Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zeliha

Zeliha
@_zeliha__
Arkeolog
Edessa
406 okur puanı
Mart 2021 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
224 syf.
·
Puan vermedi
Reklam
“Oğlum Behçet, sen bir medeniyetin iflâsı nedir, bilir misin? dedi. İnsan bozulur, insan kalmaz; bir medeniyet insanı insan yapan manevî kıymetler manzumesidir. Anlıyor musun şimdi derdin büyüklüğünü?.. Cahilsin okur, öğrenirsin. Gerisin; ilerlersin. Adam yok; yetiştirirsin, günün birinde meydana çıkıverir. Paran yok; kazanırsın. Her şeyin bir çaresi vardır. Fakat insan bozuldu mu, bunun çaresi yoktur. Sen cilt yapıyorsun; şiraze nedir bilirsin. Bizde insanoğlu şirazesiz kalmış.. İnsanı yenibaştan, yeni esaslarla kurmamız lazım; yeni kıymetlerle yaşayan bir insan. Halbuki bu imkansız..
Sayfa 91 - Dergah Yayınları, 25. BaskıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Tüfeğini depoya koydular, Esvabını başkasına verdiler. Artık ne torbasında ekmek kırıntısı, Ne matarasında dudaklarının izi; Öyle bir ruzigar ki, Kendi gitti, İsmi bile kalmadı yadigâr. Yalnız şu beyit kaldı, Kahve ocağında, el yazısıyla: Ölüm Allah'ın emri, Ayrılık olmasaydı."
Kitabe-i Seng Mezar
“Hâl ehline şikâyet hak değildir.”
Sayfa 149 - Dergâh Yayınları, 25.BaskıKitabı okudu
Reklam
“... Hatta yemekte kaşığımı çok doldurmaya bile korkardım babam azarlayacak diye... Okul çıkışı dükkâna gittim. Ağabeyim orada ama babam da dükkânda. Dükkâna yakın bir duvarın arkasına gizlenip ara ara başımı çıkarıp bakıyorum babam hâlâ orada mı diye. Ağabeyimi tek yakalamaya çalışıyorum ki söyleyeyim. Kunduracı –Kunduracı İbrahim– görmüş beni, gitmiş söylemiş, “Sizin oğlan yarım saattir bakıp duruyor,” diye. Ağabeyim geldi, beni saklandığım yerden alıp dükkâna götürdü. Babam, “Niye orada saklanıp bizi gözlüyorsun?” der demez ağlayarak ayakkabıyı söyledim. Babamın gözleri doldu (...), “Tamam” dedi. (Sessizlik ...) (...) Ne zaman bir ayakkabı alınacak olsa ayakkabıcıya gidip de daha ilk ayakkabıyı ayağıma giydirip “iyi oldu mu?” dediklerinde (...), “olmadı” dersem alınmaz diye korkumdan... sesimi çıkaramazdım. Her giydiğim ayakkabı mutlaka olurdu (!). Ve tabii sürekli vururdu giydiğim ayakkabılar. Hâlâ sıkıntı basar yeni bir ayakkabı giydiğimde..”
Alfa YayınlarıKitabı okudu
“Onu çok iyi anımsıyorum, kendimden söz edildiğini duyduğum, önemli bir şey gibi incelendiğim tek yerdi orası, sık sık gelirdim tek başıma, hasta olduğumdan değil, bekleme salonunda oturmak için. Bir süre otururdum. Doktor Katz orada nedensiz bulunduğumu, dünyada onca yoksulluk varken bir iskemle işgal ettiğimi görürdü, ama...”
Agora KitaplığıKitabı okudu
261 syf.
·
Puan vermedi
Günter Wallraff, 1974’te Almanya’da yaşayan Türk işçilerin dramını kamuoyunun geniş kesimlerine duyurmak için , yaşamının iki yılını en kötü koşullar altında, en tehlikeli işlerde kaçak olarak çalışan Türk işçileriyle birlikte geçirdi. Gelişmiş bir sanayi toplumunda yabancı işçilerin özellikle, Türklerin yaşadıkları cehennemi yakından gördü. Kâr uğruna bile bile ölüme gönderilmelerine tanık oldu..
En Alttakiler
En Alttakiler
Günter Wallraff
Günter Wallraff
En Alttakiler
En AlttakilerGünter Wallraff · Milliyet Yayınları · 1985200 okunma
“Kasklarda öyle: ya para verip kendin satın alacaksın, ya da şansın varsa atılmış eğri büğrü bir kask bulup kafana geçireceksin. Alman işçilerin kafaları anlaşılan yabancılarınkinden daha ‘korunmaya değer’ olarak görülüyor. Usta başı Zentel, iki defa kafamdan kaskımı çekip aldı, kaskını getirmeyi unutmuş Almanlara verdi.!”
Sayfa 103 - Milliyet Yayınlar, 9. Baskı (1986)Kitabı okudu
“Hitler dönemi Almanyası dışında şimdiye kadar başka hiçbir yerde ve hiçbir zaman insanlardan sabun yapılmadıysa, (Toplama kamplarında öldürülen insanların kalan değeri, ceset başına yağ ve kemiklerden elde edilen 11,50 mark olarak hesaplanıyordu) bunun nedeni bazı kaygılar değil,insan cesedinden sabun yapmanın o kadar kârlı olmamasındandır.”
Sayfa 248 - Milliyet Yayınları: 58 , 9. Baskı (1986)Kitabı okudu
Reklam
"Fikirlerimiz, onları taşıyacak kudrette olduğumuz nispette bizimdirler."
Sayfa 85 - Dergâh Yayınları 25. BaskıKitabı okudu
2.950 öğeden 2.911 ile 2.925 arasındakiler gösteriliyor.