Kitâbû't-Taysîr fî Kavâidi İlmi't-Tefsîr

Muhyiddin Ebû Abdillah Muhammed b. Süleymân el-Kâfiyeci el-Hanefî

Kitâbû't-Taysîr fî Kavâidi İlmi't-Tefsîr Hakkında

Kitâbû't-Taysîr fî Kavâidi İlmi't-Tefsîr konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
10/10
1 Kişi
2
Okunma
2
Beğeni
306
Görüntülenme

Hakkında

Tefsir usulüne dair bir mukaddime ile iki bölüm ve bir hâtimeden oluşan ve çok sayıda yazma nüshası bulunan eseri önce altı nüshasına dayanarak İsmail Cerrahoğlu Türkçe tercümesiyle birlikte yayımlamış (Ankara 1989), daha sonra Nâsır b. Muhammed el-Matrûdî bu baskıyı ve yedi yazma nüshayı esas alarak tekrar neşretmiştir (Dımaşk 1410/1990).
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 8 dk.Sayfa Sayısı: 252Basım Tarihi: 1989Yayınevi: Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Yayınları
Ülke: TürkiyeDil: Türkçe
Reklam

Yazar Hakkında

Muhyiddin Ebû Abdillah Muhammed b. Süleymân el-Kâfiyeci el-Hanefî
Muhyiddin Ebû Abdillah Muhammed b. Süleymân el-Kâfiyeci el-HanefîYazar · 1 kitap
Tam künyesi Muhyiddin Ebû Abdillah Muhammed b. Süleymân el-Kâfiyeci el-Hanefî olan Osmanlı âlimi, 788 (1386) yılında Bergama’da dünyaya geldi. İlk öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra Anadolu ve İran’ın çeşitli şehirlerini dolaşarak birçok âlimden ders aldı. Şam’a ve oradan hacca giden Kâfiyeci üç yıl Kudüs’te kaldı ve 830 (1427) yılı dolaylarında Kahire’ye yerleşti. Arap dili ve edebiyatı, tefsir, fıkıh, kelâm, hadis, tasavvuf, tarih, cedel, felsefe, mantık, astronomi konularında yetişmiş bir âlim olarak kendini ispat etti ve Hanefîler’in önde gelen âlimlerinden biri oldu. Yetiştirdiği birçok öğrenci arasında Celâleddin es-Süyûtî başta olmak üzere Zekeriyyâ el-Ensârî, Takıyyüddin İbn Müşhir, Şehâbeddin İbn Esed, Abdülkādir b. Ahmed ed-Demîrî gibi âlimler yer almaktadır. Mısır Memlük hükümdarları yanında Fâtih Sultan Mehmed’in de takdir edip hediyeler gönderdiği Kâfiyeci 4 Cemâziyelevvel 879 (16 Eylül 1474) tarihinde Kahire’de vefat etti.