Tasavvuf Ve Nefis Terbiyesi

Mehmet Ildırar

Tasavvuf Ve Nefis Terbiyesi Gönderileri

Tasavvuf Ve Nefis Terbiyesi kitaplarını, Tasavvuf Ve Nefis Terbiyesi sözleri ve alıntılarını, Tasavvuf Ve Nefis Terbiyesi yazarlarını, Tasavvuf Ve Nefis Terbiyesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Asrımızda nimetlerin çoğalması, bizi itaatten uzaklaştırdı, gafletimizi artırdı. Oysa bolluğa ulaştıkça sorumluluğumuz artıyor. Peki, şükrümüz neden azalır? Asrımızın getirdiği medeniyet, bize bolluk ve rahatlık içinde bir hayat yaşatmak istiyor. Bu rahatlık içinde yüce Allah’a ibadet ve taatimiz artmayıp, nefsimizin arzu ve istekleri çoğalıyorsa, şehvetlerimiz kabarıyorsa o zaman faydadan çok zarar meydana getiriyor demektir.
Ah Yarbay'ım... Allah derecatını ali eylesin.
Nefis, kötülüğü âmil bir özellikle yaratılmıştır. Kendi hâli tavrıyla başbaşa kalırsa şerden başka bir şey elde etmez.
Reklam
Nefsin kusurları çoktur. Mesela insanlara güzel görünmek için, dışını mamur edip Rabbü’l-âlemin’in nazargâhı olan kalbini viran etmek de bir kusurdur. Bunun tedavisi için insan, bedenine göstermiş olduğu itinadan daha ziyade iç âlemine, gönül dünyasına, kalbine de özen göstermesi icap eder. Bunu kendine ihtiyaç görmesi gerekir.
Ey Mücâhid! Sabahlayınca nefsine akşama erişmekten bahsetme. Akşam olunca da nefsine sabahın adını anma. Ki uzun Emel sahibi olmasın, nefsin hep ileriye tamah edip durmasın. Hastalıktan önce sıhhatinden istifade et. Ölümünden önce de hayatından istifade et. Çünkü sen ey Allah’ın kulu! Yarın başına nelerin geleceğini, ölüp ölmeyeceğini bilmiyorsun!
Ashâb-ı kirâm sordu: Büyük cihad nedir ey Allah’ın Resûlü? Resûlullah Efendimiz (sav) buyurdu: “Asıl mücahid, Allah yolunda nefsiyle cihad edendir.”
“(O halde kullarımı müjdele!) Sözü dinleyip de onun en güzeline uyanlar var ya, işte onlar Allah’ın hidayete erdirdiği kimselerdir. İşte onlar akıl sahiplerinin ta kendileridir.” Zümer 39/18
Reklam
78 öğeden 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.