Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu

Max Weber

Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu Sözleri ve Alıntıları

Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu sözleri ve alıntılarını, Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu kitap alıntılarını, Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Gothein haklı olarak Kalvinist yayılımı "Kapitalist ekonominin fide serası" olarak tanımlamıştı.
Reklam
"Az sayıda kişiyi zenginleştirmek için çok sayıda kişiyi yoksullaştıran bir mesleğin topluma yararı dokunmaz."
Hiçbir kurala içten bağlı olmayan gaddarca kazanç, tarihin her döneminde, gerçekten nerede ve nasıl mümkünse orada ve o şekilde var olmuştur.
Para kazanırken bencilce çıkarların kendini göstermesiyle ortaya çıkan mutlak vicdansızlığın evrensel düzeyde egemenliği...
Kapitalistler, siğiri sıkıp Mum yaği, insani sıkıp para çikartirlar...
Reklam
Iş açgözlülüğe geldiğinde, bir soylu ile bir köylü arasinda, hiçbir fark bulunmaz...
Bu evren bireylerin tek başlarına bilfiil değiştiremeyecekleri, içinde yaşamak zorunda oldukları bir barınaktır. Tek birey piyasa ilişkileriyle iç içe olduğu sürece, bu evren bu bireye kendi ekonomik davranış normlarını dayatır.
Bugünkü kapitalist ekonomi düzeni öyle uçsuz bucaksız bir evrendir ki, bireyler o evren içinde doğarlar.
Lütfedin de bütün Mesleklerin yanlış kullanımını durdurun ve (eğer) azınlığı zenginleştirmek için çoğunluğu fakirleştiren meslek varsa; bu kamunun yararına değildir.
Reklam
Dünya yeniden biçimlendirilemez ve bu yüzden de insanlar onu olduğu haliyle kabul etmek zorundadırlar.
Sayfa 134Kitabı okudu
Neden Nietzsche'nin kendin ol felsefesi dünya için önemlidir
Gelecekte o kafeste kimin yaşayacağını ve bu devasa gelişimin sonunda da ortaya yepyeni peygamberlerin mi çıkacağını, yoksa eski fikir ve ideallerin güçlü bir biçimde yeniden mi doğacağını ya da bu ikisinden hiçbiri olmayacaksa, kasılmış bir kendini beğenmişliğin renk kattığı bir tür mekanik taşlaşmaya mı geçileceğini henüz hiç kimse bilmiyor. O zaman tabii ki, bu kültür gelişiminin son aşaması için rahatlıkla şöyle denebilir: "Ruhsuz uzmanlar, kalpsiz hazcılar; bu hiçler, daha önce hiç ulaşılmamış bir uygarlık düzeyine ulaştıklarını zannederler."
Bir insan doğası gereği gittikçe daha fazla para kazanmayı değil, alıştığı şekilde yaşamayı ve o yaşam tarzını sürdürmek için ne kadar paraya ihtiyacı varsa o kadarını kazanmayı ister.
Sayfa 56 - Oda YayınlarıKitabı okudu
... yüzyıllar boyu, düşük ücretin "üretken" olduğu inancı geçerliliğini korumuştur, yani iş arttırılmıştır, Pieter de la Cour'un dediğine göre halk yalnızca fakirse ve fakirliği devam ettirilirse çalışır.
Sayfa 67
“Hayatının nihai amacı olan para kazanma, kazanç sağlama, insanın üzerinde hüküm kurmuştur.”
1.184 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.