Tanrısal Öngörü

Seneca

Tanrısal Öngörü Yorumları ve İncelemeleri

Tanrısal Öngörü yorumları ve incelemelerini, Tanrısal Öngörü kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Tanrısal Öngörü puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

8.510 üzerinden
200 Kişi · 31 İnceleme
85 syf.
8/10 puan verdi
·
13 günde okudu
Kaç insan yaşadı bu hayatı, herkes Farklı yorumladı.
Seneca; M.Ö 4’de doğmuş ve M.S 65’de Nero’nun isteği üzerine intihar ederek ölmüştür. Stoa’cı filozof Nero’ya yıllarca eğitmenlik de yapmış ve Roma yönetiminde dolaylı yönden etkili olmuştur. Hayatının son 3 yılında yazmaya daha ağarlık vermiştir. -Tanrısal Öngörü oldukça kısa ve nettir. İyilerin başına neden kötü şeyler gelir sorusuyla başlayıp,doğaya ve tanrıya dönmeyi çok güzel başarır. -Hakkında özenle konuşulacak bir adam ortaya çıkarmak için zorlu bir yazgı gerekir. -Neden o insan büyük zulümlere katlanıyor? Başkalarının nasıl katlanacağını göstermek için. -Herkes Mutlu yaşamak ister, mühim olan seni neyi mutlu ettiğini bulmak. Emek vermediğin hiç bir sevgiye sahip olamazsın. Tanrıyı sevmek için verdiğin emek yetersiz belki de. -Doğanın verdiği bu bedenler için üzülmekten vazgeç. -AMAÇ BİR KİŞİYE KOLAY BİR HAYAT SUNMAK DEĞİL.Tanrı için bunu yapmaktan daha kolay ne olabilir? Zorlu bir yazgı ile sınanmış iyilerin hayatından alınan dersler, sonraki nesillerin yapacağı hataları öngörüp engellemek içine belki. Tanrının tek amacı sana hizmet etmek olabilir mi? Gibi düşüncelerle yoğurulacağınız kısa ve net bir kitap okuyacaksınız.
Tanrısal Öngörü
Tanrısal ÖngörüSeneca · Kabalcı Yayınevi · 2007722 okunma
87 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Kötülük Problemiyle İlgilenenler'in İlgisini Çekebilir
Seneca Tanrı ya da Tanrısal bir kuvvetin var olmasına rağmen neden hala kötülüğün var olduğunu soran arkadaşına kendi bakış açısıyla bir yanıt arıyor. Stoacılığın Erken Hristiyanlık ve dolayısıyla ilahiyatın temeli olduğunu düşürsek Kötülük Problemine teolojik bir bakış açısı arayanlar yararlanabilirler. Fakat Seneca'nın ahlak ve yaşamla ilgili fikirlerini arıyorsanız bu kitabı önerebileceğimi söyleyemem.
Tanrısal Öngörü
Tanrısal ÖngörüSeneca · Kabalcı Yayınevi · 2007722 okunma
Reklam
85 syf.
·
Puan vermedi
·
21 saatte okudu
Yazgıyı, tanrısal öngörüyü; neden iyi insanların başına kötü şeyler geliyor sorusu üzerinden açıklıyor Seneca. Onun felsefesinde başına gelen türlü zorluklarla mücadele eden kişi erdemlidir ve insanın kendisini tanıması için sınanması gereklidir. Zorluğun kendisi değil onunla nasıl mücadele edildiğidir önemli olan. Burada tevekkül ile kadere razı olmaktan öte, azmi ve güçlüklere karşı savaşım halinde olmayı kutsayan bir yaşam felsefesi vardır.
Tanrısal Öngörü
Tanrısal ÖngörüSeneca · Kabalcı Yayınevi · 2007722 okunma
85 syf.
10/10 puan verdi
kitabın güzel ve değişik bir havası var gibi geldi. Hem farklı bir hava almak adına hem de içinde güzel olduğunu düşündüğüm açılardan değinilmiş. Ve bunlar haricine ilerleyen kısımda sol tarafta sanırım latince yazı solunda da türkçe çevirisi bulunup son kısımda ise belli başlı içinde bilinmeyenlerin açıklamaları bulunuyor, bunun olması da ayrıca kitabın güzel olmasına daha da güzellik eklenmiş gibi bir cümle kullanabilirim.
Tanrısal Öngörü
Tanrısal ÖngörüSeneca · Kabalcı Yayınevi · 2007722 okunma
85 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Stoacılık felsefesine giriş ve genel bilgi edinmek amacıyla okuduğum metin erdem, iyi ve kötü kavramları üzerinden ilerliyor. Seneca iyi insanların, iyi özellikler bahşedilerek kötü veya talihsiz yazgıları ile mücadele ettiklerini ve bunun tanrının iyilerin yanında hatta bir baba gibi, eli sopalı öğretici, olduğunu söylüyor. Kötülerinse talihsizlikler ve güçlüklerle yüzleşmedikleri için, çünkü erdemden yoksunlar, kendilerini tanıyamacaklarını ve cezalarının da bu olduğunu anlatıyor. Merakla elime alıp bitirdiğim metnin sonunda, iyi, kötü, erdem, talih, yazgı gibi felsefi ve bir çok açıdan tartışmaya açık kavramların modern insan için Seneca ile aynı olmadığını düşündüm. Başımıza gelen kötü ya da talihsiz olaylarla mücadele etmediğimiz ya da kendimizi korumak için mücadele etmeyi seçmediğimiz zamanlarda iyi veya erdemli olmayı bırakıp kötünün tarafını mı tutarız? Bence hayır. İnsan pek ala hayata, yaşama veya hayatın anlamına dair sorgulamaları rahat bir yaşam sürerken de yapabilir. Felsefenin kölelerden veya gladyatörlerden değil, rahat yaşam süren ve düşünmeye bolca vakti olan zümrelerden meydana çıktığı bilgisini düşünürsek, istisnalar elbet vardır, kendimizi keşfetmek için acılar çekmemize gerek yok diye düşünüyorum. Ama şu da bir gerçek ve yadsınamaz, acılarla ve kötü talihle mücadelede insan kendi sınırlarını ve gücünü, ya da güçsüzlüğünü tahlil etmek için çokça fırsata sahip oluyor.
Tanrısal Öngörü
Tanrısal ÖngörüSeneca · Kabalcı Yayınevi · 2007722 okunma
Reklam
26 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.