Din ve Sosyal Hayat

Fikret Karaman

Din ve Sosyal Hayat Gönderileri

Din ve Sosyal Hayat kitaplarını, Din ve Sosyal Hayat sözleri ve alıntılarını, Din ve Sosyal Hayat yazarlarını, Din ve Sosyal Hayat yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
299 syf.
·
Puan vermedi
LAFLA DEĞİL ,MÜSLÜMAN HAYATI İLE BELLİ OLUR.
İslam aleminde bu gün olmayan şey;değerlerimizi samimiyetle yaşamak ve örnek bir mümin/Müslüman olamamaktır. İlaç kutusunu iyi koruyup silen hasta onu içmeden nasıl şifa bulamaz ise ;Adalet,vefa,dürüstlük ,kul hakkına riayet ,yardımseverlik,...vb. değerleri yaşamadan söylemlerimize katmamız , metinlere koymamızın bir anlamı olmamaktadır. Asıl olan yaşamaktır.Örnek olabilmektir.Fazlası ile anlatmaktansa eksik de olsa yaşamak.
Din ve Sosyal Hayat
Din ve Sosyal HayatFikret Karaman · Diyanet İşleri Başkanlığı · 201119 okunma
İSTİKLÂL MARŞI, MİLLETİN MALIDIR
Millî Mücadele yıllarını ve olaylarını yaşamadan istiklâl marşını yazmak gerçekten mümkün değildi. Nitekim M. Âkif'e hastalığı anında İstiklâl marşı hakkında düşüncesi sorulduğunda gözleri nemlenmiş ve yatağından hastabakıcılarının yardımıyla doğrularak şunları söylemiştir: "İstiklâl Marşı... O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi! O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Bin bir bela, musibet ve felâketler karşısında bunalan ruhların, ızdıraplar içinde halas dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan bu marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir bir daha yazılamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak gerekir. O şiir artık benim değildir. O Milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur."
Sayfa 266Kitabı okudu
Reklam
Vatanın bütünlüğü tehlikeye düştüğü an sen, ben, o ve başkası değil tek millet, tek inanç ve tek yürek vardır. Bu acı tecrübeyi halkımızla birlikte yaşayan millî şairimiz Mehmed Âkif ne güzel söylemiştir: Sen! Ben! desin efrad, aradan vahdeti kaldır; Millet için işte kıyamet o zamandır.! Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.
Sayfa 261Kitabı okudu
Yahya Kemal'in 26 Ağustos 1922 yılında milletimizin içinde bulunduğu atmosferi ve onun asıl karakterini dramatize eden şu beyti, büyük bir anlam ve heyecanı dile getirmektedir: Şu kopan fırtına Türk ordusudur Yârabbi, Senin uğrunda ölen ordu budur Yârabbi Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın Gaalib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın.
Sayfa 260Kitabı okudu
MALAZGİRT SAVAŞI ve İSLÂM'IN ANADOLU'YA GİRİŞİ
Biz bu yazımızda düşmanların Anadolu üzerindeki kötü niyetli emellerini kursaklarında bırakan ve İslâm'ın doğudan batıya kaymasını kolaylaştıran Malazgirt savaşı üzerinde duracağız. Çünkü bu savaş, askeri yönden çeşitli yenilik, taktik, dehâ ve kahramanlık örnekleriyle yüklü olduğu gibi, mâna bakımından da "İslâm'ı tebliğ ve Anadolu
Sayfa 251Kitabı okudu
Uhud savaşı sonrasında babasının şehit olduğunu öğrenen Câbir (r.a) ise şöyle bir hadis nakletmektedir: "Babam şehit edildiği zaman ağladım, yüzündeki örtüyü açıp açıp ağlıyordum. Ashab-ı kirâm beni bırakmak istemiyordu. Fakat Resûlüllah bana engel olmuyordu. Sonra buyurdu ki; “Ağlasan da, ağlamasan da fark etmez. O (baban) kaldırılıp defnolununcaya kadar melekler kanatlarıyla ona gölge yapıyorlardı." (Buhârî, "Cihâd", 20) Görülüyor ki, bunca asırlar geçmesine rağmen şehitlik dünya ve âhiret inancımızda derecelerin en yükseği olarak yerini korumaktadır. Ne mutlu bu rütbeye erenlere! Şairin dediği gibi, onların maddi varlıkları yok olsa bile ruh ve mana âleminde Allah ile buluşma yolunda hayatları devam etmektedir: Mü'min olarak öldürülmekten hiç korkmam Varacağım yer Allah olduktan sonra Bu O'nun dilediği bir buluşmadır, Bedenimi mübarek kılar azalarım parçalansa da.
Sayfa 250Kitabı okudu
Reklam
57 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.