Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bugün Türk İslam Edebiyatı Dersinde anlatılan Bir Menkîbe
Darhane Çorbası Devrin sultanı, Ramazan ayında, bir gün tebdil-i kıyafetle şehri dolaşmaya çıkar. Yanında başveziri vardır. Sultan; Paşa, akşam ezanı kimin kapısının önünde okunursa o evde iftar edelim, der. İftar vakti yaklaşmıştır. Ara sokaklara girerler. Her evin kapısının önünde bir kişi beklemektedir. Bir misafir bulup evlerine iftar için
Reklam
sabahın Rabbine hamdolsun
Cuma gününde bir saat vardır ki Müslüman, bu saate isabet ederek hayırlı bir şey isterse Allah ona istediğini verir. (Müslim, Cuma, 15) Hayırlı Cumalar.
Kamer -32
"Andolsun, biz Kur'anı, düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?"
BÜYÜK MUSTARİB...
Necip Fazıl; büyük mustarib, fikir ve aksiyon dehası, ilim ve hikmet adamı, ihtilâl ve inkılâb sanatçısı. İslâm tasavvufu kanatları altında Batı tefekkürünü hesaba çeken ve büyük İslâm Rönesansının kapısı Büyük Doğu Fikrinin Mimarı. Salih Mirzabeyoğlu’nun deyişiyle “İdeali aramayla toprağa bağlanma arasındaki bir berzahta kıvranan insanoğlunun ‘"oluş" ıstırabını, İslâm’ın hakikatine nisbetle heykelleştiren adam!..”
Ercan Çifci
Ercan Çifci
içinizdeki Islam'1 gösterin. Çünkü Islam sizin üzerinize görünmek ister. man gizlidir, islam açik. Iman kalptedir, islam zahirde. —Rasim Ozdenören —
Reklam
Benim bildiğim, ekseriyetin bildiğiydi: İslam âleminin yegane başarısı, eski Yunan bilimini alıp tercüme etmek, yani konserve yapıp Batı’ya, Rönesans’a takdim etmekti. Ben böyle düşünüyordum. Fuat Bey’le tanıştıktan sonra bunun böyle olmadığını, İslam âleminin Yunan bilimini çok "eleştirel bir gözle ele aldığını", buna bir sürü "ilaveler yaptığını", gelişmelere neden olduğunu hayretler içerisinde gördüm ve Fuat Bey’in üretimi karşısında daha çok hayrete düştüm. Düşün, 1000 küsur kitap (makale değil, koca koca kitaplar), insanın aklı duruyor; bunun yanında sayısız konferans, dünyanın çeşitli yerlerinde kurulmuş müzeler; şahane bir şey. Ben Fuat Bey’in enstitüsünde birkaç kere onun misafiri oldum, gece de orada kaldım. Fuat Bey, bana doğrudan öğrencisi muamelesi yaptı. O kadar ki ebced hesabını ben Fuat Bey’den öğrendim ama nasıl öğrendim? Fuat Bey bana fotokopi verdi, aldım öğrendim. “Hocam, bir şey anlatmayacak mısınız?” diye sordum, “Seninle kaybedecek vaktim yok benim, bir sorun olursa gel” dedi. Hakikaten bir sorun olmadı ve ben ebced hesabını öğrendim. Arkasından da, gerek Havarizmi’nin, gerek Suhrab’ın koordinatlarını okuyabilir hale geldim. O koordinatlarda sorun olduğu zaman bazen hocayla konuşuyorduk. Mesela, İslam yazmalarının her zaman noktalandırılmadığını öğrendim. Buna benzer şeyleri Fuat Hoca ayaküstü söylüyordu" Celal Şengör, Bir Bilim Adamı, s. 499.
Karşılaştırmalı Teoloji Denemesi
Çevirmen Önsözü: Ahmet Arslan vs Eserin Genel Planı
İslam Teolojisine Giriş
İslam Teolojisine Giriş
AYRINTI YAYINLARI ikinci Basım: 2017
Arkadaşlar İslam hakkında önyargıları olan bir arkadaşım vardı. Bu konulardan çok uzaktı bugün konuşmanın sonunda meal sordu bana. Sizden de tavsiye alabilir miyim + kaynak da olur. İyi-Kötü hakkında vs. de olur kendi bildiklerim ve okuduklarımla sınırlı kalmak istemiyorum. (bir çoğumuz tahmin edebileceği önyargıları var)
yorumlara yazalım
En sevdiğiniz dört İslam Beldesi neresi ve nedeni?
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.