Gönderi

Hasan yorumladı.
Ülkemde Bilim
Bilim kelimesini duyduğum heyecanın yerini bu aralar kaygı alıyor.Çoğu kişi okuduğu bölüm ile ilgili yol haritası belirlemek için kendi alanının üst sınıflarından tavsiyeler alır.Bende zaman zaman başarısını takdir ettiğim insanların düşüncelerini ve tavsiyelerini alıyorum.Ve genelinde şu sonuç çıkıyor:Keşke zamanında gitseydik burası artık bir gelecek vaad etmiyor bizlere ya da üniversitelerde hocalar, artık bizi motive etmek için direk yurtdışı örnekleri veriyorlar.Kimseden ülkede bunu bunu yapacaksınız şeklinde motive edici cümleler duymuyorum.Evet, ülkemde uzun süredir ciddi manada bilim yapılmadığını biliyordum.Fakat işin içine girmeyince hiçbir şey tam anlaşılmıyor.Çözüm gitmek mi? Eğer gitmekse o zaman lise öğrencilerini direk yurt dışında olan üniversitelere hazırlayalım tabi bunu tüm bölümler için söylemiyorum.Temel bilim okumak isteyen öğrencileri ülkeye geri dönmek şartıyla lisans,yüksek lisans,doktora eğitimlerinin tamamlanmasını sağlamak için bir bütçe ayıralım.Kimse bunu konuşmuyor ama ülkede gerçekten bu alanda büyük bir kriz var.Ülkede bilim yapmak isteyenlere ekonomik bir destek sağlanamıyor artık.Doktora öğrencileri,aldıkları burslarla evlerinin kirasını ödemekte zorlanıyorlar ve sadece barınma değil sağlık,besin gibi temel ihtiyaçlarını sağlayamazken nasıl bilim üretsinler ki! Gelecek kaygısı o kadar illet bir şey ki insanın gerçek potansiyelinin gerçekleşmesini engelliyor.En çok üzüldüğüm konu bu insanları görmezden gelmemiz... Öyle yazmak geldi içimden.
··
1 artı 1'leme
·
1.606 görüntüleme
Hasan okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Bugün bu ülkenin gündeminde olan birkaç siyasi hariç ülkenin geleceği hiçbirinin umrunda değil. Hepsi gündelik kazançlarının, koltuklarının derdindeler. Görece umut beslenen muhalefetin bile rezil durumu ortada. Bu haldeyken insanların yurtdışına gitmek ki zaten aklı başında Avrupa ülkeleri potansiyel gençleri havada kapıyor çok kolay gibi. Ama kimse isteye isteye ülkesini terk etmez. Ülkemizin iğrenç siyasi iklimi maalesef bir defa geldikleri hayatlarında insanları buna itiyor. Ama bizim böyle bir şansımız yok bence. Elimizden gelen son ana kadar bilimin bu toprakları terk etmemesi için savaşmaliyiz diye düşünüyorum. Bilimle kalın.
Hilal okurunun profil resmi
Kesinlikle, keşke buna mecbur bırakılmazsak umarım bu çarkı bizim nesil değiştirir ve gidebileceğimiz yere kadar gideriz.Yorumunuz için teşekkür ederim 🙏
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
Öner APAYDIN okurunun profil resmi
Dini anlayışın bunda etkisi çok büyük , bugün bütün müslüman ülkeler rezil durumdaysa bunun bir düşünülmesi gerekiyor. Ülkemizde de nerde bilim düşmanı varsa hepsi dinci , muhafazakar tipler. Bu soruna delikanlı gibi yönelmediğimiz sürece bu ülke gelişmeyecektir.
Hilal okurunun profil resmi
Aslında mesele teist olmakta değil, bilim yapan ülkerin de bir inanç sistemleri var. Fakat günümüzde Müslümanlığı insanlara o kadar farklı bir şekilde empoze ediyorlar ki çoğu kişi bilmediği dine iman ediyor. Bunun nedeni de dinin siyasilleşmesi. Bence çoğu sorunun nedeni siyasi İslamdır.
1 sonraki yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Kitapaşığıkadın okurunun profil resmi
Çok haklısın şuna değinmek isterim ki ülkemizde şuan bazı kıtlık sorunları var ve toplum olarak biz bunları görmezden geliyoruz. Aslında bu çok yanlış çünkü ülkede o , mühendis ,savcı ve polis olmaktansa insanlar artık yurtdışında bulaşıkçı olmayı istiyor . Bizi bu durumlara düşüren aslında yine biziz yani toplum . Her ne kadar bilime önem veriyormuşuz gibi gözükse de aslında ortada hiç birşey yok lakin yine de huyumuzdan vazgecmiyoruz işte bu bizim için çok kötü.
Hilal okurunun profil resmi
Kesinlikle, umarım ilerde bu yaşanan sorunları gören bir ülke oluruz
11 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.