Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

eliff

eliff
@elif12815
Ümit kötülüklerin en kötüsüdur çünkü işkenceyi uzatır.
Ana - Baba ve Çocuk
Bebek, görünürde sevecen de olsa annesinin kendisine karşı tutumunun içten ya da zorlama olduğunu kolayca algılar sezgi yoluyla olan bu algılama yetişkinlerdeki gibi bilinçli değildir. Yetişkinlerde çoğu insanda bu, düşünce ve duygular tarafından örtülür. Çoğu kez bir insana ya da duruma ilişkin ilk izlenimimiz, birkaç saniye de sürse, yerinde ve doğrudur.Sonradan o kişiye ya da duruma karşı geliştirdiğimiz yargı,düşünce ve duygularda yanılgı payımız daha çoktur.
Reklam
Sorumluluktan Kaçış
Çocuk ihtiyaçlarını bir görev yaparcasına karşılayan ana-babadan çok, kendisini dürüstçe "yaşama" ve yaşama doğrudan "katılma" yürekliliği gösterebilen ana-babayı yeğler.
sınıra yakın durmak
Haccın hayatı ve ahireti birlikte içeren ilahi bir senaryo olduğu söylenebilir. Bu senaryoda başrollerde bir erkek(Hz. İbrahim), bir kadın(Hz. Hacer) ve bir çocuk(Hz. İsmail), kısaca bir çekirdek aile üstlenir. Kadının, kendine ama daha çok çocuğuna ilişkin, daha genel anlamıyle yaşamaya ilişkin telaşo, kaygısı ve korkusu, Safa ile Merve arasındaki koşuşturması, yardım edecek ötekini araması, hayata tutunma arayışını temsil eder. İnsan türünün çoğalma ve sürekliliğini temsil eden çocuğun suyu bulması, yaşamın kaynağı olarak suyun merkezi yerine yalnızca bir işarettir. Kısaca denirse çöl, hayat, bir telaş, bir kaygı, bir korku, bir koşuşturmadır;yaşamak için bir arayıştırtürü çocuğu devam ettirmek için verilen bir uğraşıdır ve ancak ötekisiyle mümkğndür. Erkeğin, babanın bu sahnedeki rolünün kısıtlı olması, hayatın, yaşamanıniç yapısının kadın tarafından yürütüldüğünün bir göstergesi olarak okunabilir. Kıran haccında hayatı temail eden bu sahnenin ihram ile yapıldığı, ihramın da haram sözcüğüyleaynı kökten geldiği dikkate alınırsa sınır koymanın, sınırlı olmanın hayatın her anında geçerli olduğu rahatlıkla anlaşılır.
Sayfa 162 - papersense yayın eviKitabı okudu