Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

92 syf.
·
Puan vermedi
·
28 saatte okudu
Böyle bir kitaba nasıl yorum yapılır, nereden başlanır ki? Günlerdir okuduklarımı sindirmeye, kafamda bir yerlere oturtmaya çalışıyorum olmuyor. Aklımın almadığı şeyler var. Çok küçükken babasının tacizine uğrayan bir kız çocuğunun psikolojisini anlamaya çalışmak mesela. Hiç kolay değil. Ya da 5 yaşındayken kendi düğününde uyuyakaldığı için
Erkek Doğrama Cemiyeti Manifestosu
Erkek Doğrama Cemiyeti ManifestosuValerie Solanas · Sel Yayıncılık · 20181,183 okunma
··1 alıntı·
910 görüntüleme
Mehmet S. okurunun profil resmi
Efendim bir kitabı okumadan önce yazarla alakalı araştırma yapmak bu yüzden önemli. Yazarin hayatını, dusunce yapısını bilmeden bu kitabın ismini gördüğümde "Feminazi"lerden biri olduğunu düşünmüştüm ancak yazar hakkında bilgi edindikçe kitabın ismi normallesti gözümde. Yazarın yaşadıkları cidden kolay şeyler değil. Anlıyorum dersem yalan söylemiş olurum. Kitabın ismine hâlâ olumlu bakamam ama yazara "Niye böyle bir isim koydu?" tarzında bir eleştiride bulunamam.
Meltek okurunun profil resmi
İçinde şiddet içeren hiçbir şeye hoşgörülü yaklaşamıyorum maalesef ama dediğiniz gibi yargılayamıyorum da. Ne kötü bir çelişki değil mi?
1 sonraki yanıtı göster
Samet Ö. okurunun profil resmi
Öncelikle inceleme için teşekkürler. İster kadın ister erkek olalım, nefret olmadan da kendimizi yaratabileceğimizi bir türlü anlayamıyoruz. Bu belli bir cinsiyetin değil insan denen meçhulün genel sorunudur zannımca. Bu yüzden ortaçağda kadının insan olmadığını söyleyen kilise sözcüleri gözümde neyse kadın olmanın ancak erkeklere nefret duyarak, onların zayıf, aciz olduğunu düşünerek yaratılabileceğine inanan sözümona feminaziler de (anlattıklarınıza bakılırsa bu kitapta da bunu görüyoruz) benim gözümde aynı derecede aşağılıktır. Biz kadın-erkek birlikte varolduk, birlikte evrimleştik, birlikte olmaya da devam edeceğiz. Kimin kimden üstün olduğunu düşünmek aşağılık kompleksinden başka bir şey değildir. Saygı duymayı öğrenene kadar da birbirimizi yemeyi bırakıp bir şeyler ortaya koyma derecesine gelemeyeceğiz. O yüzden belirtmek istiyorum, biraz daha saygı, biraz daha hoşgörü. Birbirimizi 'doğramadan' daha iyiyiz. Saygılar.
Meltek okurunun profil resmi
Kesinlikle katılıyorum sözlerinize. Engin Gençtan İnsan Olmak isimli kitabının Değersizlik Duygusu bölümünde öyle güzel anlatıyor ki bu meseleyi herkes okusun isterim. Keşke kadın-erkek ayrımı diye bir terim bile olmasa. Hatta ayrım diye bir terim olmasa. Hani bir aralar internette dolaşan bir fotoğraf vardı; sarışın bir çocuk siyahî bir arkadaşının saç modelinin aynısını yaptırıyor ve böylece öğretmenlerinin onları birbirinden ayıramayacağını düşünüp şaşırtmak istiyor. Tüm dünyaya bu saf düşünce egemen olsun istiyorum. Tüm insanların kalbi bu saflıkla dolsun. Ama mümkün görünmüyor. Üstelik sadece kadınlar için de değil, istismara uğrayan ve sırf bu yüzden "güçlü erkek" olmaya çalışan erkek kardeşlerimiz de var. Buna da yalnızca şiddet kullanarak ulaşabileceğini sanıyorlar üstelik. Tüm insanlar adına konuşmalıyız. Konuşamayan tüm insanlar adına.
Bu yorum görüntülenemiyor
Hatice okurunun profil resmi
çocukluktan beri sürekli pompalanan çizgi filmlerde dizilerde filmlerde müziklerde ve kliplerde vs 25. karelerle bilinçaltına işleyen onca şeyle bu ayarların bozulması çok da garip değil aslında.. VAHİM!!! hayata olumlu katkıda bulunsun bulunmasın bi derdi uçkuru olan ve bunu sadece X kromozomuna indirgeyen mantık ilginç gerçekten.. gerçeklik payı vardır belki ama iradesi felç ve insan olmak edep ve terbiye kaygılarından uzak yetiştirilen nesillerrin ki çoğuna insan bile hatta hayvan bile denilemez VAHİMM!!! sonuçları..
Maysa okurunun profil resmi
Kötülüğün ne cinsiyeti nede dini yok hayata baktığımızda bunu çok net görüyoruz
Bu yorum görüntülenemiyor
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.