Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

the son

the son
@Stuff
Kamu sektörü
Doktora öğrencisi
Ankara
72 okur puanı
Ekim 2020 tarihinde katıldı
320 syf.
10/10 puan verdi
Baki Hoca İşte Hayatım kitabında bize neler anlatıyor ne mesajlar veriyor, kısaca anlatmak isterim. -Zorluklar sizi yıldırmasın, üstesinden geldiğiniz her zorluk sizi güçlendirilir. -planladığınız, istediğiniz şeyler, fırsatlar çeşitli sebeplerle gerçekleşmeyebilir, üzülmeyin, başka yollar ve kapılar açılacaktır. -gerek sosyal gerek iş hayatınızda faydalı olmuş size fedakarca destek olmuş arkadaşlarınızı, hocalarınızı mutlaka saygı ve minnetle anın. Bir teşekkür mektubunu çok görmeyin mesela. -Bir insan bir akademisyen kolay yetişmiyor. Değerini bilin hürmet edin. Bunlar gibi bir çok hayat dersi var kitapta. Şunu da ilave etmek isterim. Baki hocamız bu kitabında yaşadığımız toplumun, insanımızın gerçekçi bir resmini çiziyor. Bence bunlar da önemli ve anlatılması söylenmesi gereken gerçekler. Fırsatçılık, kıskançlık, nankörlük... hepsi somut örnekleri ile eserde anlatılmış. Kendi hayatı ibretlerlik olaylarla dolu dünya çapında gurur duyacağımız bir hoca nasıl yetişir hikayesi bu kitapta. Benim kendisine saygım daha da arttı. Çalışkanlığına, mücadele azmine, sabrına hayran kaldım. Prof dr Baki Kuru markası nasıl oluşmuş; adım adım olay olay bu kitapta. Sonuç olarak okuyalım ve okutturalım derim fazla detay ( spoiler) vermeden.
İşte Hayatım
İşte HayatımBaki Kuru · Alfa Yayınları · 202132 okunma
Reklam
279 syf.
·
Puan vermedi
Yazar Dilaver Aygen bu kitabı daha önce Facebook ta yayınladığı anılarını toparlayarak oluşturulmuş. Çankırı nın Kurşunlu ilçesi Sarıalan köyünde 1944 te doğan yazar, kendi hayat hikayesini anlatırken, diğer yandan da bize karşılaştığı zorluklar ve tecrübeleri üzerinden toplumumuzun yapısını, yakın tarihimizi de anlatıyor. Dilaver Aygen sadece
Bir Ağır Ceza Reisinin Anıları
Bir Ağır Ceza Reisinin AnılarıDilaver Aygen · Dorlion Yayınevi · 20198 okunma
320 syf.
10/10 puan verdi
Oya Baydar’ın “80 Yaş Zor Zaman Günlükleri” kitabı, bizi geçen yıl nerdeyse tam bu günlere götürüyor. Yazar, corona salgını yüzünden erkenden (22 Mart) sığındığı Marmara Adasındaki yazlığında geçirdiği günleri anlatıyor. Günlüklerden ilk olarak 2020 nin ülke ve dünya gündemini; siyaset, covid -19, çevre felaketleri vb gündemini tekrar okuyup
80 Yaş Zor Zamanlar Günlükleri
80 Yaş Zor Zamanlar GünlükleriOya Baydar · Can Yayınları · 202170 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
163 syf.
10/10 puan verdi
Kürk Mantolu Madonna’nın sadece bu platformdaki incelemeleri bile yeni bir kitap hacmini oluşturuyor neredeyse. Alıntı yapılmayan sayfası da yok gibi. Yazarın ve eserinin etkisi ve büyüklüğünü anlatmaya yeter. Romanın beni en çok etkileyen yönünden bahsetmek isterim. Bizler her gün otobüste, dolmuşta, işyerinde, gezinirken oturduğumuz bankta yanıbaşımızda parkta tesadüfen yan yana oturduğumuz yüzlerce Raif Efendi ile karşılaşıyoruz. Onların kıyafetleri, konuşma tarzları, yaşları kültür seviyeleri farklı farklı olabilir. Ne olursa olsun çevremizde her gün bir şekilde temas ettiğimiz bu insanların içlerinde saygı duyulacak bir dert, bir acı bir aşk bir ızdırap vardır elbet. Romanı bitirince uzun uzun önyargılarımız üzerine düşündüm. İnsanları dış görünüşüne memleketine, varsa ideolojisine vb göre aceleyle değerlendirir ona göre davranır, hatta bunu hissettirmekten çekinmeyiz. Sabahattin Ali nin Kürk Mantolu Madonnası bana bunu öğretti: herkesi Hızır bil derler ya, işte öyle.
Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2021315,3bin okunma
200 syf.
8/10 puan verdi
Oldukça büyük emek ve araştırma gerektiren Sunay Akın’ın “Onlar hep oradaydı” adlı kitabı sayesinde, daha önce duymadığım ilginç bilgiler edindim: -Bikiniye niçin bikini denilmiştir? -Bikini ile atom bombası arasında ortak bir yön olabilir mi -1934 yılında 157 yaşında vefat eden Zaro Ağa’nın bu kadar uzun yaşamasının sırrı neydi? -Kuzey
Onlar Hep Oradaydı
Onlar Hep OradaydıSunay Akın · Çınar Yayınları · 20021,198 okunma
Reklam
344 syf.
9/10 puan verdi
“Ölü Evinden Anılar”da Dostoyevski bizlere Alaxander Petrovida Goryanchikov üzerinden cezaevi içinden izlenimlerini, gözlemlerini, suç, ceza adalet kavramları ile ilgili görüşlerini anlatıyor. Yazar, cezaevinde karşılaştığı bazı mahkum tiplerinin kişilik, karakter ve suçlarını mükemmel bir tasvirle anlatıyor. Genellikle toplum tarafından ihmal edilen görmezden gelinen bir dünyaya ( cezaevi ) bizleri sokarak adeta oradaki havayı bizlere yaşatıyor. Eğer bir yakınınız vb cezaevinde olup ziyarete gitmişseniz oradaki havayı, şartları az çok anlarsınız. Dünya hali, herkesin başına gelebilir. Orası da farklı bir dünya değil. Toplumun bir parçası, aslında görülmek istenmeyen hakiki yüzü. İşte yazar bizi bu gerçek üzerinde düşünmeye zorluyor. Kitaptan bir çok sonuç çıkarılabilir ama ben kendi adıma, kitaptan aldığım en önemli mesajı paylaşmak isterim. Cezaevleri nin dünyanın neresinde olursa olsun, fiziki şartlar, mahkum profilleri ne kadar farklı olursa olsun, ortak bir dili ve kültürü var: Hastanesi, koğuşları, çalışma yerleri, mutfağı, yönetim tarzı, kişilikler ve karakterler ..Aynı benzer şartlar, sorunlar... Kitabı okumaya ve üzerinde düşünmeye değer!
Ölü Evinden Anılar
Ölü Evinden AnılarFyodor Dostoyevski · Öteki Yayınevi · 200014,6bin okunma
664 syf.
8/10 puan verdi
Yazma Hikayeleri, Editör Duran Boz un sanırım 78 yazar ve şairin yazma macerasına nasıl sürüklendiklerinin (!) hikayelerini derlemesi ile oluşmuş gayet güzel faydalı bir çalışma. Ben okuduğum eserin yazarının yazma hikayesini merak ederim. Hangi etkenler onu yazmaya teşvik etti? Nasıl başladı? Deriz ya hayatımızdaki kırılma noktaları. İşte bu kitap yazarların kendi hayatlarındaki ilk kırılma noktalarını(edebi dünya ile içli dışlı olmakta sonuçlanan kaderlerini) kendi kalemlerinden öğreniyoruz. Kitap okurları için oldukça zihin açıcı ve ilham verici bir derleme. Benim dikkatimi 2 şey çekti bu eserde: 1- ortaokul ve lisede Türkçe - Edebiyat öğretmenlerinin, nisbeten okuma- yazmaya istekli öğrencilerini keşfedip, onları yönlendiren, teşvik eden ve gelecekte bir yazar olmalarında ne kadar önemli olduklarını gördüm. 2- Belki biraz Editör ün hemşehri torpili de :)olabilir ama Kahramanmaraş yöresinden ne kadar çok yazarımız varmış! Kahraman ünvanının hakkını vermişler kendi adlarına doğrusu. Daha önemli olan ise elimizin altında kütüphanemizde duran kitapların nasıl olup da ortaya çıktığını biraz daha yakından görünce o kitapların arkasındaki zorlu hikayeleri düşününce edebiyat dünyasında emek verenlere saygımız artıyor ve yazarların her bir cümlesini oluştururken harcadıkları emeği zahmeti fedakarlığı hissedebiliyoruz. Kitabın sonunda yazarların kısa biyografileri ve sanat, edebiyat, yazı ve yazmaya dair okuma listesine yer verilmiş. Kim bilir belki ilerde, yazar olma hayalinin/düşüncesinin, bu platform sayesinde gerçek olduğundan bahseden yazarların hikayelerini okuruz bi yerlerde.
Yazma Hikayeleri
Yazma HikayeleriDuran Boz · İz Yayıncılık · 201914 okunma
88 syf.
9/10 puan verdi
Nejat Muallimoğlu’nun Bütün Yönleriyle HİTABET kitabında dünya çapında en iyi hitabet örneklerine yer verilmiş. Orhan Pamuk un Babamın Bavulu kitaptaki özellikle Aralık 2006 tarihli Nobel Edebiyat Ödülü konuşması da çok güçlü ve etkileyici bir hitabet örneği. Orhan Pamuk un hitabet yönüne de hayranlık uyandırıyor. Her bir cümlesi anlamlı ve mesaj dolu. Konuşmanın, samimi havasını ve akıcı üslubu hissediyoruz. “Babam gittikten sonra bavulun etrafında bir kaç gün ona hiç dokunmadan aşağı yukarı yürüdüğümü hatırlıyorum. Küçük, siyah, deri bavulu, kilidini yuvarlak kenarlarını ta biliyordum. Babam kısa süren yolculuklara çıkarken ve bazan da evden iş yerine bir yük götürürken taşırdı onu. Çocukken bu küçük bavulu açıp yolculuktan dönen babamın eşyalarını karıştırdığımı, içinden çıkan kolonya ve yabancı ülke kokusundan hoşlandığımı hatırlıyorum..” Stockholm konuşmasının başından bir kesit aldığım O. Pamuk’un sadece bu hitabetinde değil diğer 3 konuşmasında da beni en çok etkileyen yönü kendi yerel hikayesini evrensel bir dil ile anlatmasıydı. Sadece ülkesini kendi kültürünü değil dünyayı ve bir çok kültürü tanıyan yazarlarımızın bu düzeyde etkileyici, tarihi ve aynı zamanda evrensel bir konuşma yapabilmesi şaşırtıcı değil. Bu kitabı okuyunca Orhan Pamuk un kendi yazarlık hikayesi ile birlikte en etkileyici hitabet örnekleri ile karşılaşacak, ayrıca yazarımızı biraz daha yakından tanıyarak kendisine daha fazla hayranlık duyacaksınız.
Babamın Bavulu
Babamın BavuluOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 20192,612 okunma
404 syf.
10/10 puan verdi
Sıdıka Avar gerçek bir savaşçı. İnsanı eğitme ve yetiştirme cephesinde, kararlı, inançlı ve biraz da yalnız ama zorluk nedir, mücadele nasıl yapılır bize gösteren bir milli kahraman. Öğretmen olarak atandığı okulda kendisinden isteneni, sadece söyleneni yapsaydı biz bugün Sıdıka Avar kim bilemeyecektik. O teslim olmadı, yılmadı. Asla vazgeçmedi. Sıdıka Avar iyi ki anılarını yazmış. Kendisi gibi fedakar, her şeyini öğrencilerine adamış öğretmenlerimizin değerini daha iyi takdir etmemize, onları şükranla anmamıza vesile oldu. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere herkes bence bu anıları okumalı. Doğu Anadolu’nun sert, vahşi ve acımasız coğrafyasından asla şikayet etmeden nerdeyse imkansızı başardığını kendi kaleminden görüp hayran olmamak imkansız. Sıdıka Hoca gibi değerlerimizin olduğunu, verdiği eğitim ve kurduğu sistemi anlatması için Amerika’ya davet edildiğini anlıyoruz ve gurur duyuyoruz. Kitap için son yorumum şu olacak: anlatılmaz yaşanır. Sıdıka hocanın gözünden tarih, coğrafya sosyoloji psikoloji öğrenmek isteyenler lütfen bu kitabı okusun ve sevdiklerine hediye etsin.
Dağ Çiçeklerim
Dağ ÇiçeklerimSıdıka Avar · Berikan Yayınevi · 2011117 okunma
536 syf.
8/10 puan verdi
Tolstoy’un Rusya’da okur-yazar oranını artırmak için büyük çaba gösterdiğini, özellikle alfabe çalışmasına büyük emek harcadığını bu eserden öğreniyoruz. Bunun için Avrupa ülkelerindeki eğitim sistemlerini incelemek üzere Avrupa turuna çıkmıştır. Tolstoy’un sadece edebiyat dünyasında değil, Rus eğitim hayatına da büyük katkıları olmuştur. Bir
Tolstoy
TolstoyRosamund Bartlett · Everest Yayınları · 2017122 okunma