Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
“Alacakaranlık dünyamızda bu ölümcül düzen canavarlar üretir. Siz de dersiniz ki, ‘Neye yarar?’ İşte buna yarar. Bu açıklama mıdır? Soruya yanıt mıdır? Ama öyleyse neden başka bir düzen yoktur? Soru kendini yeniden üretir. O halde yaşayalım, öyle olsun. Ancak ölümün bizim için bir ilerleme olmasına çabalayalım. Daha aydınlık dünyalara özlem duyalım. Bizi oraya yönelten bilinci izleyelim. Çünkü şunu hiç unutmayalım ki, iyi ancak en iyiyle bulunur.”
Sayfa 355 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
"Dünyamızda korku, öfke, zafer ve aşağılanmaktan başka duygu kalmayacak... Geleceğin bir resmini istiyorsan, insan yüzünü çiğneyen bir postalı gözünde canlandır... sonsuza kadar."
Sayfa 333Kitabı okudu
Reklam
Evet, başka ülkelerde insanların soğuklar yüzünden öldüğünü, yolların tıkandığını, havaalanlarının kapandığını görmeye başlarız. Şöminelerimizi yakar, battaniyelerimizi dolaplarımızdan çıkarırız. Ama bütün bunlar sadece kendi inşa ettiğimiz dünyamızda meydana gelir.
Gittikçe tekdüzeleşmeye başlayan dünyamızda böylesine eşsiz insanların varlığı çok önemliydi.
İkimiz de kendi dünyamızda,aynı sayfayı alçak sesle okumaya koyulduk.
ancak şimdi, yaşlanmış biri olarak, böylesi insanların yokluğuyla ne kadar çok şey kaybettiğimizi anladım, çünkü her geçen gün önlenemez bir şekilde monotonlaşmaya başlayan dünyamızda eşsiz olan her şeyin kıymeti daha da artıyor.
Reklam
Duygu
Duygu ne demekti? Dışarıda meydana gelen bir olaya tepki olarak iç dünyamızda oluşan değişiklik.
Sayfa 96 - Nemesis YayıneviKitabı okudu
Dünyamızda alışılmışın dışındaki her şeyin açıklanması gerekir ve bu hiç de masum bir gereklilik değildir. Açıklama yaparsınız, neden gösterirsiniz, makul gerekçeler sunarsınız, sonra bir de bakmışsınız tam da sizden açıklama bekleyenlerin dilini kullanıyorsunuz, kendi dilinizi değil. Birilerine açıklama borçluysanız borcunuzu daima kendi dilinizi harcayarak ödersiniz.
272 syf.
10/10 puan verdi
"Cesur Yeni Dünya" gibi bir hayatımız olsa nasıl olurdu acaba? Bana göre bu kitap distopik değil ütopik. Yani cazibeli bir dünya, yaşamak isterdim ne yalan söyleyeyim. Mutlu olmak için sarf edilen çaba, çevremizdeki depremler, savaşlar,insanların hiç doyurulamayan egoları, aç gozlulugu ütopik dünyada yaşama istediğimi pekiştirdi bana. Tembel değilim asla, ama yoruldum sanırım; sürekli mücadeleden, çevremizde ve dünyamızda olan haberlerden, psikolojimi sağlıklı tutma çabalarimdan.Ben hiç televizyon izlemiyorum mesela, son yaklaşık 7 aydır haber kanallarını asla takip etmiyorum bana iyi gelmiyor medya... Kitaba dönüş yapacak olursak; kitapta herkes mutlu, hangi sınıfta olunursa olsunlar o sınıf için dünyaya geldiklerini biliyorlar o şekilde büyütülüyorlar teeee embriyo halinden yetişkin olana kadar. Bir de " Soma" tabir edilen bir sakinlestirici alıyorlar oh. Çok başarılı okunulasi bir kitap. İyi okumlar dilerim.
Cesur Yeni Dünya
Cesur Yeni DünyaAldous Huxley · İthaki Yayınları · 202160,4bin okunma
1.000 öğeden 981 ile 990 arasındakiler gösteriliyor.