Kur'an'ı Anlamak

İsmail Yakıt

Kur'an'ı Anlamak Sözleri ve Alıntıları

Kur'an'ı Anlamak sözleri ve alıntılarını, Kur'an'ı Anlamak kitap alıntılarını, Kur'an'ı Anlamak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kur'ân'a Göre İnanç, Düşünce ve İfade Özgürlüğü
İslamiyet, aslında bir hürriyet dinidir. Müslüman hürdür ve hür olmak zorundadır. Hür olmak hem hak hem de vazifedir. Kur'ân bu hakkı ve vazifeyi bize sıkça hatırlatmaktadır.
Sayfa 104Kitabı okudu
Zülkarneyn Sembolü
Şayet bir toplumun ömür ve ikbal güneşi artık batmaya yüz tutmuş ise, onu geciktirmek için hakimâne tedbirlerle beraber ilk yapılacak şey "adalet" mekanizmasını iyi çalıştırmak, haklı haksızı ayırmak ve topluma zulmeden, onların haklarını gasp edenlere gerekli cezayı vermektir. Topluma iyi hizmet edenleri de ödüllendirmek ve böylece gelecek nesillere ibret teşkil edecek örnekler sergilemektir.
Sayfa 217 - Kur'ân'da SembolizmKitabı okudu
Reklam
Hubut
Hz. Âdem ve eşi tekrar Tanrıya yöneldi ve tövbe ettiler. "Ey Rabb'imiz biz nefsimize zulmettik. Eğer sen bizi bağışlamaz ve acımazsan biz gerçekten hüsrana uğrayanlardan oluruz." diyerek yalvardılar.
Sayfa 86 - Kur'an'da Hz ÂdemKitabı okudu
TARİHTE KADININ STATÜSÜ
Hristiyanlık'ta Kadın Hristiyanlığın cinsel ilişkiyi meşru bile olsa günah saydığını bugün Katolik kiliselerindeki evlenme törenlerinde okunan duadan da anlayabiliriz. Duada "günahla düşmüşüm annemin karnına, günah işlemiş annem bana gebe kalırken" denmektedir. Hristiyanlık tarihi kadın açısından oldukça olumsuz olayların var olduğu bir tarihtir.
Sayfa 139 - TARİHTE VE KUR'ÂN'DA KADIN VE KADIN HAKLARIKitabı okudu
Devlet Kavramı
İslam tarihindeki ilk devlet olan "Medine Site Devleti''nin ilk anayasasının Kur'ân'dan ayrı oluşu "Kur'ân anayasadır" şeklinde ifadeye çalışılan hükmün yanlış olduğunu gösterir.
Sayfa 124 - Kur'ân Açısından Devlet ve Egemenlik KavramlarıKitabı okudu
Kadına Tanınan Belli Başlı Haklar
Kadının kamu görevi almasını, siyasi iktidar ve muhalefet hareketlerinde bulunmasını, gerek Hz. Peygamber döneminde ve gerekse râşit halifeler dönemindeki uygulamalardan ve hatta bazı Islâm hukukçularının içtihatlarından da anlamaktayız. Nitekim Hz. Peygamber zamanında kadınlara hâkimlik ve denetleme görevi verilmiştir. Şifa binti Abdillah ile Semra binti Nuheyk isimli iki kadın sahabîye, Hz. Peygamber, pazarlarda ortaya çıkan ticarî anlaşmazlıklarla ilgili davalara bakmaları ve onları pazarlarda fiyat ve kalite kontrolü yapmaları konusu konusunda görevlendirmiştir. (Hamidullah, Isl. Pey., s.935)
Sayfa 153Kitabı okudu
Reklam
34 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.