Elik Keçisi Efsanesi ve Beşikdüzü

Necati Demir

Elik Keçisi Efsanesi ve Beşikdüzü Gönderileri

Elik Keçisi Efsanesi ve Beşikdüzü kitaplarını, Elik Keçisi Efsanesi ve Beşikdüzü sözleri ve alıntılarını, Elik Keçisi Efsanesi ve Beşikdüzü yazarlarını, Elik Keçisi Efsanesi ve Beşikdüzü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Trabzon Osmanlılara devredildiği zaman Trabzon Devleti’nin Genel Kurmay Başkanı Altamur isimli bir Türk Hristiyan idi. (Syf 99)
1336 yılında Türkler Trabzon’un yaklaşık 4 km güneyine kadar inebildiğine göre, bu yıllarda Trabzon Devleti’nin Trabzon Kalesine sıkışmış durumda olduğu anlaşılmaktadır. (Syf 73)
Reklam
Trabzon Tekfuru, 1204’te devlet kurduktan yaklaşık 10 yıl sonra yarı göçebe Çepnileri, devlet merkezinde bulunan devlet başkanı sarayının penceresinden görmeye başlamıştır. (Syf 70)
Her şeyden önce şunu belirtmek gerekir ki Bizanslılar, 523’te İncil’i Türkçeye çevirtip Türkleri Hristiyanlaştırmaya başlamıştır. Hristiyanlaştırılan Türklere daha sonra yine İncil vasıtasıyla Grekçe ve başka diller öğretilmiştir. (Syf 38)
1468-1554 yılları arasındaki tahrirlere göre Arhavi kazasında (Hopa Borçka) kumanlara ait iskan birimleri bulunmaktadır. Bölgede birçok yer ismi de kumanlardan kalmıştır.
1489-1554 yılları arasında Trabzon ve çevresinde; gayrimüslim Kumanların yaşadığı, bu yöre için tutulan tahrir defterlerinde açıkça yer almaktadır. ( 45 Hane) (Syf 27)
Reklam
12 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.