Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Batı Medeniyeti

Hece Dergisi - Sayı 210-211-212 - Özel Sayı 28 (Haziran-Temmuz-Ağustos 2014)

Hece Dergisi

Hece Dergisi - Sayı 210-211-212 - Özel Sayı 28 (Haziran-Temmuz-Ağustos 2014) Gönderileri

Hece Dergisi - Sayı 210-211-212 - Özel Sayı 28 (Haziran-Temmuz-Ağustos 2014) kitaplarını, Hece Dergisi - Sayı 210-211-212 - Özel Sayı 28 (Haziran-Temmuz-Ağustos 2014) sözleri ve alıntılarını, Hece Dergisi - Sayı 210-211-212 - Özel Sayı 28 (Haziran-Temmuz-Ağustos 2014) yazarlarını, Hece Dergisi - Sayı 210-211-212 - Özel Sayı 28 (Haziran-Temmuz-Ağustos 2014) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kişisel ve toplumsal hayatlar giderek kendi anlamlarını yitirince 'kişi' de toplum gibi kendi özgül ağırlığını, değerini kaybetti.
Sayfa 5 - Batı Medeniyeti İçin...
671 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Sosyolojik
Batıyı her yönüyle ele alan doyurucu bir metin, sosyolojik, tarihsel, başlangıcından bu yana zihinsel ve fikirsel boyutlarını anlatıyor. Daha sayamadığım bir çok yönünü öğreneceksiniz. Kitap makale makale, bir çok yazarın kendi alanında özet mahiyetinde açıklamaları var.
Reklam
Kürt Edebiyatı
Bir çok Kürt tarihçisinin ilk öykü olarak gördükleri metin ,1913 yılında Türkçe ve Kürtçe çıkan Roji Kurd dergisinin ilk sayısında Fuad Temo imzasıyla yayınlanan "Çirok " isimli öyküdür.
Sayfa 63 - Çağdaş Kürt ÖykücülüğüKitabı okudu
Kürt Edebiyatı
İlk tiyatro Abdurrahim Rahmi Zapsu'nun (1890-1958) Memê Alan 'ı olarak bilinir. Daha sonra ise Musa Anter 'in Kara Yara (Birina Reş ) adlı eseri olarak bilinir.
Sayfa 63 - Çağdaş Kürt ÖykücülüğüKitabı okudu
Kürt Edebiyatı
Kürtçe 'de modern anlamda ilk romanı Erebê Şemo’nun (1897-1978) yazdığı Şivanê Kurmanca (Kürt Çoban ) 'dır.
Sayfa 63 - Çağdaş Kürt ÖykücülüğüKitabı okudu
671 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
67 günde okudu
Benim neslim idealize edilmiş bir batı kültürünü, doğu atmosferinde yaşarken hem fazlasıyla zorlandı hem üzüldü. İçinde bulunduğumuz bu haleti ruhuyenin sebebi araştırmalarımda rastladığım bir dergi özel sayısıdır bu kitap. Seksene yakın makale ve araştırmadan oluşuyor ve batı medeniyetini oluşturan unsurları, oluşum aşamalarıyla sunduktan sonra bir de batıya yönelik yorumları içeriyor. Belirtmem gereken bir konu da tarihi gelişimi oldukça düz bir şekilde anlatırken, 18.yy dan sonraki aşamalar doğulu müslümanlar olan yazarların yorumlarını yazılarda hissettiriyor olduğu. Ben sıkılmadan okududum, faydalandım. Yeni araştırma konuları edindim. İyi okumalar dilerim.
Reklam
Bildiğimiz Dünyanın Sonu
“İmmanuel Wallerstein’in altını özenle çizdiği bir tez bu: Bildiğimiz Dünyanın Sonu tezi. Wallerstein bu tezi geliştirirken kapitalizmin insansız uğraklarını bir bir gözlemleyerek yapıyor bunu. Ve en nihayetinde kırsalın yok oluşuyla bitiriyor kehanetini. Kırsaldaki insan kaynağının megapoliste toplanması kapitalizmin ve dolayısıyla da bildiğimiz dünyanın sonu ona göre.”
Sayfa 629 - Batı Medeniyeti - Mustafa KöneçoğluKitabı okudu
Batı ve insan hakları
"...insan haklarına saygı ihtiyacı mutluluk ihtiyacıyla iç içedir. İnsan mutlu olmak için ne kadar insan haklarına saygıya ihtiyaç duyuyorsa insan hakları o kadar gelişir. İnsanların insan haklarına saygı duymaları, insan ve birey olduklarını ayrımsamaları, bilinçlenme düzeyiyle ilgilidir. Bilinç eksikliğinden yararlanan sistemlerin bu düzeyin yükselmesine yardımcı olmayacakları kesindir...
Sayfa 615 - Batı Medeniyeti - Oğuz DemiralpKitabı okudu
Semantik çağ ve gösteri toplumu
"Söze ve taşıdığı kıymete sahip çıkmadan düşünmeye ve tercih yapmaya çalışmak 'duyma' bozukluğunu gidermez. Benzer şikayetlere sahip insanlar arasında yaşamayı kolaylaştırır o kadar."
Sayfa 573 - Batı Medeniyeti - Muhammet SağlamKitabı okudu
Gianni Vattimo' nun postmodern sanat eleştirisinden:
"Postmodern sanat anlayışında sanat eserindeki her şey tıpkı postmodern varlık gibi bir süs yahut bir dekordur ve bu yüzden sanat eserinin gerçek nitelikleri ile marjinal ve önemsiz özelliklerini birbirinden ayıran bir öz yahut merkezden yoksundur."
Sayfa 540 - Batı Medeniyeti - Ali Galip YenerKitabı okudu
44 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.