Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Aklı Karışıklar İçin Kılavuz

E. F. Schumacher

Aklı Karışıklar İçin Kılavuz Sözleri ve Alıntıları

Aklı Karışıklar İçin Kılavuz sözleri ve alıntılarını, Aklı Karışıklar İçin Kılavuz kitap alıntılarını, Aklı Karışıklar İçin Kılavuz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Beşeri olan kendinin farkında olma gücü uykudadır ve insanoğlu tıpkı bir hayvan gibi sadece dış etkilere tepki olarak hareket eder. Ancak bir insan kendinin farkında olma gücünü kullandığı zaman kişi düzeyine, hürriyet düzeyine ulaşır.
Ali ra , Muhammed'e (sav), -Vaktimi boşa harcamamak için ne yapmalıyım? diye sorduğunda Resulullah sav şöyle cevap verdi: -Kendini bilmeyi öğren.
Sayfa 80 - Küre
Reklam
Eğer günlük hayatımızda bize en yakın insanlarla gerçek bir ‘akılların buluşması’nı başaramıyorsak, varoluşumuz bir ıstırap ve felakete dönüşür. Onu başarmak için, ‘sen’ olmanın nasıl bir şey olduğunun bilgisini kazanmaya muktedir olmalıyım; ve ‘sen’ de ben olmanın nasıl bir şey olduğunun bilgisini kazanmaya muktedir olmalısın. Her ikimiz de, benim ikinci bilgi alanı dediğim alanda bilgi sahibi olmalıyız. Doğal olarak bir çoğumuza ancak çok az bilgi geldiğini ve daha iyi bilgi kazanımının çaba gerektirdiğini bildiğimizden, kendimize şu suali sormak zorundayız: ‘Daha iyi bilgi elde etmek için, kendileriyle yaşadığım insanların içlerinde olanlar hakkında daha fazla kavrayışa sahip olmak için ne yapabilirim?’
Sayfa 101Kitabı okudu
Hiç bir varlık kendisinden daha yüksek olan bir şeyi anlayamaz.
Saadete erme maksadı dışında, insanoğlunun felsefe yapması için hiçbir sebep yoktur. St. Augustin
Reklam
Görünmez olduğumuzu kavramıyoruz. Bir görünmez insanlar dünyasında olduğumuzu görmüyoruz. Hayatın, bütün diğer tanımlarından önce, bir görünürler ve görünmezler tiyat­rosu olduğunu anlamıyoruz.
sokrat
'Hayret filozofun duygusudur ve felsefe hayretle başlar.'
Sayfa 20 - Küre
Herhangi bir şeyi doğru kabul etmek hata riskine yakalanmak demektir. Eğer kendimi doğru saydığım şüphe taşımayan bilgi ile sınırlarsam, hata riskini en aza indirmiş, ama aynı zamanda, hayatta en ince, en önemli ve mükafatı en yüksek şeyleri kaçırma riskini azamiye çıkarmış olurum.
Bütünüyle anlaşılması gereken şudur:hayat, şuur ve kendinin farkında olma güçleri arasındaki farklar tür farkıdır, basit bir derece farkı değil.
Reklam
Bizim görevimiz dünyaya bakmak ve onu bütün olarak görmektir.
Elinden geldiği kadar insan olması muhteşem bir şeydir.
Ancak bütün insanlar, daha üstün insanlık bilgisiyle insan olmanın ne demek olduğunu ve bu hususta kendilerinin de bir katkıları olabileceğini bilebilirler. Bir insanın, elinden geldiği kadar insan olması muhteşem bir şeydir. Bunun için bilimin yardımı da gerekmez. Ayrıca, bizzat insanın kendi potansiyeli­ni farketmesi gerçeği daha önce olmuş olana nisbetle bir ilerle­me sayılabilir.
Yaşayan varlıklar, cansız maddeyi düzenler ve kullanırlar ;şuurlu varlıklar hayatı, kendinin farkında olanlar ise şuuru kullanabilirler.
Doğru bir düşünce ''yeni'' olamaz, çünkü 'doğru'luk insan zekasının ürettiği bir şey değildir. 'Doğru' bizden bağımsız olarak vardır ve bize düşen de sadece onu kavramaktır.
Sayfa 9 - Küre
937 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.