Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bilimsel Verilerle Gıda - Hastalık İlişkisi

Yemezler!

Yavuz Dizdar

Yemezler! Sözleri ve Alıntıları

Yemezler! sözleri ve alıntılarını, Yemezler! kitap alıntılarını, Yemezler! en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"İlim ve bilim birbirinden farklı kavramlardır. İlim belirtilerden kavram oluşturur, bilimse bunu bilme halidir."
Sayfa 25 - HayykitapKitabı okudu
Gıdada raf ömrünün uzatılmasının temel yöntemi bozulmaya neden olan mikroorganizmaların baskılanması (gıdanın sterilizasyonu) gibi görünmekteyse de, esas sorun yapılan işlem sonrasında mikroorganizma gelişiminin tamamen durması (bir daha üreyememesi), gıdanın doğal bozulma süreci olan fermantasyonun ve çürümenin ortadan kalkması, buna karşılık sadece bir diğer bozulma süreci olan mantarlarla yıkılımın (küflenme) tek bozulma yoluna dönüşmesidir.
Sayfa 114 - hayykitapKitabı okuyor
Reklam
Akademisyenler korunaklı binalarının ışıklı koridorlarında, sıcak odalarında oturuyorlar. Kendilerini toplumun sorunlarından tamamen soyutladılar.
''2009 yılında devletin süt üreticilerine verdiği teşviği kesmesiyle çiftçi zarar ettiği için hayvanlarını satmıştır. Akabinde Türkiye Fransa'dan et ithal etmeye başlamıştır. Bu dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına 2012 yılında Fransa tarafından Fransız Bağlılık Nişanı verilmiştir. Bu nişanı ancak Fransız halkına hizmet edenler hak etmektedir.''
Sayfa 302Kitabı okudu
kollajen çok ilginç bir moleküldür, kemikteki formu aynen DNA gibi sarmal yapı gösterir, ancak bu ikili değil, üçlü bir sarmaldır. Bu üçlü sarmalın her bir dalı diğerleriyle çapraz bağlarla birleştirilir. Böylelikle çok sağlam bir molekül ortaya çıkar.
Doğu mantığına göre bu molekül (resveratrol/üzümde bulunur) bitki için koruyucu bir etki gösterir (meyveyi kışa hazırlar), o meyveyi tükettiğinizde sizde de koruyucu etki yaratır.
Sayfa 83 - hayykitapKitabı okuyor
Reklam
...bağ bozumunun kışı sağlıklı geçirmek açısından sağladığı yıllık faydayı endüstriyel ürünler veremez.
Sayfa 84 - hayykitapKitabı okuyor
Bu durum solunum sistemine erişmiş olan yabancı maddelerin, tozların ve sigara kullanımı varsa katranın uzaklaştırılması açısından çok önemlidir. Geçmişe baktığınızda özellikle yoğurdun bu özelliklerinin daha iyi kavranmış olduğu ama sonradan unutulduğu açıkça görülmektedir. Maden işçilerine ve kimya çalışanlarına ve radyasyonla uğraşanlara her gün yoğurt verilmesi kanuni bir gerekliliktir. Aynı şey zehirlenme durumunda yoğurt yedirilmesi şeklindeki yaklaşım için de geçerlidir. Ancak bu yoğurdun ana denge ve savunma molekülü olan glutatyonu yükseltgeyecek kaliteye ve değere sahip olması, yani ekşiyebilir şekilde canlı olması gerekir.
Gıdanın endüstrileşmesi nasıl sorun haline geldiyse, tıbbın endüstrileşmesi de bazı hastalıkların olması gerekenden fazla görülüyormuş gibi algılanmasına neden olabilmektedir.
Sayfa 96 - hayykitapKitabı okuyor
Endüstrinin ideolojisi yoktur, inancı ise paradır.
Reklam
''Kırk beş günde büyüyen piliçler, yedi-sekiz ay içinde bir tona ulaşan danalar güvenle yenilebilir et kaynaklarından ziyade hayvanı daha az yemle daha kısa sürede büyüten gıda endüstrine fayda oluşturur.''
Sayfa 173Kitabı okudu
sanılanın aksine, bağırsak duvarı hücreleri kandan değil, gıda içeriğinden beslenir. örneğin incebağırsaklardan geçen proteinlerin bir kısmı flora sayesinde bütirik aside dönüştürülür ve bağırsak hücrelerinin ana besin kaynaklarından birini oluşturur.
Anne sütü steril özellik göstermez. Bilakis, sütte bulunan ve genel olarak laktobasiller olarak adlandırılan mikroorganizmaların süt kanallarından kaynaklandığı düşünülmektedir. sütün yoğurda dönüştürülmesinden de bu bakteriler sorumludur.
34 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.