Yorum

Sinem isimli okurun asıl gönderisini gör
Zihin açan, vizyon geliştiren, okudukça insanda yazma hevesi uyandıran, nadir bulunan mükemmel eserlerden biri. Bir defa okumak yetmeyecek ileriki zamanlarda mutlaka bir daha okumak isteyeceksiniz :)
Ayrıca şimdiden
Cennetin Dibi
Cennetin Dibi
ni merak ettiren :)
Sinem
Sinem
okudum hem de birçok defa elbette bu eserin de kendince bir tadı var ama Cehenneme Övgü en lezzetli olanıydı :))
Cehenneme Övgü
Cehenneme Övgü
de bazı yerlerde totalitarizm vurgusunun abartıldığını düşünsem de genel olarak, kendi irademizi kaybettikçe nasıl silikleştiğimizi çok çarpıcı bir şekilde öğreten bir kitap benim için. Kesinlikle 2. Kez okunmaya değer. 💯
Eser totalitarizm ve muhtemel sonuçları üzerine kurgulandığı için sık sık buraya bir vurgu var. Lakin can alıcı noktayı yakalamışsınız, asıl mesele bu totaliter ve baskıcı sisteme rağmen bireysel özgürlükleri koruyabilmekte. Toplu insan yığınlarına benzer standart bir insan tipinden çok insanın kendi özgülüğünü koruması :)
Mehmet
Mehmet
Aslında vurgusundan bahsetmedim, bir kaç noktada ele aldığı konuyu totalitarizme bağlamasını gereksiz buldum. Elbette yazarla her fikrimiz uyuşmayabilir :)
Sinem
Sinem
her fikrimiz uyuşuyor olsaydı çok sıkıcı olurdu. Eleştirel bağlamda bir eseri ele almak her zaman daha keyifli ve daha derin. :)
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.