x: Yani aslında konu bakireliğin toplumda ayıp olmasından çok daha önemli bir başka durumu var.
İnsan genel olarak duygularla var olan bir canlıdır.
Cinsel birleşimler duyguların yoğun halinden oluşur.
Bu tür yaşanmışlıklar kişinin her ne kadar inkar etse de hafızasına, kişiliğine, duygularına belki hislerine kadar tesir edebilir.
Aslında konu ayıp olması değil insan üzerinde bir tesir bırakmasıdır. Bu tesir yukarıda anlattığım faktörleri doğurabilir. Bu faktörler bir kişi evlendiğinde onun aile içi yaşamını olumsuz etkileyebilir.
Yani şöyle düşünebiliriz.
İlk cinsel birlikteliğinizi sadece evlendiğiniz eşinize karşı yapıyorsunuz.
Sıfırdan başlamak gibi düşünebiliriz.
Tertemiz bir defter, bir de bunun tersi karalanmış bir defter..
Örneği biraz daha somutlaştırırsam şöyle diyebilirim daha önce bu tür deneyimler yapan bir kişi evli olduğunda eşiyle bu durumu yaşarken hayal perdesinde daha önce ki deneyimleri hatırlaması biraz anormal olabilir. Tabii bunlar kendi görüslerim değil psikologlardan, sağlıklı aile yaşamı ile ilgili yazılardan istifade ettim. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz sizce öyle midir?