Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hangi İslam

Erhan Aktaş

Hangi İslam Sözleri ve Alıntıları

Hangi İslam sözleri ve alıntılarını, Hangi İslam kitap alıntılarını, Hangi İslam en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kur’an’ı anlayamayız anlayışı, önyargısı kur’an’ı anlamanın önündeki en büyük engellerden biridir. Kur’an’a karşı böyle bir anlayışa sahip olmaktan daha büyük bir yanlış olamaz.
Sayfa 65 - Anlam basın yayın
Mürşit, alim, üstad, şeyh, veli, müftü, imam, hoca, molla, seyda, diyanet, ağabey, efendi... gibi isim ve sıfatlarla anılan bu aracılar insanları, - Allah’a ve Allah’ın kitab’ına gitmelerini önermek yerine- kendilerine çağırıyorlar.
Sayfa 53 - Anlam basın yayın
Reklam
Müslüman, yalnız şehadet kelimesini söylemekten değil, kur’an’ın tümünden sorumludur. Kur’an’ın tümüne muhataptır.
Sayfa 120 - Anlam basın yayın
“Yaşama dönüşmeyen inancın, tıpkı doğru olmayan inanç gibi Allah’ın yanında değeri yoktur. Örneğin okula kayıt yapmak tek başına yeterli değildir; öğrenci olmak için okula, öğrenime devam etmek şarttır. Tıpkı bunun gibi yalnızca inanmak da tek başına yeterli değildir. İnanıyorum demekle inanç gerçekleşmez. İnancın gerçekleşmesi için inanılan şeye “nasıl” inanılması gerekiyorsa öyle inanmak ve yalamak gerekir. Müslümanlığın öngördüğü koşulları yerine getirmek gerekir.”
Hidayet’le sapkınlık yer değiştirmiş; öyleki sapkınlaşanlar; hidayet üzerinde olanları sapkınlıkla suçlar hale gelmişlerdir.
Sayfa 46 - Anlam basın yayın
“Kula kul olma” durumu, vahiy dininden sapma olmadan asla söz konusu olmaz. Vahiy dini ile uydurulan din arasındaki fark, “yaşatmak” ile “yok etmek” ardındaki fark gibidir. Birisi afyon gibi uyuşturarak yok ederken diğeri sorumluluk bilinciyle dirilerek yaşatmaktadır.
Reklam
“İslam’ın ‘Cahiliye ‘ kültürü ile kirlenmesi Nebi döneminde özel koşullardan dolayı mümkün olmamıştır. Çünkü iki yıllarda İslam’ı seçenler bilinçli olarak seçiyorlardı. Neye evet dediklerini biliyor ve kendilerini Cahiliye Kültürüne ait olan değerlerden arındırarak İslam’a giriş yapıyorlardı. İlk yıllarda insanlar bireyler şeklinde Müslüman
Allah, Peygambere bile yüzünü (yönünü) yanlızca kendisine çevirmesini isterken, aracılara ne oluyor ki insanları kendilerine çağırıyorlar? ...{Rum-30}.
Sayfa 55 - Anlam basın yayın
“Beni zikredin ki ben de sizi zikredeyim...(bakara-152) diyen rabb’imiz’in, bu ayetini tassavuf anlayışı ile açıklarsak o zaman Allah; “siz bana tesbih çekerek, beni zikrederseniz ben de size tesbih çekerek karşılık veririm (zikrederim)” mi demek istiyor?
Sayfa 104 - Anlam basın yayın
“Ne kadar garip bir şeydir ki Kur’an’ı, yüceltmek adı altında hayatımızdan çıkardılar. Kur’an’ı referans almayan bir yaşam nasıl İslam olarak tanımlanabilir?”
Reklam
“Allah‘ın dininin yanı sıra insanların uydurdukları dinleri de benimsedikleri halde, kendilerini Müslüman sayanlar, şunu bilmelidirler ki: Allah’ı birledikleri gibi dinlerini de birlemedikçe, asla Müslüman olamazlar. Zira Müslüman olmak, İslamdan başka bütün dinleri reddetmeyi gerektirir: “Kuşkusuz Allah katında din İslam’dır.” 3:19 “ Kim İslam‘dan başka bir din arzularsa ondan kabul edilmeyecek ve ahirette hüsrana uğrayacaktır.“ 3:85 “
Kur’an’a tabi olmadan Allah’a kul olunmaz. Allah’a kul olmak isteyen ise o’nun gönderdiği kitab’ı bilmek zorundadır.
Sayfa 67 - Anlam basın yayın
Allah’a koşulan ortak, lat, uzza, menat, olunca şirk oluyor da, mürşit, üstad, şeyh... olunca niçin şirk olmasın?
Sayfa 55 - Anlam basın yayın
“Mü'minlerin toptan seferber olmaları uygun değildir. Dinde bilgi edinmek için her grubun içinden bir takım kimseler gitmeli ve döndüklerinde halklarını bilgilendirmelidirler. Umulur ki onlar sakınırlar.“ 9/Tevbe Suresi 122.ayet Bu ayet din adamları sınıfının, alim olmanın nedeni önemli bir mevki olduğunu anlatmak için referans gösterdikleri bir ayettir. Onlara göre alim olmak savaşmaktan, Allah yolunda şehit olmaktan daha önemlidir. Alim olmak o kadar önemli bir şeydir ki Allah âlimleri savaşmaktan muaf tutmuştur. Âlimler savaşa gitmeyecek, Müslümanlar savaştan döndükten sonra onlara ve diğer insanları dinle anlatacaklar. Biraz akleden birisi ayeti asla böyle anlamaz. Çünkü bu ayet indiği zaman savaşa kim gitmiş, Nebi ve onun yanında yer alan Müslümanlar. Âlimler savaşa gidemeyip de Nebi ve seçkin arkadaşları döndüklerinde onlara mı dini anlatacaklar? Oysaki ayette savaştan söz edilmemektedir: ayetteki sefer sözüyle kastedilen şey, savaşa çıkmak değil yolculuktur. Nebi Medine’dedir. Mekke’de kalan müminler Nebi’den yeni vahiy edilen ayetleri öğrenmek için Medine’ye gelip gitmektedirler. Aslında bu çok tehlikeli bir yolculuktur. Zira her an yakalanıp öldürebilirler. Geliş gidişler çok tehlikeli olduğundan, Allah, Mekke’den Medine’ye gidenleri: “dinimizi öğrenmek için hep birlikte Medine’ye gitmeyin, her grubu temsilen bir kaç kişi gitsin, dinlerini öğrensin ve döndüklerinde de gitmeyenlere anlatsın“ diye uyanmaktadır.“
İnsan Allah’ı nasıl (zikreder) anar? Bir takım sözleri tekrar ederek mi, yoksa O’nu razı etmeyi esas alarak, O’na karşı gelmekten korkarak, O’na gönülden yalvararak, O’na sığınarak; güç ve destek isteyerek mi?
Sayfa 102
203 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.