Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Avarifü`l-Mearif

Gerçek Tasavvuf

Şihabüddin Ömer Sühreverdi

Gerçek Tasavvuf Sözleri ve Alıntıları

Gerçek Tasavvuf sözleri ve alıntılarını, Gerçek Tasavvuf kitap alıntılarını, Gerçek Tasavvuf en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Her ilim sahibinin üstünde, ondan daha bilgili biri vardır” Yusuf 76
Sayfa 399
Reklam
Hikmet sahiplerinden biri demiştir ki: "İbadethanelerde, güzel niyet ve safi gönülle aşk ile zikir seslerinin yükselmesi; gökteki feleklerin bağını çözer; nice müşkülleri halledip, zorlukları âsân eder."
KURB(MANEVİ YAKINLIK)
Allah-u Teâlâ, Peygamberine buyurmuştur ki: "Secde et de Rabb'ine yaklaş." Hadis-i şerifte şöyle buyrulmuştur: "Kulun Rabb'ine en yakın olduğu ân, secdede olduğu zamandır.
Sayfa 663Kitabı okudu
Şeytan insanoğlunun kalbini ele geçirmek için ona yapışır. Kul, Allahu Teâlâ’yı zikredince kaçar ve siner. Zikirden gâfil olunca, kalbini bir lokma gibi yutar ve başlar ona vesvese verip boş hayallere düşürmeye.
Sayfa 595Kitabı okudu
Denilmiştir ki şu şeyler dinlemenin edeplerinden ve iyi anlamanın gereklerindendir 1 konuşan sözünü bitirinceye kadar ona fırsat vermek 2 sağa sola ittifakı azaltmak ve dikkati dağıtmamak 3 konuşana yönelmek 4 konuşanın yüzüne bakmak 5 duyduklarını anlayıp hıfzetmek
Reklam
Ebu Hafs el-Haddâd (k.s) demiştir ki: “Zahirdeki edebin güzelliği, bâtındaki edebin güzelliğine işarettir. Çünkü, Resûlullah (sallallahu aleyhi vesellem), sağa sola bakarak namaz kılan bir kimseyi gördüğünde, “Eğer onun kalbinde huşû olsaydı, âzaları da huşûlu olurdu” buyurmuştur. (Suyûtî, es-Sagîr, nr. 7447.)
Araştırma.. üzerine..
İnsan, hadis veya başka bir ilim sahasında araştırmak istediği zaman, bu isteğinin nefsi arzusundanmı kaynaklandığını, yoksa zikir kuran tilaveti ve başka bir amele karşı sabrın azlığından mı ileri geldiğini bilmelidir..
Şeyhimiz Ebü'n-Necib Sühreverdi, "Ben, yemek yerken sanki namazdaymışım gibi (huşu ve huzur içinde) olurum" derdi. Hazret bu sözüyle, yemek yerken kalbinin huzuruna ve uyanıklığına işaret ediyordu. Çoğu zaman da, yemek vaktinde düşüncesinin dağılmaması için, yanında, onu bazı meşguliyetlerden kurtaracak bir hizmeçi bulundururdu. Çünkü o, yemek yerken kalp huzuruna sahip olmanın ve zikretmenin, ibadetlerde ciddi bir tesirinin olduğu görüşündeydi. ...
Sayfa 435 - SemerkendKitabı okuyacak
Bazıları demiştir ki : "Allahu Teâlâ, bir kula kötülük dilerse; ona, amel kapısını kapatır, tembellik kapısın açar."
Sayfa 53 - SEMERKANDKitabı okuyor
349 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.