Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Alfabe bir milletin tarihini "aklına kazıma" ve devamlılığını sürdürme aracıdır. Arap Alfabesinin kaldırılmasıyla Türkiye, tüm zengin geçmişini kaybetmiş, basitçe üzerine sünger çekerek barbarlık raddesine ulaşmıştır.
··
88 görüntüleme
Bu yorum görüntülenemiyor
Gizem Kaçmaz okurunun profil resmi
Ve şunu da belirtmeden geçemeyeceğim bn ataturk karsiti degilim. Bn sadece islam karsiti yeniliklere karsiyim.
Martenteo okurunun profil resmi
Ha bir de şunu ekleyeyim.Evde birçok Eski Türkçe kitabım var. Hatta birde yemek kitabım var, arasıra oradan okuyup tarifleri yapabiliyorum. Yani geçmişimiz kaybolmuş,üzerine sünger çekilmiş falan değil. Eskidende Türkçe konuşuluyordu, sadece Arap Alfabesi kullanılarak yazılıyordu o kadar.
Gizem Kaçmaz okurunun profil resmi
Arap alfabesini bilmeyenleri goz ardi etmemek gerek. Yeni harflerle eski kaynaklari okuyabilmemizi beklemiyorsunuzdur umarim
12 sonraki yanıtı göster
AtillaKağan okurunun profil resmi
Türklük gurur ve şuurunu, İslam ahlak ve faziletini kendine ilke olarak benimsemiş hiç bir lider ülkesini terk etmez bırak kaçmayı aklının ucundan bile geçirmez...
Martenteo okurunun profil resmi
Arap alfabesi Türk diline uygun bir alfabe değildir. p, j ve ç gibi harfler bulunmadığı için kullanırken kendimiz harf uydurmak zorunda kalmışız. Eski Türkçe'de Kef harfi hem k, hem n, hem nazal n, hem de g olarak kullanılıyor,bu zor değil mi sizce.Ayrıca Arap alfabesi bizim seslerimizle uyuşmayan bir çok farklı ses içerir. Bu sebeplerden öğrenmesi ve kullanması Latin Alfabesine göre daha zordur. Hatta şöyle örneklendireyim: Yıllarca İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yapıp emekli olmuş Hüsn-i Hat hocamıza "Hocam onca Arapça, Eski Türkçe biliyorsunuz neden notlarınızı Latin Alfabesiyle alıyorsunuz." diye sorulduğunda "Zor oluyor evladım öyle, mesela üç tane s var, hangi s yi kullanalım diye mi düşüneyim hızla yazarken. Neden kolayı varken zorunu tercih edeyim." diye cevap verdi. Onca yıllık hoca bunu söylüyor. Daha nasıl açıklansın. Birde Osmanlı Devletinin son dönemlerinde bile okuma yazma oranı oldukça düşüktü. Okuma yazma bilen, ufak bir memurluk görevi edinen biri halk arasında çok önemli bir insan, iyi bir damat adayı olarak görülürdü. Şu da var ki benim dedem 1898 doğumluydu yani bir Osmanlı vatandaşıydı. Harf devrimi oldu diye bildiklerini unutmadı, gidip yeni alfabeyi de öğrendi, onu da kullandı. Şu atalarımız bir gecede cahil oldu teranelerine inanmaktan ve ısrarla milleti de inandırmaya çalışmaktan ne zaman vazgeçeceğiz acaba? El insaf...
AtillaKağan okurunun profil resmi
Anadolu topraklarında değil Müslüman coğrafyasında Arap alfabesi kullanıldı.Latin alfabesi ne geçtik ne için geçildi tartışılır amaç belli olsa da.şapka gibi .
Martenteo okurunun profil resmi
Gizem Hanım tek bir alfabe değişimiyle İslam kültüründen uzaklaştırmanın ne alakası var anlamadım. Biz Arapça mı konuşuyorduk eskiden? Sizi bilmem ama biz yeni alfabeyle yazıyoruz ama İslamdan uzak falan değiliz.
Gizem Kaçmaz okurunun profil resmi
Bilge kralin da dedigi gibi tum zengin gecmisimizi acikca kaybettik bu zengin kulturun içinde islam buyuk bi yer tutuyor. Bu yuzdendir ki biz omer hayyam rubailerini bunun gibi bir cok eseri ve hatta kendi gecmisimizi bile cin, ingiliz kaynaklarindan öğreniyoruz.
1 sonraki yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
mfd okurunun profil resmi
Şimdi şu söylenebilir biz şu an uzaklaştık mı ? Evet efendim uzaklaştık. Bir alfabetik değişim ile 100 yıl önceki mezar taşımızı okuyamaz olduk. Bir sosyal medya hesabında görmüştüm 1800lü yıllara ait bir mezar taşı hala ufak bir çocuk onu okuyabiliyor. Mezar bir kediye ait bu arada. Bizim bırakın mezar taşını 100 yıl önceki mektubumuzu okuyabilmek mümkün değil. Konuyu 1 yıl sonra gulyabani gibi hortlattım kusura bakmayınız.
17 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.