Günahkar Yorumları ve İncelemeleri

Günahkar yorumları ve incelemelerini, Günahkar kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Günahkar puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

8.210 üzerinden
215 Kişi · 56 İnceleme
371 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
22 saatte okudu
"KARA TOPRAK ÜZERİNDE KIPKIRMIZI BİR __"A"__HARFİ .. Iyi bir anlatım okuduğumuz da .. Üzerinden zaman geçse bile aklımızda kalmaya. . Gerek dili gerek hikayesiyle bize etki etmeye ... ...en nihayetinde ise... "başkaları da fark etmeli ve okumalı " adı altında bizi de bir şeyler yazdırmaya iter .. bu duyguyu severim ..
Kızıl Damga
Kızıl DamgaNathaniel Hawthorne · Bilge Kültür Sanat · 2023841 okunma
304 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
#1001kitap~~~
Nathaniel Hawthorne, yazar soyadına sonradan "w" eklettirir akrabalarından kendini ayırmak isteyerek şu bilgi ile zaten benim için "1-0" önde başlamıştı kitap :))) ve ondokuzuncu yüzyılın Amerika'sında yaşayan üç büyük ro­mancıdan 1i olup, insanın insanla, insanın toplumla ilişkilerini, karmaşık duygu dünyasını
Damgalı Kadın
Damgalı KadınNathaniel Hawthorne · Bordo Siyah Yayınları · 2014841 okunma
Reklam
264 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Çok katı dini ve ahlaki kurallara sahip muhafazakar bir mezhep olan Püriten'liğin , bu taviz vermeyen kurallarının insanlar üzerinde ne kadar trajik etkiler bıraktığını anlatan dramatik bir eser. Olay, Şimdiki ABD topraklarına İngiliz kolonileri olarak ilk yerleşimlerin yapıldığı 17. yüzyılda New England eyaletinde geçiyor. Yaşlı kocasından iki yıldır ayrı olan çok genç bir kadının, eşinin yokluğu sırasında kimliğini sakladığı birisiyle yaşadığı bir ilişki sonucunda aldığı cezaya odaklanıyor. Kadın işlediği bu günahın cezası olarak ömür boyu göğsünde kızıl bir damgayla yaşayacak ve öldükten sonra da bu damga mezar taşına işlenecektir. İşte okuduğumuz kitap, bu kadının verdiği müthiş ve dramatik hayat mücadelesini anlatıyor. Yazar burada aslında üstü kapalı olarak, Püriten'liğin bu derece tavizsiz ve aşırı muhafazakar kurallarını eleştiriyor. Düşünün bir kere öyle bir kindar ceza sistemi var ki, insanın bu dünya da ömrü boyunca çektiği ceza yetmiyor, ölümünden sonra da bu cezanın devam etmesi isteniyor ve sağlanıyor. Kitapta ilk 50 sayfalık kısımda bu öykünün nasıl ortaya çıktığının anlatıldığı ''Gümrük Dairesi'' isimli ilk bölüm var. Bu kısım hariç kitabın tamamı akıcı ve sürükleyici bir şekilde yazılmış. İlk bölüm ise yeteri kadar akıcı olmasa da sıkılmadan okunuyor. Tercüme ise mükemmel ve çok kolay okunacak şekilde yapılmış. Yazarın okuduğum ilk kitabı olan bu dramatik ve muhteşem eseri, ben beğenerek okudum ve okunmasını da tavsiye ederim.
Kızıl Damga
Kızıl DamgaNathaniel Hawthorne · Bilge Kültür Sanat · 2023841 okunma
323 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Utanç, umutsuzluk ve yalnızlık özgürleştirir mi insanı?
“Kızıl Harf” ya da “Kızıl Damga” ismiyle dilimize çevrilen “The Scarlet Letter” keyifle okunan etkileyici bir roman. Kitabın tanıtımında ve çoğu yabancı eleştirilerde yer aldığı şekilde, “aşırı tutucu püritenlerin ahlak anlayışına karşı” bir başkaldırı mı peki? Bence hayır. Hawthorne’un eserini böyle dar bir çerçeveyle sınırlamak, bence onun
Kızıl Harf
Kızıl HarfNathaniel Hawthorne · K · 1975841 okunma
264 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Amerika'yı ilk yerleşen Avrupalı grupların başını Püritenler çeker. Bunlar İngiltere'deki Anglikan kilisesini Katolik inancından yeterince uzaklaşmadığı için eleştirdiklerinden orada zulme maruz kalır. Çareyi Yeni Dünya'ya göçte bulurlar. Püritenler, her yerde şeytanı arayan ve gören bir topluluktur. Herhangi bir sakatlığı, kötü alışkanlığı veya insan bedenindeki bir doğum lekesini bile şeytanın işi sayarlardı. Kimde bunlar varsa onun şeytanla bir işler çevirdiğine inanırlardı. İşte hikaye böylesi bir toplumda geçiyor. Hester adlı kadın kocası yıllardır ortada yokken hamile kalır. Tüm kasaba babanın kim olduğunu itiraf etmesi için ona baskı uygular. İlginçtir, bu inancın annesi diyebileceğimiz Meryem de kocasızken hamile kalmıştı. Ama onun çocuğu Tanrı'nın oğlu kabul edilirken Hester'ınkine "piç" gözüyle bakılır. Kısacası Amerikan tarihine meraklıysanız ve neymiş bu Püritenler diyorsanız mutlaka okuyun. Bu kültürel arka planın önündeyse nefis bir hikaye var. Yazarın kendisi de Püriten olsa da bu inancı eleştirmeyi de bilmiştir. Ben severek bir günde okudum, tavsiye ederim.
Kızıl Damga
Kızıl DamgaNathaniel Hawthorne · Bilge Kültür Sanat · 2023841 okunma
Reklam
58 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.