'İnsanlar yaşama nedenlerini pek çabuk öğreniyorlar,' dedi yaşlı adam, gözlerinde beliren acıyla. 'Belki de gene aynı nedenle hemen pes ediyorlar. Ama, dünyanın hali böyle işte'
"Kim olursan ol, ne yaparsan yap, bütün yüreğinle gerçekten bir şey istediğin zaman, Evrenin Ruhu'nda bu istek oluşur... Ve bir şey istediğin zaman bütün Evren arzunun gerçekleşmesi için işbirliği yapar."
"İnsan her zaman aynı insanları görürse, bunları yaşamının bir parçası saymaya başlar. İyi, ama bu kişiler de bu nedenle, yaşamımızı değiştirmeye kalkışırlar. Bizi görmek istedikleri gibi değilsek hoşnut olmazlar, canları sıkılır. Çünkü, efendim, herkes bizim nasıl yaşamamız gerektiğini elifi elifine bildiğine inanır.
Ne var ki, hiç kimse kendisinin kendi hayatını nasıl yaşaması gerektiğini kesinlikle bilmez."