Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Burcu gizem karademir

Burcu gizem karademir
@zarif_insan__
Hangi gerekçelerle olursa olsun, genel aklın sömürgeleştirildiği, sömürgeleştirilebildiği toplumlarda, kitleler, akıllarıyla değil, bedenleriy- le düşünmeye başlıyor. Bu tür toplumlarda, kitleler gerçeklerle değil, bilinçle değil, propaganda yoluyla ayakta tutuluyor. Müslümanlar olarak, bugün karşı karşıya bulunduğumuz ağır sorunlar karşısında,
Sayfa 12 - MahyaKitabı okuyor
Reklam
Hangi toplumda olursa olsun iyilik, ötekine/başkasına adaletle davranıldığında başlar.
Sayfa 8 - MahyaKitabı okuyor
Toplumlarımızda, Türkiye'de de muhafazakâr ideoloji, bugün, zenginlik ideolojisine dönüştü. Bu nedenledir ki, İslami önceliklerin yerini gündelik öncelikler, gündelik tercihler, gündelik temsiller alıyor. Bilinç mücadelesine yabancılaşan, yabancılaştırılan bir toplum, gündelik özgürlüklere, gündelik önceliklerin özgürlüğüne ikna edildiği için, varoluşsal özgürlüğü hiçbir biçimde gündemine alamıyor. Varoluşsal özgürlüklerinden feragat eden, vazgeçen toplumların/halkların/bireylerin arzularını, ihtiyaç ve beklentilerini kapitalist sistem belirliyor. Bireyler sisteme itaat ederek özgürleşiyor. Bu durum, her toplumda, araçsal hesaplara, haksız çıkarlara dayalı ilişkiler oluşturuyor.
Sayfa 8 - MahyaKitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Burcu gizem karademir
@zarif_insan__·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Manevi Bakım ve Danışmanlık
Manevi Bakım ve DanışmanlıkZuhal Ağılkaya Şahin
10/10 · 7 okunma
Burcu gizem karademir
@zarif_insan__·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Manevi Danışmanlık ve Rehberlik
Manevi Danışmanlık ve RehberlikKolektif
9.5/10 · 9 okunma
Reklam
Tahayyül edilebilir bir gelecek hakkında ikna edici somut önerilerimiz, fikirlerimis, prgramlarımız ve dayanışmalarımız olmalı. "Umut"lu olabilmek için bilinçli ve üretken dayanışmalar gerçekleştirmeliyiz.
Sayfa 24 - MahyaKitabı okuyor
Modern zamanlar boyunca, batı dünyası hayatın her alanında, ontolojik meşruiyet ve otorite kaynağı, norm ve paradigma belirleyici olarak, kendisini ideolojik/felsefi/ kültürel/ siyasal ayrıcalıklara sahip, dokunulmaz kılıman bir konuma yerleştirdi. Bu konumdan hareketle islam dünyası toplumları, halkları ve kültürleri her alanda nesneleştirilerek ötekileştirdiler.
Sayfa 22 - MahyaKitabı okuyor
İslami bilinç ve zihni yeniden inşa etmek üzere Kudüs ve Filistin sorununu, kolektif hafızanın ve bilincin kalbi haline getirerek, yeni bir başlangıç yapabilirler.
Sayfa 21 - MahyaKitabı okuyor
İslam'ı bireysel vicdana hapseden dayatma, korkunç ve travmatik bir yenilginin ifadesidir.
Sayfa 21 - MahyaKitabı okuyor
Günümüzde hem ideolojik anlamlar hem muhafazakar anlamlar yoluyla İslami bilinç susturulabiliyor. Anlamın, bilincin, hakikatin ve niteliğin sesi ; propagandanın sesi, kalanalıkların sesi tarafından bastırılabiliyor.
Sayfa 20 - MahyaKitabı okuyor
Reklam
Hakikate yabancılaşmanın, ahlaki alana da yabancılaşmak olduğu fark edilemiyor. Teslimetciliğin bir geleneğe dönüşmesi ahlaki otoritenin kaybıyla sonuçlanıyor.
Sayfa 20 - MahyaKitabı okuyor
Seküler dünyaya dahil olmak, islamı zamanlara bilgiye, bilince veda etmek şeklinde somutlaşıyor.
Sayfa 19 - MahyaKitabı okuyor
Müslümanlar olarak İslami farkındalığı tamamlayamadığımız için günümüzdeki konumumuzu tanımlama ihtiyacı duymuyoruz. "Olan"la bütünleştiğimiz için olması gerekene yabancılaştık. Olması gerekeni nasıl bir şey olduğunu bilmiyoruz. Olanla bütünleşenlerin yeniden inşa bağımsız inşa diye bir meselesi yoktur , olmamıştır.
Sayfa 7 - MahyaKitabı okuyor
Entelektüel bağımsızlık ve gerçek bilinç için nihai mücadeleyi göze alamayan bir toplumun özgürlüğe ve Umuda ihtikakı olamaz.
Sayfa 16 - MahyaKitabı okuyor
İslam'a İslami bilgi dünya görüşüne nihai anlamda Güven duymadığımız takdirde hiçbir zaman ve hiçbir şekilde entelektüel bağımsızlığa sahip olamayacağız.
Sayfa 16 - MahyaKitabı okuyor
146 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.