Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Döl Bereketi

Emile Zola

Döl Bereketi Hakkında

Döl Bereketi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Emile Zola yaşamının son döneminde dört kitaptan oluşan yeni bir dizi üzerinde çalışmaya başlar. Dört İncil adını verdiği bu dizi yazarın son eseri olacaktır. İlk üç kitap olan Döl Bereketi, Emek ve Gerçek yayımlanır, fakat Zola dördüncü kitap olarak tasarladığı Adalet’i bitiremeden hayata gözlerini yumar. Zola, Dört İncil dizisini “tüm eserinin doğal sonucu” olarak nitelemiştir. Önceki romanlarından farklı bir üslupla kaleme aldığı Döl Bereketi’nde, doğurganlığı teşvik eden ve doğurganlığın sınırlanmasına karşı çıkan tezlerini çeşitli insan ve aile tabloları çizerek savunur. Doğum kontrolünü, kürtajı, Fransa’da o dönem çok yaygın olan sütninelik uygulamasını, çocuk esirgeme kurumlarını tartışır. Verimli bir yaşama dair düşüncelerini okurlarıyla paylaşır. Edebî niteliğinden çok savunduğu tezlerle öne çıkan roman Sigmund Freud’un da dikkatini çekmiş ve Freud, Döl Bereketi’ni okuduğu en ilginç eserler arasında saymıştır. Yordam Edebiyat Zola’nın tartışma yaratan bu romanını Hamdi Varoğlu’nun yetkin çevirisiyle sunuyor.
Yazar:
Emile Zola
Emile Zola
Çevirmen:
Hamdi Varoğlu
Hamdi Varoğlu
Tasarımcı:
Savaş Çekiç
Savaş Çekiç
Tahmini Okuma Süresi: 18 sa. 8 dk.Sayfa Sayısı: 640Basım Tarihi: Nisan 2020İlk Yayın Tarihi: 1945Yayınevi: Yordam EdebiyatOrijinal Adı: Fécondité
ISBN: 9786051723105Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 56.2
Erkek% 43.8
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Emile Zola
Emile ZolaYazar · 56 kitap
Émile François Zola (2 Nisan 1840 – 29 Eylül 1902), Fransada natüralizm akımının öncüsü olan ünlü bir yazardır. Zolanın edebiyat dışındaki şöhreti ise, Dreyfus Davasında takındığı aydın tavrından kaynaklanmaktadır. 1897 yılında Fransız ordusunda Yahudi olması nedeniyle askeri yargının duyarsızlığına kurban giden yüzbaşı Dreyfus’u hükümetin bütün baskılarına rağmen savunan ve Fransa devlet başkanına hitaben “İtham Ediyorum” makalesini yayınlayan Zola, baskılardan dolayı Fransayı terkedip bir süre Londrada yaşamak zorunda kaldı. Çabaları sonucunda Dreyfus Davasının yeniden görülüp adaletin yerini bulması sonucu yurduna döndü. Émile Zola, 1902 sonbaharında,kaldığı otelin yatak odasında duman zehirlenmesinden öldü. “Nana”, “Germinal” ve “Meyhane” en tanınmış romanlarıdır.Tüm romanlarında,doğal ve gerçekçi bir tarzla,hayatın zorluklarından bahsedilir.Örneğin Nana adlı romanda yokluktan dolayı batağa sürüklenen bir genç kızın dramı,büyük bir gerçekçilik ve dramla anlatılır.