Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Egoist Beyin ve Kilo

Zaza Yurtsever

Egoist Beyin ve Kilo Sözleri ve Alıntıları

Egoist Beyin ve Kilo sözleri ve alıntılarını, Egoist Beyin ve Kilo kitap alıntılarını, Egoist Beyin ve Kilo en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“İnsanları mutsuz eden şey olaylar değil, olaylara bakışlarıdır”
Sayfa 118 - EpiktotesKitabı okudu
Reklam
Toksik strese maruz kalmış her birey günün birinde bir tercih yapmak zorundadır. Bu durumda kişi mutsuz olduğu eşinden ayrılmak, işinden istifa etmek ya da memnun olmadığı semtten, şehirden ya da ülkeden taşınmak gibi bir karar verip, dışsal faktörü hayatından çıkarabilir. Ama dışarıdan bakıldığında son derece basit gibi görünse de bu tür hayati adımları atmak oldukça zordur. Hayatın bu denli merkezi alanlarında derin değişimler yapmak korkulara ve içsel defanslara yol açar. Bundan dolayıdır ki birçok insan mutsuz olduğu halde evliliğini bitiremez, işini ya da sosyal çevresini değiştiremez.
Sayfa 60
Bütün bilinçli ve bilinçdışı karar ve eylemler beynin belirli mercileri tarafından kontrol edilir ve bunlar kendi aralarında birbirlerine bağlıdır. Mesela bedene şeker (glikoz) aldığımızda, beyne kanda yüksek miktarda glikoz olduğu sinyali gider. Bu durumda beyin önce kendi glikoz ihtiyacını kontrol eder. Eğer yeterince glikoz yoksa pankreasa insülin üretimini durdurması yönünde bir emir verir ve önce kendi ihtiyacını giderir. Sonrasında ise pankreasa insülin üretme emri verir. İnsülinin asli görevi glikozun hücre içine girip kullanılabilmesini sağlamaktır. İhtiyaç fazlası glikoz da yağa dönüştürülüp depolanır.
Bu yalnızlığın en belirgin göstergelerinden biri de hiçbir zaman olmadığı kadar büyük bir bolluk içinde yaşadığımız günümüzde birçok insanın aç kalma korkusu yaşamasıdır.Bu korkunun ne ölçüde yaşandığını görebilmemiz için insanların resmi tatil günleri öncesinde süpermarketlerdeki alışverişlerine bakmamız yeterlidir. Bu insanlar süpermarketlerin bir ya da birkaç gün kapalı kalmasının yarattığı açlık korkusuyla alışveriş arabalarını tıka basa doldurmakta ve ancak böylelikle aç kalma korkularını bastırabilmektedirler...
"İnsanları mutsuz eden şey olaylar değil, olaylara bakışlarıdır." der Epiktetos.
Sayfa 149Kitabı okudu
Reklam
Bedenimiz ruhumuzun sahnesidir ve bize ruhumuzda olup bitenleri gösterir.
Sayfa 146Kitabı okudu
Kalp de dahil olmak üzere bütün iç organlar kıtlık dönemlerinde yüzde 40’lık bir kütle kaybına uğrar. Ancak yaşanan ve nihayetinde ölüme yol açan bu kıtlık döneminde beyin neredeyse hiç küçülmez.
Hayatta kalmamız için beynin her an yeterli miktarda glikoza ihtiyacı olduğundan beyin hemen stres sistemini devreye sokarak, diktatörlük ilan eder ve ihtiyaç duyduğu enerjiyi bedenin depolarından çeker.
Sayfa 25 - Doğan Egmont Yayıncılık ve Yapımcılık Tic. A.Ş.Kitabı okudu
Kendime not :
Sınırlarımı daha erken göstereceğim. Daha fazla hayır diyeceğim. Planlarımı yaparken duygularıma da bakacağım. Kararlarımı verirken de duygularıma bakacağım. Zevk aldığım şeyleri daha çok yapacağım.
Reklam
Nasıl etnik çoğunluk-azınlık dinamiğinde, azınlıklar neredeyse bütün olumsuzlukların kaynağı olarak gösteriliyorsa, şişmanlar-zayıflar dünyasında da şişmanlık yalnızca estetik olarak uzak durulması gereken bir olgu değil, aynı zamanda sağlık açısından da en tehlikeli epidemilerden biri olarak gösteriliyor..
Stresin psikososyal olması demek, bu stresi diğer insanlarla olan ilişkimizde yaşamamız anlamına gelir.
Sayfa 13 - Doğan Egmont Yayıncılık ve Yapımcılık Tic. A.Ş.Kitabı okudu
Bir başka canlı tarafından zarara uğrama tehlikesi hepimizi strese sokar. Ama doğal ortamlarda hangi canlının zararlı (yılan), hangisinin ise zararsız olduğunu (tavşan) büyük ölçüde biliriz. İnsanlar söz konusu olduğunda durum değişir, çünkü burada zararlı olan ile olmayanı birbirinden ayırmak epeyce güçtür. Şirket içi bir çıkar çatışması olduğunda ise “düşman” en yakın arkadaşınız da olabilir, yöneticiniz de.
Sayfa 53
Benim sürekli 90 o zaman :)
Beynimizin glikoz ihtiyacı sabit değildir. Normal şartlarda kandaki glikozun yüzde 60’ını (130 gram) tüketen beynin glikoz ihtiyacı, uyurken yüzde 40’a düşerken, yoğun stres yaşadığımızda yüzde 90’a kadar çıkabilir.
Sayfa 18
...beynin glikoz ihtiyacı, uyurken yüzde 40' a düşerken yoğun stres yaşadığımızda yüzde 90' a kadar çıkabilir.
270 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.