Şule Çağlayan

Yeni Dünya
"Keşke sekiz gözüm daha olsaydı diye düşünüyordu Harry. Sokakta yürürken başını her yana çeviriyor, bir anda her şeyi görmeye çalışıyordu: dükkanları, önlerindeki eşyaları, alışveriş eden insanları..."
Sayfa 69 - Yapı Kredi Yayınları
Reklam
Çocukluk
" Şimdi burada, Torino'da, Valentino Bahçelerinde, çocukken neden o denli sıkıldığımı anlıyorum. Çocukluğun sınırları korkunç. Çocukluğun soğuk geceleri gibi. Sınırları, olanaksızlığı, görüntüleri, hareketsizliği, Çocukluğun dar sınırları korkunç. Büyüklerin kendilerinin yetişkin çocukların çocuk olduğunu düşünmeleri korkunç. Çocukken insanın çocukluk sınırlarına taşmasına izin verilmiyor. Oysa çocukken de dünyayı aynı gözlerle gördüğümü, aynı gözlerle, aynı düşünceyle, duygular ve sezgilerle kavradığımı anlıyorum. ...Ama şimdi Çocukluğun tutukevinde değilim. Çocukluğun sürgününde değilim. Çocukluk tutukluluk, çocukluk sürgün. Torino kenti gibi. İnsanın kaçması gereken bir kesit..."
Sayfa 136 - yky
köy- kent
"... yolcuların bir çoğu köylü. Yugoslavya, köylüsü bol bir ülke. Ben köylüleri köylerde seviyorum. Kentlerin köy davranışlarını bırakmayan köylüler tarafından sarılması tedirgin ediyor beni. Köylerin de kentliler tarafından sarılması. ..."
Sayfa 60 - yapı kredi yayınları

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Nasihat
"...Ama bilmek ve şahit olmak en büyük mutluluktur. Macera ise büyük bir ibadettir; çünkü onun eserini tanımanın başka bir yolu olduğunu görebilmiş değilim. Kendi payıma ben, dünyayı rüyalarımda keşfetmeye çalıştım. Bu. , yeterince cesur olmadığımın bir göstergesi olabilir. Aynı hatayı senin de yapmana yolaçmak istemiyorum. Sana izin veriyorum, git. Git ve benim göremediklerimi gör, dokunamadıklarıma dokun, sevemediklerimi sev ve hatta bu babanın çekmeye cesaret edemediği acıları çek. Dünyadan ve onun binbir halinden korkma ".
Sayfa 55 - iletişim
Sınıf Arkadaşlarımın Kaderi: Türkiye'den Sürgün
"...Arada sırada bizim gruba dışarıdan gelen Sabahattin Ali ve Muzaffer Şerif de katılırdı. Bazen topluca gezilere pikniklere giderdik. Ne yazık ki Atatürk öldükten sonra İnönü'nün milli şef döneminde Pertev (Naili Boratav), Niyazi (Berkes) ve Muzaffer (Şerif) ders verdikleri Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nden uzaklaştırıldı. Pertev Sorbonne'da, Niyazi Mc Gill'de Muzaffer Columbia'da profesör oldular. Sabahattin öldürüldü. Yurtdışında üniversitelere gidenlerin hepsi dünya çapında ün sahibi oldular. Türkiye 'nin kaybı dünyanın kazancı oldu."
Sayfa 142 - İletişim Yayınevi
Reklam
Reklam
66 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.