Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zeki Hacıibrahimoğlu

Zeki HacıibrahimoğluTürkeş yazarı
Yazar
10.0/10
2 Kişi
8
Okunma
1
Beğeni
625
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Avukat, Yazar
Doğum:
Rize-Çayeli, 1949

Okurlar

1 okur beğendi.
8 okur okudu.
2 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kahramanmaraş Olaylarından Önce Sıkıyönetim İstedik 1978 yılı Ekimine gelindi. Ekim ayında baktık ki memleket gittikçe karışıyor. Kardeş kavgası her tarafta başlamak üzere. Düşmanın istediği bu. Türkiye'nin düşmanlarının istediği bir iç harp çıkarmak. Kardeşi kardeşe vurdurmaktır, kırdırmaktır. Bu Maraş bölgesinde bilhassa yoğunlaşıyor. Maraş bölgesi, Tokat bölgesi, Sivas bölgesi, Çorum bölgesi, buralarda yoğunlaşıyor. Genel İdare Kurulumuzu toplantıya çağırdık. 3 Ekim 1978'-de. Genel İdare Kurulumuzda konuyu görüştük. Neticede Genel İdare Kurulumuz bir bildiri yayınlayarak kamuoyunu aydınlatmayı, hükümeti ikaz etmeyi ve yeni tedbirler gerektiğini ortaya koymayı uygun buldu ve şu bildiriyi yayınladı. "Türkiye bugün ağır bir bunalım içerisine sürüklenmiştir.
Yabancıların hazırladığı reçetelerden medet ummak çok defa hastalığın artmasına, hatta Allah korusun ölmesine sebebiyet verir. Türkiye'miz iktisadi kalkınmayı sağlamak için kapitalist sistemi uygulamaya çalışıyor. Kapitalizm Avrupa medeniyetinin yapısına ve Avrupalı milletlerin şartlarına göre düşünülmüş, bir sistemdir. O Avrupa'daki bize benzemeyen ölçüleri bizim ölçülerimize uymayan değerlerimize aykırı yabancı bir dünyadır. O Avrupa'daki içtimai geleceği sınıf düşmanlıklarına dayanır. Türk Milletinin tarihinde sınıf düşmanlığı yoktur. Bütün bir milletin tek bir gaye etrafında kenetlenmesi vardır. O Avrupa'daki zenginliğin büyük payım başkalarını insafsızca sömürmesine borçludur. Biz sömürülmemizi kolaylaştırmak için telkin edilen bir sistemle nasıl kalkına biliriz. İşte bu yüzden sadece fertlerimizi değil milletimizi de fakirliğe mahkum etmek isteyen kapitalizmi reddediyoruz.
Reklam
Devlet otoritesi, vatan ve millet bütünlüğü ile demokratik rejim ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalmıştır, ülkede can güvenliği ve hürriyetler kalmamışhr. Okullar okunamaz, sokaklar gezilemez, Kars ve Tunceli gibi bazı illerimiz girilemez hale gelmiştir. Devlet dahi kendi topraklarının bir kısmında bulunamaz hale düşürülmüştür. Bazı şehir, kasaba, köy ye mahallelerde birtakım teröristlerin devletin yerine oturmuş oldukları görülüyor, vatandaşların hayatına hükmediliyor.
Yurt Dışında Örgütlenme Meselesi İddianame uzun uzun Almanya meselesine yer ayırmıştir. Bizim Almanya'daki Türk vatandaşlarıyla ilgilenmemiz, yalnız Almanya değil, bütün Avrupa' daki ve diğer yerlerdeki işçi vatandaşlarımızla ilgilenmemiz arz ettiğim vazifemizin gereği içindir ye bu ilgi tamamıyla meşru zemin üzerinde, meşru sınırlar içinde ve
Brejnev Doktrini Bu noktaya gelince, bu meseleyi daha iyi açıklayabilmek için bir de Brejnev Doktrini vardır, bunu da ortaya koymak Hlzım. Brejnev Dok-trini ı968'de ortaya atılmış ve bu doktrine dayanılarak Çekoslovakya işgal edilmiştir. Halbuki evvelce eskiden Sovyetler Birliği beynelmilel, milletlerarasındaki münasebetlerin tezi, bir devlet
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
320 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Zeki Hacıibrahimoğlu / Başbuğ Türkeş. 1948 yılında Rize Çayeli ilçesinde dünyaya gelen Zeki Hacı İbrahimoğlu, ilk ve orta öğretimini memleketinde, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yapmıştır. Öğrencilik yıllarında Ülkü ocaklarında, meslek hayatında da MHP, MÇP'de görev almış Aydınlar ocağında yöneticilik yapmıştır. Kitap, 12 Eylül 1980 ihtilali sonrasında açılan, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar davasında, avukat olarak da görev yapan yazarın, savcılık iddianamesi üzerinden Alparslan Türkeş'in yaptığı savunmayı anlatmaktadır. Savcı Nurettin Soyer tarafından hazırlanan iddianamenin, ne kadar tutarsız olduğu, hem mahkeme aşamasında, hem de sonrasında yapılan yayınlarla hep ortaya konula gelmiştir. İşkencelerde alınan ifadeler, ön yargıdan daha çok Nurettin Soyer'in şahsi kinini kaleme aldığı iddianame sonunda, zaten dava Beraat ile sonuçlanmıştır. Olan binlerce masuma olmuş, haksız yere işkenceye, zulme uğramışlar, uzun süre hapiste yatmışlardır. Yazar da, bu iddianameyi tarihin tozlu sayfalarında kalmaktansa, gün yüzüne çıkarabilmek için böyle bir eseri hazırlamıştır. Editoryal yönden çok hataları bulunan eserde, Mustafa Cemil Kırımoğlu, Ebulfeyz Elçibey, Rauf Denktaş ve Türkiye'den önemli kişilerin görüşlerinin alınması kitaba ayrı bir değer katmıştır. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Türkeş
TürkeşZeki Hacıibrahimoğlu · Bilgeoğuz Yayınevi · 20136 okunma
320 syf.
·
Puan vermedi
Kitap maalesef özenli hazırlanmamış. Bu kitaba başlarken inceleme araştırma zannetmiştim ancak ne yazık ki basit bir derleme olmuş bu. Kitabin tariben yarısından fazlasını Ülkücü Derneklere dair 1980 iddianamesi ve Türlesin bu iddianameye cevabı oluşturuyor. Kalan kısmı ise Türkeş hakkında hatıralar vesaire. 1980 iddianamesi ve müdafaası konusunda hiçbir şey bilmeyen kişiler okursa tabii ki yararlı bir kaynak olur fakat ben bunların bir nevi içinde büyümüş olduğum ve cocukluğumdan beri ailemde 80 darbesinin tesirleri konuşuldugu için hayret ettiğim pek fazla kısma rastlamadim.
Türkeş
TürkeşZeki Hacıibrahimoğlu · Bilgeoğuz Yayınevi · 20136 okunma