Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kapitalizm

Claude Jessua

Kapitalizm Sözleri ve Alıntıları

Kapitalizm sözleri ve alıntılarını, Kapitalizm kitap alıntılarını, Kapitalizm en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tam da ticaret savaşları başlamışken..
Devletin pazar ekonomisine müdahalesinin sınırlarını çizen bu genel bağlamdır: Farklı ülkeler, kendilerine dayattıkları görev ve yükümlülükler dünya çapındaki büyük rekabet içindeki şanslarını tehlikeye atmadığı ölçüde kendi özgüllüklerini ve geleneklerini koruyabilirler. Bu demektir ki, devletin kendisi rekabetçi olmaya çabalamalıdır.
Sayfa 96 - Dost Kitabevi YayınlarıKitabı okudu
"Düşünmeye devam etmemiz gerekir... Yasaların toplumun ihtiyaçlarına uygun olmasını, başka bir deyişle ne barbar ne de saçma olmasını kim garanti edecektir?"
Sayfa 60 - Dost KitabeviKitabı okudu
Reklam
"Kapitalizm" teriminin kendisi bile, yine de üzerinde düşünmeyi hak etmektedir.
Sayfa 8 - Dost KitabeviKitabı okudu
"Merkez bankasının ilk görevi paranın iç değerini ve fiyat istikrarını garanti etmektir."
Sayfa 58 - Dost KitabeviKitabı okudu
"Büyük yenilikler rekabetçi koşullarda doğar."
Sayfa 51 - Dost KitabeviKitabı okudu
"Feodal düzenden kapitalizme geçişin derebeylik iktidarları yerine tüccarların iktidarının geçmesinden ibaret olduğunu belli ölçülerle saptadık."
Sayfa 55 - Dost KitabeviKitabı okudu
Reklam
"Eski ulusal paraların fiilen ortadan kalkma tarihi olarak 2002 saptandı."
Sayfa 45 - Dost KitabeviKitabı okudu
günümüzde anladığımız ve tanımladığımız anlamıyla kapitalizmin başlangıcını ortaçağ'da saptayabiliriz çünkü ortaçağ toplumu homojen bir uygarlık olmaktan uzaktı.
Sayfa 13 - pdf.
Kapitalizmin doğuşu ve gelişimi, ancak bölgelerin ve ulusların birbirine açılması, üreticilerin yerel iktidarlardan özgürleşmesi, zihniyetlerin kiliseden kurtulması, aynî işlemlerin yerine nakdî işlemlerin geçmesi sayesinde mümkün olabilmiştir.
"Kapitalizm" terimi, sonundaki "-izm" ekine rağmen, ne bir zeka ürünüdür ne de teorik bir sistemdir. XIX. yüzyıl­ da Proudhon, Pierre Leroux ve Blanqui gibi Fransız sos­yalistlerinin uydurduğu, kendi dönemlerinin ekonomik ve toplumsal sistemini belirtmekte kullandıkları bir terimdir. Onlar bu sistemin yerine az çok uzun vadede "sosyalizm"in geçeceğini ummuşlardı.
Sayfa 7 - pdf.
41 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.