Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Onur

Yıktığın hayat kendininki olsun daha iyi, Yıkmakla kazandığın şey kuşkulu bir mutluluksa.
Reklam
Ama tabiatına güvenim yok; fazla insan sütü emmişsin, en kestirme yoldan gidecek yürek yok sende. Yükselmek istemesine istiyorsun; içinde hırs yok değil; taş gibi de bir yüreğin olmalı yanında, o yok sende. Can attığın şeyi namusunla, suya sabuna dokunmadan elde etmek istiyorsun. Hem dalavere yapmayacaksın, hem de hakkın olmayan tahta oturacaksın.
Ruh ayarı olmadan, ruhlar birbirine ayarlanmadan, insandan insana bir köprü kurulmuyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Susuzluğunu gidermek isteyen, kulağını dostun çeşmesine uzatsın ve oradan kana kana işitsin.
Reklam
İnsanlık tarihinin en büyük cürümleri isyandan değil kötü emre itaatten çıkmıştır.
Nasıl ölüneceğini bilen insanlar, hayatı nasıl yaşayacaklarını da bilirler.
İman ümidi korumaktır, ışık karanlığı bir kenara iterek değil, karanlığın tam da kalbinde parlar.
Her devir, insan üzerine damgasını basar. Şimdi de bilhassa Latin ırkta, otomobil ve sinemanın mahsulü olan yeni bir tipin meydana gelmekte olduğunu görüyoruz. Bu tipi belirleyen vasıflar şunlardır: Yağlı, göbekli, yumuşak dokulu, uçuk benizli, ince bacaklı, sarsak yürüyüşlü, aptal ve kaba yüzlü.
Reklam
Umumiyetle en hassas, en çevik ve en dayanıklı insanlar büyük boylu değildir. Dahi insanlar için de durum aynıdır. Mussolini orta boylu, Napolyon ise küçük boylu idi.
Gerçekten mesele insanın belirli bir çağda ve belli hayat şartları altında arz ettiği görünüşü kavramak değil, onu, normal olarak tezahür ve aynı zamanda mevcut olan bütün etkinlikleriyle kavramaktır.
Mekaniğe, fiziğe ve kimyaya eski hayat şekillerimizi rastgele değiştirme gücü veren şey, bizim kendimizi bilmeyişimiz ve bu husustaki cehaletimizdir. İnsan, her şeyin ölçüsü olmalıydı. Oysa insan da içinde yaşadığı âlemde bir yabancıdır. Bu âlemi, kendisi için teşkilatlandırmayı bilememiştir çünkü kendi tabiatına dair olumlu bir bilgisi yoktu. Demek ki cansız şeyler ilimlerini, canlı varlıklar ilimlerine göre muazzam ilerleme kaydetmiş olması, insanlık tarihinin en feci olaylarından biridir.
Küçük grup hayatının yerini, şimdi kalabalık hayatı almış bulunuyor. İnziva, bir ceza ya da nadir bir lüks telakki ediliyor.
Binlerce yıldan beri atalarımızın ruh ve vücutlarını şekillendiren çevrenin yerini, başka bir çevre aldı. Bu sessiz ihtilali, heyecan duymadan karşıladık. Oysa bu ihtilal, insanlık tarihinin en önemli olaylarından birini oluşturur; çünkü canlı varlıkların çevrelerinde meydana gelen her değişim, onların üzerinde kaçınılmaz ve derin bir etki yapar.
92 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.