Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zehra Yaşın Dökmen

Zehra Yaşın DökmenToplumsal Cinsiyet yazarı
Yazar
8.1/10
39 Kişi
178
Okunma
3
Beğeni
2.691
Görüntülenme

Zehra Yaşın Dökmen Sözleri ve Alıntıları

Zehra Yaşın Dökmen sözleri ve alıntılarını, Zehra Yaşın Dökmen kitap alıntılarını, Zehra Yaşın Dökmen en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti'nde yetişen bir kadın olarak, Mustafa Kemal Atatürk'e minnettarım.
Beklenmedik bir işte kadının gösterdiği başarı, yeteneğinden çok şansa ya da işin kolaylığına yüklenir.
Reklam
Kalıpyargılar kolayca değişmezler; dışgrup hakkındaki kalıpyargılar daha güçlü, daha olumsuz ve daha aşırı uçtadır. Çünkü dışgrup üyeleriyle olan etkileşim bireysel değil gruplar arasıdır. Sonuç olarak da dışgrup üyeleri birbirlerine daha benzer ve homojen olarak algılanırlar.
Sayfa 97 - remzi KitabeviKitabı okudu
Toplumsal rolünü öğrenirken kişi tam olarak bu
"Kadınlar ve erkekler olarak ayrılmış iki grubun üyeleri, bükülüp katlanmış kâğıtlardan makasla kesilmiş, açınca el ele tutuşan birbirinin aynı bir sürü bebek gibi ya da patates baskısı gibi aynılaştırılmaya çalışılır ve bu baskı diğer baskıları da içerir."
...başarılı ve mesleki gelişmeye güdülü bir genç kız, evlenip çoluk çocuk sahibi olması beklenirken üniversiteye gidip okumak, meslek ve kariyer sahibi olmak isteyince ailesiyle, toplumla ve kendisiyle çatışmaları başlıyor, bu da derin sorunlara neden oluyor. Eşi ve çocuklarıyla daha çok zaman geçirmek ve hobileriyle daha çok ilgilenmek isteyen bir erkek ise evinin ekmeğini kazanmak ve her zaman daha çok kazanmak zorunda olduğunu hissediyor ve bu sorumluluktan bunalabiliyor.
Reklam
Kadınlara karşı önyargılı olunması yaygındır ve ne yazık ki kadınlar da kadınlara karşı önyargılıdır.
Genellikle kadınlarla erkekler arasındaki bazı fark­lılıkların biyolojik mi yoksa kültürel mi olduğunu tam olarak bil­mek mümkün değildir; esasen çoğu farklılık ikisinin birlikte et­kisinin bir sonucudur.
Kalıp yargılar...
Ağlamak, kız çocuklarının işi ne yararken,erkeklerin işine yaramaz;ağlamak, kız çocukları ve kadınlar tarafından sürdürülürken,erkek çocukları ve erkekler tarafından sürdürülmez. Özellikle ana-babalar ve öğretmenler, aynı davranış için kız ve erkek çocuklara farklı tepkide bulunurlar.Örneğin, atılgan ve saldırgan davranış erkek çocuklarda pekiştirilirken,kız çocuklarında pekiştirilmez.
Erkekler başkalarına saldırganlık göstermekten temel olarak ve bütünüyle aciz olduklarında saldırganlıklarını kendilerine yöneltirler.
156 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.