Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nietzsche: Eylem Ödevi

İsmet Zeki Eyüboğlu

Nietzsche: Eylem Ödevi Sözleri ve Alıntıları

Nietzsche: Eylem Ödevi sözleri ve alıntılarını, Nietzsche: Eylem Ödevi kitap alıntılarını, Nietzsche: Eylem Ödevi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsan kendi kendinin alınyazısıdır.
Sayfa 38 - Broy Yayınevi
Nietzsche'nin Sokrates - Platon'dan Nefret Etme Sebepleri
Nietzshe, felsefeye insan yaşamı içinde yer verir. Bu yüzden de, Platon’un Devlet’inde bir bilge niteliği taşıyan ozanları, tragedya yazarlarını küçümseyişine, onlara, kurduğu «doğaüstü» devlet düzeninde yer vermeyişine kızar, bunun yersiz, gereksiz bir tutum olduğunu sürer ileri.
Reklam
NIETZSCHE’NÎN YERİ
Çağında pek anlaşılmamış, görüşleri, ileri sürdüğü düşünceler pek tutunmamıştır. Nietzsche bunun böyle olacağını biliyordu. O, çağının yazarı değildi, buna kendi de inamyordu açıkça. Nietzsche, belli sınırlar içinde kalan, belli ilkelerle bağlanan bir yazar değildir.
İnsanın tarihi boyunca yaptığına, yarattığına tapma eğilimi vardır.
Sayfa 44 - Broy Yayınevi
Nietzsche, yapmak için önce yıkmanın gereğine inanıyor. Ona göre, en başarılı yapıcı, yıkıcılıkta en becerikli olandır.
Din, insanın kendi eliyle yarattığına tutsak olmanın koşullarını öğreten, insanı özünden, gerçeğinden koparan bir kurumdur.
Reklam
Felsefe, Sokrates’le değil, Thales, Herakleitos, Demokritos gibi bilgelerle başladı.
Nietzsche’ye göre bütün «eskiden kalmalar, halk arasında birer «kutsal» varlık olarak tanıanlar, kendilerine bir tür «dokunulmazlık» yükletilenler yıkılmalıdır.
Müzik, insanı kendi varlık sınırlarının ötesine geçirir, insan musiki ile kendini aşar, istencin bütün baskılardan sıyrılır. İstençdışı bir uyum içinde kendi özünün mutluluğunu duyar, sevince kapılır.
Tarih, gerçek anlamda, bir başarılar akışı, yaratmalar dizisidir Nietzsche’ye göre.
105 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.