Yorum

Gizem Kaçmaz isimli okurun asıl gönderisini gör
Martenteo okurunun profil resmi
Ha bir de şunu ekleyeyim.Evde birçok Eski Türkçe kitabım var. Hatta birde yemek kitabım var, arasıra oradan okuyup tarifleri yapabiliyorum. Yani geçmişimiz kaybolmuş,üzerine sünger çekilmiş falan değil. Eskidende Türkçe konuşuluyordu, sadece Arap Alfabesi kullanılarak yazılıyordu o kadar.
Gizem Kaçmaz okurunun profil resmi
Arap alfabesini bilmeyenleri goz ardi etmemek gerek. Yeni harflerle eski kaynaklari okuyabilmemizi beklemiyorsunuzdur umarim
Martenteo okurunun profil resmi
Yukarıda da açıkladığım gibi Arap Alfabesi Türk diline uygun bir alfabe değil.Sizde notlarınızı öyle almayı denerseniz zor olduğunu göreceksiniz.Bu arada ben de annemin karnında öğrenmedim.Merak eden öğrenir.
Martenteo okurunun profil resmi
Alfabeden haberi olmayan bir insan kalkıp yeni harf eski harf tartışmasına girmez. Bileninde öyle bir şikayette bulunması saçmadır. Çünkü zaten Eski Türkçeyi okuyabiliyordur.Kaldı ki bu eski kaynakları okuyamıyoruz saçmalığını(sırf Atatürk karşıtı oldukları için) ortaya atanlar kendilerini diğer vatandaşlardan ayırıp daha dindar, daha muhafazakar olarak niteleyen grup.Ve eğer öyleyse zaten Arap alfabesini bilmesi gerek çünkü o kadar dindarsa Kur'an da okuyordur herhalde.
Martenteo okurunun profil resmi
Birileri dini alet edip gençlerimize bir devleti ayakta tutan en önemli unsurlardan biri olan milli kahramanlarımızı unutturmaya,onları düşman gibi göstermeye çalışıp,böyle saçma sapan savlar ortaya atıyorlar.Ne yazık ki sizler hiç mütaala etmeden bu habis düşünceleri savunuyorsunuz.
Ahmet Melih okurunun profil resmi
Ben bazı notlarımı osmanlıca alıyorum ve hiç de zor değil. Bazı süslü yazıların dışında çok da meşaakkatli bi iş de değil. Yani zor demekle bilmeyenlerin gözünü korkutarak prim yapıyosunuz.
Ahmet Melih okurunun profil resmi
Milli kahramanlarımızdan bahsediyosunuz. Milli bir tek mi kahramanımız var bizim. Nerede fatihler, yavuzlar, mevlanalar, yunuslar, nerede bizim en büyük kahramanımız peygamberimiz. 16 yaşında Bediüzzaman lakabını kullanan Said-i Nursi nerede. Batılılaşmaya harflefimizi de kurban ettiğimiz yetmiyomuş gibi bi de üstünde hak ilan etmek ... Ne desemki tartışmaya bile gerek yok. Bir insan 100 yıl önceki eserden birşey anlamıyor. Ve bunun aksini idda ediyor. Yazık, çok yazık. Osmanlıdaki alimlere ve bilginlere yazık. Kitaplara, şiirlere yazık.
Martenteo okurunun profil resmi
Size zor gelmiyor diye,kaç milyon insana zor gelmeyeceğini iddia edemezsiniz.Göz korkutmak ya da prim yapmak igibi bir amacım neden olsun ki,kimse bana böyle yazdım diye madalya takmıyor,ya da birileri aferin deyip para vermiyor.Olanı yazıyorum.Daha öncede dediğim gibi bir eğitimcinin bu konuda söylediklerini yazdım. Ayrıca "tarih" bir market değil,milli kahramanları seçip beğenip işte bu olsun,ötekileri kabul etmiyorum demiyoruz Ahmet Bey.O saydıklarınızı kim kötüledi ki.İçlerinden birini seçip kötüleyen kendinizsiniz.100 yıl önceki eserden birşey anlaşılmaması da harf devrimi yüzünden değil,daha sonra dili sadeleştirme amacıyla yapılan,benimde yanlış bulduğum dil devrimi yüzündendir.
Ahmet Melih okurunun profil resmi
Osmanlıcayı okuyamamaktan bahsediyoruz. Yani eski dille yazılmış bi kitap getirildiğinde ne okuyabiliriz ne de anlayabiliriz. Ki osmanlı gibi alimleri sayılamayacak kadar çok olan bir imparatorluğun kitaplarını okuyamamak ve kendi dimizi ve kültürümüzü öğrenememek çok yanlış. Aynı zamanda ben hiç bir milli karkterimizi ötekileştirmiyorum. Sadece ötekileştirilen, adı zikredilmeyen, belki adını benim bile duymadığım yüzlerce binlerce karakter var. Bunların da adının duyulması gerek bence
Ahmet Melih okurunun profil resmi
Prim yapma meselesine gelince. Belki siz de söylediklerinize inanmışsınız. Ama emin olun osmanlıca hiç zor değil. Hatta yazım hızı bakımından çok da hızlı. Diğer insanların osmanlıcayı bilmemesi bir halk efsanesi olarak osmanlıcanın zor olduğunun söylenmesine yol açıyor.
Martenteo okurunun profil resmi
Osmanlıca diye özel bir dil yok beyefendi.Türkçe'nin Arap alfabesiyle yazılmasından başka birşey değil(ha tabi içinde Farsça ve Arapça'dan alınmış kelimelerde var ama onların bir kısmı zaten günümüzde de kullanılmakta.).Alfabeyi bilen çok rahat bir şekilde matbu kitapları ve okunaklı yazılmış el yazılarını okuyabilir.Ama evet söylediklerimin ardındayım ve kesinlikle yazmanın kolay olduğu konusunda size katılmıyorum.Ağzımızdan çıkan her sesin tek bir karşılığı olan bir alfabeyi kullanmak varken neden bunun olmadığı bir alfabeyle yazmak kolay olsun ki.
Martenteo okurunun profil resmi
Alimlere gelince hepsi bizim tarihimizden ve hepsi çok değerli fakat yalnızca Osmanlıda alim yoktu,daha öncesinde de vardı,şimdi de var.Tek sorun ne eskilerin,ne de günümüzdekilerin kıymetinin bilinmemesi.
Ahmet Melih okurunun profil resmi
Her neyse sizle tartışmıycam. Düşüncenize katılmıyorum. Ama istediğinizi düşünmekte özgürsünüz. Osmanlıcanın yazımının kolay olduğunu deneyerek tattım. Ve başka birşey söylemeye de gerek yok.
Martenteo okurunun profil resmi
Aynen öyle,herkes düşüncesinde özgür.Ama okumasının zor olduğunu söylediğiniz şeyin,yazımının kolay olduğunu söylüyorsunuz.Herneyse,ne kadar yazışırsak yazışalım sabit düşünceler değişmez.
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.