlendiremeyecekleri ve yaşamlarını kurup yönetemeyecekleri bir durumu da ortaya çıkarır. Artık, kendi yaşamlarını onlar adına düzenlemesi için, denetçilere gereksinimleri vardır.
Sayfa 196 - ÖtükenKitabı okudu
29 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.